RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Ostale ribe...

Bucov na plovak u prolece

(1/4) > >>

Ad fines:
Ubrzo ce mart, pa me zanima da li je mozda neko lovio bucova na plovak kederom. Krajem zime i pocetkom proleca znao sam da naletim na citava jata bucova na mestima obasjanim suncem gde voda ima lagani povratni tok. Obicno su udarali na nekih 0.5-1.5m dubine, ali nisu krupni i borbeni, pa nesto razmisljam da probam da napravim sebi ugodjaj i probam ove godine na bolonjez i zivu ribicu. Sta mislite?

zivko_89:
kako mislis na bolonjez... :huh:

Ad fines:
 Mislio sam na setalicu na zivu ribicu pa da zaredjam po mestima gde sam vec nailazio na bucove u rano prolece, fiksni plovak, dubina 0.5-1.5 vec bih istrazivao gde su (ako su tu), a bolonjez zbog uzivanja i lepse borbe (pecam smudja tako leti). Interesuje me da li je neko pecao bucova na kedera a da nije na samoj povrsini?

limovac74:
Kako ces na bolonjez ? :huh:Bolonjezi imatu malu tezinu bacanja od 20-30 grama uglavnom.Mozda neki jaci teleskopski stap.Ovaj spro telemec od 4.5m ima tezinu bacanja od 100 grama.Takva ti alatka treba :ok: :ok: :ok:

Ad fines:
Plovak 4-5gr, a amurcic ili kaugler ne znam koliko mogu da budu teski ali to je nista za bolonjez, vec sam pecao smudja tako bez problema i lepsi je osecaj kad se riba bori... Ne brinite za stap, pitanje je da li je neko uspeo da uhvati bucova na kedera a da nije na samoj povrsini, nego metar ispod. Na toj dubini sam ih dosta dobijao u prolece na voblere, vecinom su oko kilo' a moj varalicarac je 50-100gr (drugi nemam) pa bas i nije neko uzivanje. Pa nesto razmisljam da li bi moglo na zivu ribicu, zakacenu za usta, tanak najlon, bolonjez pa ako dodje eto uzivanja  :smiley:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju