RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Ostale ribe...

Rečna paklara

<< < (4/4)

djmisha77:
Jel moguce da je paklara?
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1194448000630140&type=3
Hvata li je neko na Dunavu?

NikolaNS:
Djmisha, ta na slici sto si poslao, rekao bih da ju je prvo paklara napala (na skrgama) a zatim kad se rana inficirala i riba uginula dosli su da se goste i kormorani. Tako ja mislim. E sad evo sto sam nasao o njima:
Maksimalna zabeležena dužina je 45. Anadromna vrsta rasprostranjena širom Evrope, ali postoje i slatkovodne populacije. Adultni primerci žive u priobalju mora, a mrest se obavlja u rekama i potocima gde juvenili provode prvi deo života u detritusom bogatoj podlozi. Predpostavlja se da je u Srbiji prisutna u rekama Egejskog i Jadranskog sliva. Mresti se od marta do juna na temperaturi vode iznad 9⁰C. Kao adult je aktivni predator drugih riba.
Paklare se hrane i životinjicama dna i parazitiraju na ribama. Naša dunavska paklara (Eudontomyzon danfordi) baš to radi. Dakle nije samo bezazleno biće iz peska. Može da se zakači na klena, pastrmku, … i siše im krv. paklara pijani tvor

Najčešće ih ne ubije, ali rane se često znaju inficirati, pa riba kasnije može da ugine.I u trajnom je lovostaju.Nece bas pomoci ali eto  :lol: :rolleyes:


Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju