RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Ostale ribe...

Bucov na kedera

<< < (10/10)

sasabosko:
Tu gde sam pecao ima dosta raka,i sumnjao sam na njega,znaci ladno krece i nosi 80gr olova,al se ne kaci,kederu sam primecivao samo da ostane bez ljuske,paternoster sa fiksnim olovom,dal se rak okaci pa ga ponese voda ne bih znao,uglavnom se sve desava veoma brzo,nije bilo samo s kederom,vec i sa glistama,durdubacima :takoje:

Beshla:
Ja imam samo jedan kratak i oštar udarac...

sasabosko:
Sto znaci da ga nesto,skine otkine pri trzaju,a to moze samo zubata riba koja uhvati za jedan kraj kedera,ribe bez zuba to ne mogu jer im mamac isklizne iz usta,kao sto sam opisivao da radi klen,al on ne skine.Meni tako somic kida durdubake kad pecam na kanap :takoje:

БУЏА БАБУШКА:

--- Citat: gorangaja  24 Oktobar 2017, 21:35:25 ---Mislim da je ipak smuđ u pitanju,
meni se desavalo da na Dunavu zabacim na fiksno olovo pesa kao mamac na jake štapove ( somovske ) i jedan dan sam imao 7 - 8 skidanja, a samo je malo podrhtavao vrh štapa, plus je bila i gumica na udici posle nabodenog peša.E sad da li peš napada peša to ne znam.
Plus što su peševi bili od malih do kapitalaca.  :rolleyes:

--- Kraj citata ---

Дешавало се код мене на Дунаву да људи на пеша упецају још већег пеша на дубинку. Могуће је  :takoje:

Beowulf:
Desilo se i meni da na peša dodje peš, imam čak i slike negde. Elem, bucova sam na kedera dobijao na klasičnu smuđarošku montažu dok sam smukija tražio u srednjem sloju vode. Znači keder podignut u odnosu na olovo oko 1,5m, peš kao mamac, imao sam do sada bar 10ak komada na ovaj način. Nikad ciljano samo kolaterala.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju