Plovkarenje na Južnoj Moravi

Započeo Nemanja85, 15 Novembar 2012, 12:44:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Nemanja85

Posto se preklapamo sa temom "Pecanje skobalja na Nisavi" Reko ajde ovde da otvorim temu za plovkarenje na J.Moravi.
Ovde mozemo da raspravljamo o sistemima, mestima, mamcima. Sta gde radi, kako itd...

Evo malo da osvezimo temu. Danas sam bio J.Moravi koja je poznata po mrenama. Pecao sam na crva (jedan nanizan drugi zakacen za kraj.To je bila dobitna kombinacija)  plovak 2 gr jer mi je mesto dozvoljavalo. Krenuo sam sa predvezom od 30cm, ali sam imao dva otkacinjanja, doduse sljivara, ali sam zakljucio da moram da skratim predvez, jer ne kacim dobro ribu. Ubrzo posle toga kacim nesto krupno, po mojoj proceni mrena, krenula je u beg ka drugoj obali i onda sledi jos jedna moja greska...Nisam nastelovao masinicu, u jakom begu nisam stigao da je popustim i gubim dobru ribu. Medjutim to mi je dalo samo jos vecu zelju, jer sam znao da je riba tu.
Da smirim situaciju bacio sam dve pracke crva jedno 10tak metara iznad i nastavio (naravno sa popustenom spulnom  ;D ) Posle kraceg zatisja, udarac i osecam ribu na stapu, vidim da nije velika, ali se fantasticno bori. Znao sam odmah da je siljka, dovlacim je i vadim lepu siljku oko pola kila, malo jace, ali tu je negde.
Nastavljam dalje, situaciju opet smirujem sa dve-tri pracke crva, na sledecu ribu sam cekao bogami dobrih pola sata... Ali vredelo je, ispred stene plovak naglo propada i ja mahinalno udaram kontru (mislio sam da sam stenu zakacio) i u tom trenutku krece show  ;D Vidim kako struna ide na gore, a ja ne mogu da uticem na smer ribe. Masinica u ruci samo popusta a stap se savija u kiflu. Posao je odradila malo masinica, malo ja amortizovanjem preko stapa Posle nekoliko min, izlazi mi prvo plovak na povrsinu, a posle i riba. Kada sam joj video glavu odusevio sam se, i pomislio "daj samo da je izvucem i mogu kuci da ide"   ;D Iz prva sam mislio da ima vise, ali posle merenja vaga je pokazala 1kg i 300gr . Definitivno nemam procenu , ali u ovoj situaciji nije mi bitna velicina i tezina, bitan je dozivljaj i osecaj meni pruzila u tih 5-7 min borbe  ;D
Sobzirom da nisam sarandzija i da ne pecam krupnu ribu, nego uglavnom pecam belu ribu, imao sam jedno lepo pre podne provedeno u prirodi koje je ulepsala "kraljica brzaka"  koja je i vise nego zadovoljila moje pecaroske apetite  h:
Alex_Nis

Jel to ovamo Nemanja gde je onaj vadio klenove? Tacnije kod dalekovoda ako se ne varam...

Nemanja85

Da, tacno na tom mestu. Jedna isto velika mi je otisla, ali bitno je da se nesto desavalo  :cheesy:

Alex_Nis

Napomena za juznu moravu, znaci kad 2-3 dana bude -10c ne idite na juznu moravu, jer ce biti zaledjena i pecanje je neizvodljivo...

Nemanja85

Hehehe odmah prenosis jutrosnje iskustvo  :rolleyes: :lol: Katastrofa, vecina mesta skroz zaledjeno, a ono sto nije zaledjeno plivaju sante i priobalje je pod ledom, tako da je pecanje neizvodljivo...

Alex_Nis

Ma ono je tuga ziva, u neverici su bili svi koji su se pojavili na moravi tog jutra...da ne poveruje covek da je onoliki led.  :no: :no: :no:

Aleksa78

Pozdrav Južnjacima jel radi nešto negde ,na J.Moravi ?

Nemanja85

Ja sam bio juce u cecini, likovi koji su bili sa niske strae odmah ispod mosta su lepo pecali skobalja, samo sitnijeg, a mi  sa Cecinske nismo nista hvatali...Nadolazila voda i riba se nabila tamo u mirnije.
Sutra idem u Mramor kod dalekovoda, pa cemo da vidimo.

Aleksa78

Nemanja pokušaj iznad Čečinskog mosta tu je radio zadnjih mesec dana non stop jeste sitniji ali naleti i neki kilaš. :wink:

Spojene poruke: 27 Septembar 2014, 19:54:44

Da li neko zna gde radi skobalj na J.Moravi? Pozz

:help:

Spojene poruke: 27 Septembar 2014, 19:55:51

Da li neko zna gde radi skobalj na J.Moravi? PozzSpojene poruke: 07 Oktobar 2014, 09:05:28

Šta se dešava na J.Moravi da li je neko išao skoro,gde radi skobalj ili slično? Pozdrav Južnjacima  :bye:

Teme sličnog naslova (9)