RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Ostale ribe...

Tolstolobik

<< < (95/95)

žex.rašeta:
Ovakav vokabular NEĆE proći na ovom forumu. Ostavite se ubeđivanja drugih u svoje stavove i iznesite svoje . Vređanja i omalovažavanja članova nikada nisu bila prisutna ovde pa neće ni ubuduće . Hvala svima  smiley033

orka:
Nema mesta grubim rečima ni oštrim tonovima.Setite se one izreke; "Ne ubi me mač,ali me ubi teška reč"

Mišljenja sam da u ribolovu ne postoji ni etika ni moral,ali to je jedno te isto,već samo propisi i pravila.
Da li je etički da nabijamo,kačimo ribu(životinju) udicom za usta i vučemo po vodi levo-desno,napred-nazad,pri čemu se "jadna" riba bori za goli život.A mi u toj njenoj borbi za život uživamo.I što je ta borba duža a riba veća mi više uživamo..Perverzno.. :rolleyes: Pri tome je dokazano da i riba oseća bol,ali to nas ne interesuje.Važno da mi uživamo..Dalje je vadimo na obalu gde se bori za kiseonik,pa je onda stavljamo u čuvarku gde nastavlja borbu za život pokušavajuci da izađe iz iste.Onda tako punimo tu čuvarku,na kraju je vadimo,tumbamo tu ribu u čuvarci,ponosno se slikamo,i još ponosnije vraćamo namučenu ribu natrag u vodu od čega će jedan deo da preživi a drugi da ugine.
Da ne govorim o pecanju na kedera,gde te male ribice kačimo na sidra(trokrake),i koje posle određenog vremena umiru verovatno u najstrašnijim mukama.itd,itd,da ne nastavljam..
I sada mi ovde raspravljamo da li tolstolobik ima ždrelne zube ili nema i da li udicu usisava slučajno ili namerno,i da li je takav ribolov etički ili nije.. :no:

djmisha77:

--- Citat: vradojicic  20 Septembar 2016, 12:50:37 ---Uzdrzacu se, teskom mukom od odgovora na ovo, nije vredno.

--- Kraj citata ---
Uze mi rec iz usta.

Pa dobro, raspravljamo o ribi i nacinu lova iste. Tu ne vidim problem, jes da smo zaglibili vise nego obicno ali i dalje ne vidim problem da raspravljamo ako nema niskih udaraca.
Misljenja nam se razlikuju, ja sa mojim drugarima na krv i noz oko nekih sitnica ,mereno u gramima, ali samo ljudski.
Ne vidim da je ovde iko rekao nemojte da ga lovite,zasto ga lovite, nije u redu da lovite, zasto si ti i ti odneo toliko i toliko, vec samo cista anatomija sa anatomskim ogranicenjima i nasom prevarom kojom ga primamom da dodje i srkne kuku koju inace nebi.
Ajd upecajte 10 onih Goinih deverika za dan!
Bistro!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

pikeman:
Tema je odavno trebala biti zakatančena.  smiley263

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju