Formax Visage Air 2004

Započeo Dubinko, 13 Februar 2023, 13:31:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dubinko

Nisam izdržao kada sam video da je na 30 posto popusta bila pre mesec dana.
A trebala mi mašinica за bolo, ova je delovala odlično.
9+1 lager
211 g
5.0:1
Ali...

Otvorim je da vidim od čega je sazdana..
Sve su uradili da je olakšaju, ali na pogrešan način.

Osovina špulne, kao i pinjon su od aluminjuma. Ovo nisam skoro video.
9+1 ležaj, ali nema kuglični ležaj sa donje strane pinjona. Nema ni biksnu, već pinjon ide direktno u telo mašinice.
Ali zato ima dva ležaja u knobu i dva ležaja u špulni i to jedan do drugog???
Ručica karbonska, ali iako ne volim te kombinacije to je nekako čvrsto i dobro urađeno.
Pored svih ovih mana to što se ručica uvrće u zupčanik je nebitno.

Mašnica je uporediva sa Okumom Ceymar koju sam isto pre neki dan rastavljao i nemam baš neke reči hvale.
Ali Okuma bar ima čeličnu osovinu i bronzani pinion.

Eto, pa zaključite sami.
Evo i par slika:

Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

Saša

Da li imaš nekih problema sa tom mašinicom? To nam kaži... :)

Za konstrukciju i upotrebljene materijale ja ipak verujen inženjerima koji su je konstruisali da znaju šta rade (ili bar dok se u praksi ne pokaže suprotno). :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bass mi je opsesija...

acasim75

ja imam problem sa visage spin stapom,jeste da nije tema za to ali vidim da bojkotujes tu temu Sasa...
od mene uvek mozete dobiti bezplatne i bezkorisne savete  :rolleyes: :lol:

Dubinko

Citat: Saša poslato 13 Februar 2023, 20:52:52Da li imaš nekih problema sa tom mašinicom? To nam kaži... :)

Za konstrukciju i upotrebljene materijale ja ipak verujen inženjerima koji su je konstruisali da znaju šta rade (ili bar dok se u praksi ne pokaže suprotno). :)

 smiley003  smiley003  :cheesy:
Sent from my iPhone using Tapatalk

Veroavo bih i ja inžinjerima, ali svi znamo da oni rade za firmu, a ne za nas.
Shvati ovo kao dobronamernu kritiku.

U mašinici od 7800 aluminijumska osovina i aluminjumski pinion  no, no.
Šta god kolege inžinjinjeri rekli
Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

Saša

Onda si trebao kupiti Blaze a ne Visage Air, u njemu imaš mesingani zupčanik i čeličnu osovinu, i to ne za 7.800 već 2.790 dinara. 

Ne sviđa ti se ono što si video i tvrdiš da to ne valja - po kom osnovu, dugoročno si testirao tu mašinicu, ispitao si materijale, znaš njihove osobine i zato to tvrdiš? Kakve kvalifikacije uopšte imaš da tako nešto tvrdiš? Zato te i pitam da li si bar imao realnih problema ili ne? Kapiraš poentu?

Ja tu mašinicu imam više od dve godine na jednom od štapova za bassa i nikakvih problema sa njom nisam imao. Dokle god se koristi za ono za šta je dizajnirana a to je lako varaličarenje ili ribolov na plovak - problema neće ni biti.


Citat: acasim75 poslato 14 Februar 2023, 09:57:00ja imam problem sa visage spin stapom,jeste da nije tema za to ali vidim da bojkotujes tu temu Sasa...
Nisam stalno na forumu, uđem povremeno, pročitam par aktuelnih tema i postova koji mi tada iskoče i to je to. Nisam dežuran ovde. Ako imaš potrebu da reklamiraš taj štap - donesi ga u prodavnicu gde je kupljen i ići će u redovnu proceduru reklamacije i biće rešeno u najkraćem mogućem roku.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bass mi je opsesija...

Dubinko

Ja nešto tvrdim, a neko će da pročita i verovaće mi ili neće. Napisao sam i na osnovu čega tvrdim. Na osnovu toga što sam je kompletno rasklopio. Nisam napisao da sam 10 godina pecao sa njom. Možda to što se meni ne sviđa ima još nekom da se ne sviđa kad pročita.

Uopšte ne bežim od Formax opreme i imam vašu zlatnu karticu. I eto kao što mi se Visage Aluma feeder svidja, ova mi se ne svidja. Tebi može da se sviđa ili ne sviđa ovo što sam ja napisao, a ne da me prozivaš za moje kvalifikacije.

Mislim da forum služi za razmenu mišljenja.
Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

Aca.M

Meni se ionako ne sviđa taj Visage, uopšte......  :cheesy:
Ali feeder serija, imam Visage 4000 i 6000, 5000 sam prodao i uzeo još jednu 6000.
Ajd sad da kažem kad smo već bacili neku reč... da se ne shvati pogrešno, mislim da je ovde prisutna želja da se poboljša još više naš najveći fishing brend, ne da ga čisto onako kudimo.
Visage 6000 Power Feeder je apsolutno fenomenalna mašinica, pogotovu za taj novac (ni neke skuplje mašine ne mogu da se porede), ali ima jednu malu manu, koja zna da smeta (čak da nekome omraži mašinu): Naime, mala plastika koja stoji ispod metalnog line clipa bi trebala da bude za pola milimetra tanja - gle sad, neko će pročitati ovo i reći da se traži dlaka u jajetu, ali zaista, zbog tih pola milimetra tačno za toliko line klip štrči i ako ne obraćaš dovoljno pažnje (riba radi, uzastopno zabacuješ, žuriš da zabaciš) najlon se sam zaklipuje pri zabacivanju i onda gubiš ceo sistem (a recimo jedna metod hranilica zna da bude i 300 dinara). Izgubio sam dve hranilice do sada tako, i više puta zamalo pokidao ili mi je umalo leteo štap iz ruke. Nije mi žao da pokidam jer sam zabacio u granje, jbg dešava se, ali da zbog serijske greške mašinice gubim, jeste. Meni to nije problem, nisam reklamirao iako sam bio srdit, skinuo plastiku sa klipa, istanjio je šmirglom za pola mm, vratio, i više nisam imao tih problema. Ali ne umeju svi to da urade, i jednostavno će kuditi jednu odličnu mašinu zbog zaista veoma banalnog i lako rešivog problema. Ako neko iz Formaxa, ko posluje sa Kinezima prilikom konstruisanja modela, ovo čita, neka za sledeću seriju zahteva da utanje plastiku ispod metalnog line klipa.

A ovo za aluminijumsku osovinu i pinion... zaista... OK - služiće to, ali neko će nekada koristiti u pogrešne svrhe, pa će biti kukanja, ali ajde onda mu objasni da jeftiniji, na primer Passion 720, izdržava te napore bez problema... Ili baš pomenuti Blaze, objasni ti da je bolja mašina jeftinija za 5 crvenih  :cheesy:
Slažem se sa kolegom Dubinkom, apsolutno pogrešna mesta da se uštedi nekih 10 grama...
Mora ozbiljnije to. Postajete (mislim već ste) apsolutno prepoznatljiv i ozbiljan brend u nas, a i šire, ne smete dopuštati ......

Još jednom bih naglasio, ovo je sve apsolutno dobronamerna kritika  :ok:(^ ovo na 4000 sam sam skinuo crvenu 'varbu, mnogo mi se đasvi više tako  :cheesy:  )

Dubinko

I ja imam Visage Aluma feeder 4000. Rabio je cele prošle sezone. Odlična mašina. Nadao sam se da će da iziđu manji.modeli, pa da kupim jos jednu. Ali nista od toga.
Drugu preporučio stap Visage feeder 360, 120 g i masinicu Visage 4000. On prezadovoljan. Meni sec štap bogzna ne sviđa, ali mašinica je super.
Poveden tim ja i kupim ovu Air 2004. I ne sviđa mi se. Nije to kao prve dve. Samo ime Visage dele.
Nema taki fin rad kao prve dve, kočnica nije tako glatka.
 Naravno da je i moja kritika bila dobronamerna.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

simbadunavoplovac

Nemam puno iskustva sa masinicama, ali u potrazi za varalicsrskim kompletom za basa, za oko mi je zapala upravo ova serija. Provrteo je par puta u radnji i reko to je to, verovatno cu nju uzeti, medjutim izasao je novi video na Formax TV youtube kanalu i ima sta da se i vidi! Milos Cvijic je koristo u kompletu sa novim Zander Attack modelom stapa, i na snimku se jasno vidi da masinica ne slaze strunu kako treba i zbog toga sam odustao od nje (iako nisam iskusan basolovac za taj vid ribolova je mnogo bitno da masinica slaze strunu kako treba, zbog koriscenja raznih povrsinica i skupljanja "labave" strune).

Evo slike:
U videu (Panic vs Cvija) se jasno vidi ono sto sam uslikao (screenshot-ovao), ali nije mi to bilo cudno tj moguce da Cvijic nije dobio najbolji primerak, medjutim na pocetku videa je jasno slagala kako treba i da za par sati pecanja promeni nacin slaganja, jednostavno mi ne uliva poverenje.

Dubinko

Ja s druge strane ne mogu da se požalim na slaganje.
Čak i ovo na slici meni skroz prihvatljivo.
Ali dobro, ne znam to, površinci, labava struna...

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

Saša

Svaka konstruktivna kritika je uvek dobrodošla, naravno, ali mora biti potkrepljena i konkretnim iskustvom odnosno problemom iz prakse (evo recimo kao ova primedba za Visage Power Feeder - zabeležena i biće prosleđena fabrici), a ne "otvorio sam je i ne sviđa mi se šta sam video". A pritom autor "primedbe" a niti bilo ko drugi još nije imao nikakvih realnih problema u praksi sa tom mašinicom. Takva pisanja će bez ikakvog realnog razloga odvratiti mnoge od kupovine - zato sam i reagovao.

Pošto radim u Formax Storu poznat mi je i procenat reklamacija kupaca na Visage Air a on je bukvalno nula do sada, što je još jedan argument tvrdnji da problema zaista nema. Nama prvima je naravno u interesu da to ostane i dalje tako jer kada bi pravili i prodavali škart - ne bi dugo opstali. Gonjeni zupčanik koji ima Visage Air je puno skuplji i komplikovaniji za izradu od mesinganog (s razlogom), pažljivo je projektovan plus mašinski rezan. Za namenu mašinice koja je (još jednom ponavljam) lako varaličarenje i ribolov na plovak - puna kapa, pa i preko toga. Isto je i za osovinu - pa ona kad ne bi valjala iole prvi veći napor bi je iskrivio i mašinica je blokirana u sekundi. A i to se naravno ne dešava. Itd, itd...

Što se tiče slaganje dotične mašinice - ja je koristim baš u bassolovu gde lovimo jako puno labavim strunama i da pravi i najmanji problem prvi bih je zafrljačio u vodu i zahtevao da se povuče iz prodaje. Ne gledajte previše konturu strune na špulni jer to u suštini i ne govori puno. Bilo je mnogo  mašinica koje su savršeno vizuelno slagale na špulni a u praksi radile horor (recimo poznata Stella Millenium).

Svaki komad pribora pre nego što ga pustimo u prodaju prođe "sito i rešeto" pre nego što dobije zeleno svetlo za masovnu proizvodnju i prodaju, plus se radi i kontrola svake serije/količine koja stigne. Ja recimo trenutno imam kod sebe bar 5-6 novih štapova i mašinica i neki verovatno neće ugledati nikad "svetlo dana". Jedni iz razloga što nisu najbolje dizajnirani a neki opet recimo i zbog toga što su jednostavno preskupi za naše tržište (suviše skupi da bi se prodavali pod imenom Formax).
Inače, imamo trenutno pet ribolovaca kojima je pecanje i testiranje maltene jedini i glavni posao, tako da možete mirno spavati i koristiti naš pribor. Ako se nešto svejedno i desi - tu smo, ne bežimo nikad od odgovornosti, zadovoljstvo kupaca nam je uvek na prvom mestu. Sigurniji ste sa Formax priborom po tom pitanju (garancije, reklamacije ali rezervnih delova) nego sa bilo kojim drugim priborom koji možete kupiti na našem tržištu, to vam ja lično garantujem. :D
Bass mi je opsesija...

simbadunavoplovac

Nevezano za masinicu, razumem da neki proizvod ne izadje zbog "promasenog dizajna, ali ako je proizvod kvalitetan i dobar pa makar i bio preskup, sam ce sebe prodati, pogotovo sto smo mi varalicari posebni zaludjenici! 

Elem jos jednom, nije mi cudno sto je "lose" slozila vec sto je promenila nacin slaganja u toku pecanja! Ali dobro evo dacu joj sansu svakako jer je na suvo dosta utegnuta, nema lufta, lepo lagano vrti (to sve je na mestu)!
Primera radi, Ryobi Applausse CR 4000 je odlicna masinica, ima cudan nacin slaganja strune kontura izgleda konkavno, ali nikada mi nije zamrsila bez obzira na terete i tipove varki, debljine i tipove strune, velicine sprovodinika, uslove na vodi i vreme (kisa vetar...), tako da razuem da kontura ne mora da znaci mnogo, ali za 4 godine nije promenila nacin slaganja strune.
Problem kod slaganja strune kao sto se vidi na gornjoj slici je skracivanje zabacaja i po meni u jednom trenutku mora doci i do mrsenja.

Dubinko

Saša hvala na pojašnjenju.

Ima tu i jedan praktičan problem koji sam primetio. Kada skinem zatezač drila (ne znam kako da ga nazovem), teže hvata kad hoću da ga vratim. Navoj na vrhu osovine se blago oštetio na samom vrhu. Za sada nije kritično, ali smara sama ideja da moram da vodim više računa i da  to vremenom može samo da se pogorša.

Ja praktikujem da imam rezervnu špulnu, ili čak dve sa raznim promerima najlona. Radi brze promene najlona ako treba. To čeato radim a jedan od razloga zašto kupujem Formax mašinice, jer mogu da se dokupe špulne, što kod ostalih proizvođača često nije moguće.

Pretpostavljam da je to zbog toga što je šraf u zatezaču špulne verovatno od čelika, a osovina aluminijumska.
Dakle nije to samo otvorio sam i nije mi se svidelo. Postoji nešto što se zove realna pretpostavka, a iskustvo nam pomaže u tome.

Sve u najboljoj nameri da pomognem da se kvalitet vaše opreme poveća. Ne samo zbog vas nego i zbog sebe i drugih ribolovaca. I kvalitet se povećava se iz sezone u sezonu. Kada se samo setim koliko sam puta zvao da proverim da linje stigla Visage Aluma. Odmah sam je kupio i nisam se pokajao.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

Teme sličnog naslova (10)