Hlebni mamak

Započeo Sp1tF1re, 30 Mart 2010, 09:05:23

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

na kanalu

zato nista preko 400 gr ne mozes ni da upecash  smiley298 smiley190 smiley322 smiley257
veni,vidi,vici

profesor

Ruza je zakon za belu a hoce je i sarko.Samo strpljenja i rezultati su tu>ja u kesicu sa hlebom sipam vanilin secer i ruza mirise na vanilu.Ima efekta  :ok:

Sax

Ko nema strpljenja ne treba ni da peca.Puno mojih prijatelja kaže kako mogu da pecam na hleb,stalno spada a ja se šalim sa njima pa kažem bar ne smrde ruke ko vama od glisti i crva...
Na DTD-u često pecaju na toliko mekanu noklu da je jedva stave na udicu ali kažu da im se desi da babuška neće da dira trvđe umešenu noklu  nego baš tu jako mekanu umešenu.
Kupio sam danas aromu u prskalici pa ću probati da prsnem na ružu,možda će biti dobar efekat.

profesor

I to je dobro,samo da ne preteras zna to i ribu da odbije.Ja u casicu razmutim i umacem prste ( da ubijem duvan)i umirisem hleb.

Sax

Znači jedno prskanje na ružu može previše da bude? Ne znam jer nikad nisam koristio prskalicu.

profesor

Verovatno..Ovo su divlje vode ide slabija aroma.To je za boile za sarana ,,ovo kad pecaju po ribnjacima on jadan koliko je puta upecan sadmu svejedno sta guta.

Imre

 Profesor je tu mislio da probaš samo malo našpricaš,da ne preteraš u jačini arome jer jaka aroma u divljim vodama dosta puta odbije ribu jer nisu navikli na njih kao na komercijalnim vodama. smiley033
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

profesor

ladikimre,,sto kaze sojic "pa to sam i reko"  :lol:  :lol: Ne umem bas da objasnim ali znam da primenim.Na divljoj vodi i miris sa prsta ima jacinu.A ne preterujes,a lako ces pojacati ako treba.

Sax

Hvala,zaista mi koriste ovi saveti.Neke stvari prvi put ću probati ove godine,od feeder tehnke pa do raznih primama mamaka i načina pecanja tako da sve što pročitam koristi mi da dobijem što potpuniju sliku vezanu za neku vodu i dr....

Sp1tF1re

Da  bi hleb duze stajao na udici probajte ovako:
sa dva prsta pritisnuti kao kad prvi put stisnete za ruzu a onda samo blago otpusti ali zadrzi tu prste,drugom rukom opet sa dva prsta stisni jednom iz druge ravni(znaci 1X dva prsta horizontalno,2X dva prsta vertikalno)i tako naizmenicno 7-8-10 X da vidite nece da spadne bez borbe. smiley033

Imre

 E ovo je dobra ideja, i garant ću i ja probati.{ja ću ga lično nazvati borbena ruža}. :ok:
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

Sax

Samo pazi da kad to vrtiš sa prstima nema previše "umešenog " hleba na udici jer npr. kad ruža stoji u vodi neko vreme onaj hleb ne diran prstima spadne ili ga riba pogricka i onda ti ostane samo taj "umešeni" na udici a to već nije pecanje na ružu i često ne dira taj hleb.Čim ugrabim vremena postaviću neke slike.Imam jednog drigara koji kad pecamo zajedno uvek proba na ružu i posle 5-6 zabačaja odustane,kaže ne ide mu nikako.

Sp1tF1re

Ovo je provereno u X situacija :ok:

Olovo

to zavisi od leba kakav je , nije isti onaj gnjecavi shiptarski, sava , polubeli..da ne nabrajam sada.


Odo krečit šljive.

Sp1tF1re

Kifla mi se pokazala super u dosta izlazaka kao i sredina sa zumancetom :ok:

Teme sličnog naslova (3)