RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Ostale ribe...

Tolstolobik

<< < (89/95) > >>

dragan2006:
Milane,izvini ali se stvarno ne sećam tog zajedničkog pecanja...mnogo sam tu ljudi upoznao.Bika na tom potezu ima ali ćeš ga teško videti na površini.Jednom prilikom mi je izletelo jato dok sam vadio ribu jer sam je vrv provukao baš kroz njih.To beše pre dve godine kod onog kanalčeta kod Ine...ako si dole redovan raspitaj se i ubrzo ćeš saznati da ga lokalci dobijaju.
Vudu,tebi svaka čast čoveče,udri tu gamadiju!

Milan berkut:
He he dobri moji momci, još pre neku godinu sam izvukao jedno naravoučenije sa nekog drugog foruma i odlučio da ne ulazim u lične duele i rasprave  :takoje: . . .
Realno, na vodi svako od nas peca i radi onako kako želi. U tom smislu, tako će i ostati i dalje, i jedino je za diskusiju taj neki ''selektivni'' pogled, dvostruki aršini prema vodi i ribama, nekoj etici, o tim nekim porukama koje čitalac teme prima i na šta ga te poruke upućuju. A u ovoj temi su te poruke zaista dostigle vrhunac onog lošeg. Ovde je odobreno javno bodrenje i pozivanje na masovni izlov (mesarenje), opravdavanje istog pa sve do isticanja ''majstorstva'' koje je za to potrebno. I taj nesretni tolstolobik je ipak Riba, i kome je interesantno neka samo zameni reč tolstolobik na primer rečju skobalj ili mrena (pošto se i te dve vrste riba sličnim metodama izlovljavaju, podkačinju tj grabuljaju . . . mislim na bolonjez i plovak).
Paradoksalno je to što u temi o američkom somčetu se svi jednoglasno trude da se otkriju iskustva, načini da se ta riba odbije, izbegne - da se ne kači na udicu . . . a u ovoj temi sve baš kontra! Kako ga namamčiti, kakve montaže, sistemi  . . . da se što više kači na udicu!
Obe vrste su vrlo ozbiljno u ekspanziji, potiskuju druge vrste riba. Čak, ako ih je porediti medjusobno, američko somče je kud i kamo veća opasnost, proždrljiva mašina koja čisti sve što nanjuši, od ikre do mladji uz sve ostalo!
Ako govorimo o Dunavu, Savi, Tisi, Tamišu, tu jedan dobar ribolovac koji lovi bolonjez tehnikom u proseku može na prste ruku da nabroji broj ulovljenih riba krupnijih od dva kg u toku godine, a da nisu tolstolobici! I upravo su tolstolobici ti koji motaju bolonjez ''do drške'' i dril teraju da ''ciči'', nabijaju adrenalin . . . i to je postao izazov, to je akcija u fulu . . . to je slabost kojoj podležu mnogi, pa i oni kojima ''meso'' nije potrebno, a o onima koji to rade zbog mesa ili i zbog mesa neću ni da govorim - njima je to namera, njima treba meso! . . . a i jedni i drugi ''smiruju'' savest time da pecaju regularno bolonjez tehnikom bez trokraka i ''drljanja''. Isto tako se pravdaju i na Drini, Moravi, Limu i gde sve još ne, svi oni koji kasape skobalje i mrene. Jedni se vide ''iz daleka'' jer udvostruče dubinu kotrljaju olovo po dnu i lupaju kontre na svako potapanje plovka i po deset puta u jednom ''prolazu'' a drugi su perfidniji, drže olovo iznad dna a udice kotrljaju samo a kad plovak potopi skobalj/mrena je za nos ili grudno zakačen!
Ovde se svesno ne usvaja činjenica da taj mrski tolstolobik ne može da ima nameru da bilo šta na udici proguta, pa čak ni da bude radoznao da to proba, jer mu priroda to nije dala, samim tim sve što usisa onim velikim ustima je apsolutno slučajno i tako biva podkačinjan jednako kao kad ga kače za sve ostale delove tela . . . mnogima je to savršeno jasno ali se sklanjaju iza paragrafa Zakona o ribolovu . . . udicom za usta!
I na kraju, nije dovoljno to što već radi, nego još treba uveriti i one sumnjičave i one koji pojma nemaju o tome, da je to i etički i moralno i nužno potrebno . . . za opšte dobro!

NikolaNS:
Nista ljudi, odustajem za sad od ove tehnike pecanja, potrosio 3 tablete, a plovak nije ni mrdnuo.  :grin:

djmisha77:
Pa ne mozes pecati kad se tebi peca nego kad udje u kanal. Sacekaj koji dan, Dunav ce doci preko metra pa ce i on uci do prevodnice

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

vladimirv015:
Jako je bitno da se misljenja razlikuju, da svi misle isto ne bi bilo napretka   :cheesy:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju