Bela riba izmedju Djerdapa I i II

Započeo bora63, 02 Januar 2012, 23:55:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

bora63

Otvaram ovu temu radi bolje informacije ribolovaca koji  pecaju na ovom delu Dunava.
Inace ,  ovih dana jedino je radila oko Slatinskog mosta ,i to samo sitna okica i poneki karas. . .
Javite se Krajnci ........................ :bye: :bye:

jel moguce da niko nije bio na ovoj lokaiji :huh: ili vas mrzi da pisete :cheesy: :bye:

zivko_89

Kad je vec rec o tom delu dunava ja bi se ipak opredelio za mesta izpod Djerdapa 2...takozvane cokolade i nizvodnije od brane...pa sve negde do zimovnika u Prahovo pristaniste...taj pomenuti deo u duzini od 5-6 km je zabranjen za privredni ribolov a i nije toliko napadnut od strane ribolovaca...ribe ima jako puno samo treba dosta hrane i crvica i lepo pecanje je zagarantovano...
..od kolevke do groba najlepse je pecarosko doba...

Nemanja85

Ajde da i ja nesto kazem za ovaj deo Dunava, posto sam par puta tu pecao.
Par puta sam pecao oko Kladova i nisam se bas nesto proslavio, dok je moj tast pecao kod mesta Milutinovac i bogami lepo prosao, tri dana za redom je imao po punu cuvarku bele ribe.Ja sam jedanput otisao tamo, ali kao po obicaju imao sam peh, vodu su ispustili , tako da je za jednu noc vodostaj varirao za nekih 2-4 metra, i naravno od mog pecanja tu nije bilo nista.
Inace taj deo Dunava ne volim zato sto to tu nije Dunav, nego jezero izmedju dve brane, mnogo varira vodostaj tako da i sama riba menja stanista i moras biti dosta upoznat sa terenom.Moje misljenje je da je bolje pecati iznad HE1 ili ispod HE2.
Pozdrav.

zivko_89

Meni je blize a i bolje poznajem mesta ispod Djerdapa 2 tako da se ja opredeljujem za ta mesta...
..od kolevke do groba najlepse je pecarosko doba...

twister011

Citat: Nemanja85 poslato 01 Februar 2012, 15:28:35
Inace taj deo Dunava ne volim zato sto to tu nije Dunav, nego jezero izmedju dve brane, mnogo varira vodostaj tako da i sama riba menja stanista i moras biti dosta upoznat sa terenom.
Nije Dunav samo kada nema dotoka vode i kada su brane zatvorene, u obrnutom slucaju itekako ima Dunava  :rolleyes: :lol:
Ne pecam belu ribu tako da sam se uvek radovao ovoj tekucoj varijanti.
Teren je inace bogat svim vrstama ribe i mnogo mi je radosti pruzio. Najveci problem za nas iz Bgda je sto da bi dosao do pomenutog terena moras da prodjes pored drugih izuzetno atraktivnih :help:

Nemanja85

Ispod i iznad brane nisam pecao, zato sto sam bio nekoliko puta na po par dana u Kladovu, ali sam od ljudi iz kladova cuo da je mnogo bolje pecati tamo.Interesantnu stvar sam video u samom Kladovu, u granicnoj marini gde sam pecao ispred mene sam gledao kako pastrmka pokusava da proguta beavicu koja je skoro ko pola pastrmke, pola sata je pokusavala da je proguta i na kraju uspela.Stvarno zacudjujuce u Dunavu pastrmka... :eek: Imao sam sliku negde, ako je nadjem okacicu je.

zivko_89

Preko leta u jezeru u priobalju postoje livade pod travom i koju ulazi karas i on se najcesce peca u rupama koji prave ribolovci...Ima jako puno karasa i to krupnih karasa ali kad krene oscilacija vodostaja tu pecanja nema...jednostavno se povuce dalje od obale, a i sam vodostaj kada pada i nadolazi krene da pomera travu na dnu i ponovo ti prekrije mesto koje si ocistio...jedina prednost "jezera" kada se peca u travi je taj sto sa malo kacamaka i zita mozes veoma lepo pecati (jeftino pecanje) dok ispod brane gde se peca na tekucoj vodi na hranilicu potrebno je bar pola litre crva, kilogram neke malo bolje hrane, 7-8 hleba, malo prekrupe i neke jake arome (skuplje pecanje)ali od ribe ima sve....od skobalj preko mrene , crvenperke , geborta, deverike, zutoke, karasa, sarana...sve se moze ocekivati da udari...
..od kolevke do groba najlepse je pecarosko doba...

bora63

Danas sam bio do  Kladova a Dunav po celoj povrsini okovan ledom  :huh: :huh: :huh: Pecanje tek u maju :takoje:

zivko_89

Bice pecanja i ranije... :cheesy:...Boro el cesto pecas u jezeru?...
..od kolevke do groba najlepse je pecarosko doba...

bora63

Zivko jedino tamo pecam i to retko , zbog obaveza  :huh: Jedno pitanje i :help: :question: Kakva je situacija naTimoku
Jedan kolega me bari za sutra da idemo a neznam gde  :huh: Imas li ideju :question:

zivko_89

..od kolevke do groba najlepse je pecarosko doba...

bora63


milan019

Evo pastrmke koja je upecana izmedju brana


Nemanja85


bora63


Teme sličnog naslova (10)