Nomura mašinice

Započeo Goachild, 17 Januar 2015, 14:15:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Goachild

Deluju zanimljivo na prvi pogled. O modelu Kuro 4000 će biti nešto i napisano uskoro. Navodno je cena 7200 dinara.

http://www.nomuralures.com


  Nomura Reels by pikemanserbia on Scribd

vuk sa beljanice

Zanimljivo. Ko je uvoznik za Srbiju?

slob

Oscilatorni sistem je verovatno nešto kao "S" kriva, ne vidi se. Ali ono što se nazire je, bar za mene, potpuno nov sistem stabilizacije osovine špulne.
Dvokraka poluga i po dva kuglična ležajčić sa obe strane. Ukupno 4, samo za stabilizator osovine u oscilatornom sistemu!
Deluje solidno! Nisam uspeo da pronađem detaljan prikaz-sliku pa ovo govorim ne na osnovu onoga što tačno vidim već onoga što nazirem iz priloženih slika.
A cene su izgleda ispod 100Eura?!
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

limovac74

Jedan od udarnih metalaca Nomure sa zanimljivom ručicom i vratom mašinice od čelične nerđajuće žice . Špulna maksimalno olakšana - izrešetana rupicama.Zaštićena od ulaska morske .Karbonski podmetači kočnice,rezervna aluminijumska špulna .
Nomura Senshi FDPogled otpozadi - vidi se gde se proteže čelična konstrukcija-barem jedan deo.Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

ibanezi

 Napisane karakterustike su odlične. 9 japanskih ležajeva, savremene karakteristike, puna zaštita od vode...Teška 322gr, što nije puno jer je veličina 3000 po Daivi - 150m 0,33, ali nije ni malo s obzirom koliko je ogoljena i izbušena. Uf... možda je sve to dobro i dovoljno pouzdano, ali mene bi bilo strah dati 15000rsd za mašinicu ovakvog izgleda.

StefanKv

Da li neko zna nesto o ovim masinicama. Konkretno me zanima Hiro 3000 fd. Gledao sam klip o ovoj masinici i mnogo mi se svidela. Veliki prenos 6.3:1 a teska samo 270 grama.  :cheesy:

limovac74

Novitet za 2018-tu godinu. Zanimljiva mala mašinica sa niskim stepenom prenosa : 4.5:1 ,pravi se u veličinama 1000 i 3000.

Nomura Haru - Trout Area.

Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

vladimir022

Nomura Kanji meni izgleda ekstra
Jedino mi se ne svidja izbusena stopa, ali uz nju idu i 2 spulne, cim mi dosadi Passion uzecu nju za feeder.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


trim

Koristim Nomura Kuro 3000 na bolonjezu 6m za 58 eu nema bolje mašine.
Plovak ja zakon

alehandro

Već dugo vremena nije pisano o ovim mašinama, a meni je došlo vreme za kupovinu nove mašinice za pecanje bucova. U rangu passiona 3000 kog već imam. Ove mašine su cenovno tu negde ko i passion sa rezervnom špulnom, neki dinar gore dole zavisno od modela. Nekima se ručica zavrće direktno u pogonski (hiro pro) dok neke imaju worm shaft (haru street). Bilo bi dobro da se javi neki kolega koji ih koristi, da javi kako pakuju tanje strune, kako su se pokazale i tako to. Isto molim nekog od kolega - Vradojičića, Germinu, Milana Stošića ili nekog ko ih je otvarao ili sređivao, da javi utiske. Ako kupim neki model, mogu da pošaljem na analizu i predstavljanje ovde na forumu. Pozdrav!

milanstosic

Kolega,
Jedina Nomura koju sam ja otvarao i sređivao za prijatelja je Nomura Haru ako se dobro sećam.
On sa njom peca dosta dugo i nije nežan ni malo.
Mašinica je bila urnisana od smuđa do bucova i sa teretima koji nemaju veze pecanjem bucova. Zamisli glavinjare od 35g i jig od 50g...
Prvo da naglasim da je taj primerak odlično slagao i imao odličan dril.
Od 0.10 strume do 0.22, sve je uvek bilo perfektno složeno.
Dril bez trzaja i sa poprilično velikom silom kočenja. Vođica ok, nepovratni ležaj kao u Daiwama, kućište metalno.
Pričam na pamet i po sećanju jer je prošlo više od godinu dana i ne sećam se baš fabričkih deklaracija, ali se mehanizma sećam.
Mislim da se ručica nije uvretala i da sam bio iznenađen da nema ni malo lufta na mestu spoja.

Luft na zupčanicima je bio u domenu normalnog posle svog tog maltretiranja. Ni veći ni manji nego na nekom čuvanom šimanu posle 3 godine poluintezivne upotrebe.

Unutrašnja konstrukcija skroz ok sa ležajevima i stabilizacijama.

Zupčanici ništa specijalno.
Pogonski da povratiš kad ga vidiš. Zink koji je maltretiran jedno 3 godine, crn od masti. Kada sam ga oprao, ništa specijalno nisam video, normalno pohaban i sve staje u prethodnu deo gde sam opisao luft. tačnije nije bilo potrebe da ubacim neku podlošku koja bi regulisala luft.

Šta hoću da kažem... Ništa posebno ali je izdržala baš mnogo maltreiranja i može još toliko ali ne i više od recimo 6 godina krljanja. To joj je maksimalni domet u ovako opisanoj eksploataciji.
Ne radi previše uglađeno i nije bešumna, ali nije ni jedna jedina kao što se prave bajke. Posle svega što znam da je preživela čudi me da ima zube uopšte.

Ovo nije preporuka za mašinicu koju sam opisao. To je jedina Nomura koju sam otvorio. U tom cenovnom rangu ne dobijaš ništa specijalno ali je zaista upotrebljivo i trajaće. Uglađenost nije na vrhunskom nivou (možda kod nove jeste, ne znam) ali je upotrebljivost jednaka kao i kod vrhunskih mašinica.

Mašinice za pecanej bucova su zahtevne ma koliko to ne hteli da priznamo. Jedne od najzahtevnijih ako se tom ribolovu pristupi otborenog uma uz primenu svih tehnika. I onih super finih, a i onih grubih. Preporučio bih ti STRADICA FL u nekoj većoj veličini i da mu dodaš koji ležaj ali to izlazi iz ovog cenovnog ranga. Iso tako verujem da u intezivnom korišćenju neće izdržati više od tri godine a da se drastičnije ne promeni. Jednostavno to je tako. Imam jednog koji zajedno sa drugim mašinama maltretiram i za sad se drži bez promena ali ne mogu reći da ga nisam malo mazio i pazio.

Toliko od mene.

alehandro

Hvala puno, za desetak pecanja bucova godišnje i par pecanja klena ima da izdrži par godina. Najteže što bacam su spinkasteri do 18 gr i glavinjare od 17, a najčešće su vobleri do 7 cm . Nešto se zadnjih godina sve više okrećem fideru.

Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk


milanstosic

Taj režim može lagano svaka.
Nađi nešto lagano da uživaš.

alehandro

Hvala puno!

Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk


Teme sličnog naslova (10)

6417

Odgovora: 481
Pregleda: 259592

17110

Odgovora: 49
Pregleda: 41922

2674

Odgovora: 778
Pregleda: 252344

17295

Odgovora: 26
Pregleda: 25139

19569

Odgovora: 205
Pregleda: 123541

2558

Odgovora: 2324
Pregleda: 499820

2675

Odgovora: 286
Pregleda: 190087