RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Ostale ribe...

Mrena na prirodne mamce

(1/16) > >>

ZemunskiRibolovac:
Pozdrav.Resio sam ove godine kad odem na odmor da samo pecam Mrenu jer tu gde ja idem ima je bas podosta i krupni su komadi...Cuo sam da je dobro loviti na slaninu? Jel moze neko nesto da mi kaze oko toga..I na koje se jos mamce pokazala dobro ?

P.S a to mesto gde idem da ne bude tajna se nalazi kod Laktasa u Rep.Srpskoj na reci Vrbas..

nidzabgd:
meni je prosle godine udarilo par krupnih komada na snop tankih glista...teren velika morava kod vojstanskog mosta... nemam neko iskustvo sa mrenom pa nisam kapirao da mrena ne daje klasican udarac stapu vec ga nekako spusti i tako stap stoji.. po recima starijih treba kratko i ne preterano jako kontrirati i onda tek ona pocne da radi... iskreno meni nije nesto interesantna za pecanje... pozdrav  smiley033

trim:
Može slanina i to samo bijeli dio slanine. Prije stavljanja na udicu komadić slanine malo sažvaćeš da u vodi izgleda raspadnuto,inače na terenima oko Laktaša najbolje sam prolazio na travu ili sintetiku (sintetika obavezna kad je nemoguće na prirodnu travu lovti od kedera) boja trave i sintetike zelena mrena se rijetko javlja na staru travu.Naravno može se dobro loviti i na sir i crviće ali to znatno otežavaju sve prisutni kederi.

UCHA:
Sir trapist izrezan na kockice max. 10X10 mm, zdenka sir umesan sa sredinom hleba a od te mase boilice 10-12mm  :ok:
takodje ubitachan mamac larva nekog veceg insekta(beli crv cca 3cm) samo ne jelenka-zasticena vrsta i posastica za krupnu mrenu rovac u svim velichinama :ok:

juzba:
Nekad sam ju lovio najbolje na tvrdi sir :ok:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju