Ribolov manića

Započeo pikeman, 12 Avgust 2008, 16:55:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Zmaj Strasni

Kod Apatina se inace peca na vikend naselju Vagoni, ali retki su oni koji drze stapove preko noci u vodi i cekaju. Cim je vetar nemoguce je izdrzati napolju. Poslednje 2 godine su ga slabo hvatali. Tesko ga je naci na blef.

AxkontraJel to ova riba.Nikada nisam ni video.Cini se da moze biti i ovako velika.
Šane sa Tise

kolegaaaa @Axkontra koga ložiš :cheesy:  Da ne znam da je ovo slika sa sajta Haldorado.hu

4-tog decembra 2018-te smo pecali nas trojica manića na Tisi. Upecali smo JEDNOG, ali uz sliku tog jednog, objavili i OVU sliku  :cheesy: Hteo sam da "napalim" pecaroše da izađu na vodu, kako bih se i sam hranio informacijama kako su prošli  :rolleyes:  I stvarno su svi pohrlili na vodu  :shocked: :cheesy: :cool: :wink:


https://www.facebook.com/photo?fbid=1996779300440325&set=pcb.1996779490440306

Zmaj Strasni

Da nema ribe u cuvarci zakleo bih se da je moja  :cheesy: Imam istu takvu

Axkontra

Nisam ni pomislio da se kitim tudjin cvecem,zainteresovala me prica gde je rus sa vrbovim stapom,nisam znao o cemu se uopste radi.Rekoh da nikada nisam video.Mada mozda je pokojni cale njih donosio kad sam bio klinac,ali je on pom8njao pecanje na flasu,ali ne znam sta to znaci,verovatno neka zamka.Znam i da sam ih jeo,ali sam mislio da se to odnosi na cverglane,mada kada razmislim on nikada nije pecao bil9 gde no na dunavu i jasno ih je zvao manic.

DakiNS

Citirao si moju priču nastalu iz doživljenog pecanja . Te godine manića je bilo neverovatno mnogo na potezu srušenog Žeželjevog mosta . Nizvodno stotinak metara smo kolega i ja redovno varaličarili smuđa iz čamca , tu sam na tvistera dobio i najvećeg manića , po mojoj proceni oko kilo o po , nikad većeg nisam ni video. Interesanto je što tog najvećeg manića dobih na pesku, a sve ostale u kamenu i granju.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

pkv-pecaroš

 Prijatelj i ja lovili manjiće jedino na pijesku kod riječnog otoka na dubini ne većoj od dva metra na repić i filet kedera. Dobijali krasne komade. On za jednog dobio nagradu za naj-ulov tog mjeseca. Bio 2.4 kilograma ako dobro pamtim. Nikada ni prije niti poslije većeg vidio nisam.

Bobiska

Bogami manic od 2.4 kg, tesko i da ces videti veceg svaka cast.

milek

Naleteh na zanimljiv klip,jos da razumem nemacki... :lol:
Lepe komade hvataju  :clap2:

Zmaj Strasni

Manic je definitivno vrsta o kojoj se malo zna. Kolika joj je populacija u Dunavu, gde bude preko sezone kad se ne krece, kako se hrani i slicno. Neko ih sigurno i pecao svake godine, ali ti podaci se ne objavljuju vec samo sporadicno izadju u etar.

srce

za.eban je lov manića . Uspešno sam ga pecao na Tamišu i Dunavu svojevremeno. Poslednjih godina ne .
Samo pecanje vezujem za zimske noći , uvek hladne , ponekad prehladne...
Danas kad me pitaju za manića , moj je odgovor : kad izadjem u januaru noću da ga pecam i odsedim od 22h do 03h na minus x, znaću da li ga ima ili da li radi...

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

nikad ne veruj zeni koja laze

Vlada bgd

Na tamisu ima manica?to prvi put cujem,ne znam nikoga da ga je upecao bas na tamisu.za tisu znam,moj komsija.mislio sam da poznajem tamis kao vodu,no no

DDj

Interesantno je da potpuno ista riba, burbot, (Lota Lota) zivi i u velikim jezerima Zapadne Kanade (British Columbia), i to u regionu Cariboo. Nalaze se masovno i po drugim velikim jezerima sirom Kanade kao i na severu USA. Ima ga i po rekama. Lovi se takodje u hladnim zimskum nocima, mamci su meso svakakvog porekla, ikra lososa...ali dobro reaguje i na dzig i varalice. Mada sam taj region posecivao regularno tokom proleca i leta zbog lova pastrmke, nije mi padalo na pamet da pecam burbota tokom ledenih zimskih noci, pa nemam licna iskustva.

Priznati IGFA svetski rekord je iz Kanade, 25lb 2oz ili 11,4 kg.

Koga interesuje moze se pronaci mnogo dobrih tekstova o lovu burbota na internetu, to je potpuno ista riba kao nas manic.

Ovo je video sa jezera Okanagan, BC. Slicnih videa ima mnogo.


Teme sličnog naslova (10)