RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Ostale ribe...

Klen na prirodne mamce

<< < (6/7) > >>

jamal:
Ja sam za engleski princip sto se tice lovostaja kad smo vec kod njega.
Totalna zabrana ribolova na rekama u periodu od 15 marta do 15 juna.
To bi bila najefektivnija metoda za uspesan mrest.
Znaci nema slucajno sam ulovio nisam hteo tu ribu ili slicno.Znaci riba se ne uznemirava nikako.A ne ono dodje ribocuvar a on kaze.Ma ne lovim njega nego vatam drugo.Budalastine.
Da te ne vidim stapom pored vode i toliko.Kad ga vide pored vode odma znaju da je u sukobu sa zakonom.
Samo da imamo zakon jbga.

Mads87:
Glavonja zasluzuje aktivnu temu aj da je malo opet ozivimo.Sada je ja mislim u zabrani ali valjalo bi malo pomenuti sta ce da jede posle zabrane.Mislim da je pocetak leta rezervisan za skakavca (bez otezanja) i moze visnja tresnja.Mada kad god sam pokusavao da ga lovim na visnju,tresnju stalno sam bio u dilemi gde bacati da li pod granje, na kojoj dubini itd.Nije klen glupa riba. A cisto da pomenem da sam najvise uspeha imao na pilece srce i dzigericu.Toliko je uzimao da je bilo dosadno.

mrjr:
Nekada davno, početkom devedesetih, sam ga pecao na višnju često tokom leta,na Ibru.Uglavnom sam gazio reku sredinom, gde je bilo moguće i bacao pod vrbe,ili tik uz obalu sa druge strane,pod uslovom da je sa te strane obala teško pristupačna.Obično je uz obalu bilo virova i dubine,ali nikada nisam išao po dnu sa mamcem(višnjom),već na jedno pola metra do metar dubine.Klen ima običaj da izadje blizu ,ili na samu površinu u senci neke vrbe, ranije u toku pre podneva i čeka zalogaj.Medjutim, kada sunce odskoči i dodje u zenit, prelazio sam na brzake i prelive.

Zlatiborac:
Koji sistem vi koristite kada pecate na višnju (trešnju) i koja je veličina udice? Svakako skakavac na pec je nešto najjače, po meni je skakavac NO.1, pogotovo za manje vode.
Pre dve nedelje na minijaturnog skakavca.
Lovostaj je, ali i svakako bi bio vraćen
Prvi i jedini za sada ove godine.

Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока

štekavac:
Dok sam bio dijete pecali smo ga na poku pred kućom.
Skakavac br. 1 ali sitniji komadi. Crni dud, odličan mamac a
najveće komade na višnju. Rjeđe uzima ali veći komadi.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju