Tolstolobik

Započeo Panonski Mornar, 02 Februar 2009, 21:05:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ћира 038

Зашзо се уопште намеће питање ко шта пеца ? Идите што више поред воде па макар пецали и листове што падају са дрвећа ако вам је лепо. smiley033

misoo83

Filetiranje tolstolobika.

Ћира 038
Proveo lepo pre podne.okolina Orka   :ok:

orka

Jeste, lepo jezerce..  :thumbup:   
Bio bi baš iznenađen da si uhvatio Bika, jer ga ima jako malo.

Ћира 038

Topla preporuka


DuNo.Zemun

Višnjica i danas kao krajem juna !
Deda Dušan

misoo83


nijoviz
Sava dubinski sistem 10 kom

ikovacevic

Zanima me da li postoji sezona za tolstolobika, radi li zimi i ako ne radi kad počinje. Na kojoj temperaturi vode?
Ko god odgovori, hvala mu.
Njihove sudbine direktno su vezane za milost njihovog vođe, jer su uzeli nešto što im ne pripada i rade ono što ne umeju.

Boza Petrovic

Postoji sezona i za ovu ribu.
Moja iskustva su da postaje aktivan kada temeratura vode predje 14 stepeni.
Zavisno od godine to bude krajem aprila, najkasnije za prvomajske praznike.
U jesen je slična situacija, tolstolobik se lovi do kraja oktobra, otprilike dok temperatura vode ne padne ispod 14 stepeni.

vradojicic

Nemam nikakva iskustva sa ovom na oko ruznom ribom nit me nesto zanima.
Ovo sto si napisao verovatno stoji ali moram napomenuti da grabuljasima ne smeta ni hladnija voda, oni ga tamane cele godine.
Ne mogu reci da mi je zao sto ga tamane jer ga smatram za teski korov ali mogu reci da mi njihov nacin smeta, kao i za svaku drugu ribu koju tako sakate, skobalja na prvom mestu.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

skvrl

I sam sam imao šetajuće mišljenje u vezi prisustva tostolobika kao alohtone vrste i njegovog brzog razmnožavanja ovde. Međutim trenutno sam mišljenja da treba biti oprezan s ovom vrstom jer ona jede alge koje mogu ultimativno uzrokovati deficit kiseonika u vodi. Posebno s obzirom na nestandardno visoke temperature koje nas leti prate i neretko veoma niske vodostaje što sve izuzetno pogoduje razvoju alkgi. Njegova pojava u velikom broju može značiti uravnoteženje i korist za autohtone riblje vrste. Pišem ovo naravno kao laik no - nisam siguran da treba zažmuriti na grabujanje i biti popustljiv prema tome da ga tamane na bilo koji način samo zato što je alohtona vrsta - može biti da ima pozitivan uticaj s obzirom na prilike...

obradovicsrdjan

Jednom sam ga zakacio, 1,8kg na meps, pecajuci klena. Luda borba, dao sam ga starijem kolegi, voli da ga jede. Ribu nikada ne nosim kuci. Svaki nekontrolisan lov, poput grabuljanja sakati i drugu ribu pa ne podrzavam. Pogotovu sto se ne moze smanjiti populacija na taj nacin.

Sent from my 23028RN4DG using Tapatalk


DDj


mrcko

Naravno da na grabuljanje se ne sme žmuriti. Takav ološ po meni ne da je za zatvor, već za ludaru prethodno za posmatranje. Svi znamo da se tako sakati daleko više ribe nego što se izvuče napolje. A ta riba ne mora biti tolstolobik. Čak i da je samo on, niti jedno živo biće ne zaslužuje takvo ophođenje. I plus što neko iznad lepo primeti, tako se ne može uticati na smanjenje populacije. Ali se može remetiti populacija vrsta kojih ih ovako već nemamo dovoljno na našim vodama. Tako da sam za nultu toleranciju tog ološa na vodi.

Teme sličnog naslova (5)