RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Ostale ribe...

Ribolov manića

<< < (89/90) > >>

mihabg:
Idealno za njega... Spustanje u kamen ili iza kamena, mini babuskice ili repici... Ako se ziva stavlja, onda  malo vise ka  repu da joj glava pada ka dnu  ... Kontra odlozena koliko moze, i rakija da se ne smrznes
Ja probao pre par godina sa hlebom i sardinom da hranim, i tek sutradan sam ga dobio kad je voda sprala te gluposti

Zmaj Strasni:
Sad sam bio do Dunava do mesta gde se manic pecao prethodnih godina. Nemoguce je pecati. Led se uhvatio do obale par metara, a sante plivaju Dunavom. Nizvodno od Apatina leda ima cak od 80% do 100%

alex_vzd:
Hajde da malo osvježimo temu  smiley275

Na Dravi kod Varaždina sezona lova na manjića(ovdje ga zovu mlič) počinje u drugoj polovini oktobra i može trajati do marta naredne godine.Međutim, lovimo ga najčešće tokom 10, 11 i 12mj. Uglavnom, prije snijega.
Kada isti zapadne na Dravi nije ni ugodno ni bezopasno loviti.

Način lova:
Dubinski sa kliznim olovom na osnovnom najlonu Može biti in-line varijanta ili olovo sa kopčom.Spojene poruke: 13 Novembar 2017, 12:43:19

Ja preferiram montaži sa kliznom kopčom zbog brže i jednostavnije zamjene olovnog otežanja.Pored ovih montaža neki ga love i paternoster sistemom.

Mamci:
Najviše korišteni mamac je komadić kedera. U sezoni se nalovi nekoliko uklija i čuva smrznute do početka lova na manjića. Ja sam ga lovio na glavu od uklije. Mogu se koristiti i drugi mamci: gliste, jetra i sl.
Pribor:
Što lakši to bolje..naravno ako to situacija na vodi dozvoljava. Ako voda nije brza, zadostati će i 20-30gr olovnog otežanja.
Kada ga lovim na odvodnom kanalu HE Varaždin situacija se rapidno mijenja. Tu je voda brza i duboka pa je potreban teški sistem. Zbog protoka vode i promjene vodostaja potrebno je i više od 150gr olova da bi se sistem usidrio na cca 3-4m od obale.
Naravno da takvoj situaciji onda treba prilagoditi i ostali pribor:štap, mašinicu, nosivost/debljinu osnovnog najlona i dr.
Lov na kanalu je svojevrsni paradoks..teškim priborom lovi se riba koja, ako naraste do nekih cca 50cm i 0,5 kg je već..kapitalac
Lovim na udicu br.6...manjić uzima oprezno ali zna progutati mamac do "šupka".

NikolaNS:
Dobija li ga neko negde?  :smiley:

DOXAT:
Tebi se bas ide u ribolov... :)

I meni.. ;)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju