RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Ostale ribe...

Bucov na kedera

<< < (2/10) > >>

Acika:
Zato mi je izazov da ga ulovim :thumbup:.Prob'o sam i ja to sa kuglom ali nista :sad:.Jaooooo kakav je osecaj bio kad mi je jedan sastavio kedera-izbija stap iz ruke :thumbup:.Mora da postoji neka caka :help:

Slaven:
Evo ja bi dodo jedan detalj, naime frend i ja smo ovog ljeta dosta mušićarili i to baš bucova, prava sportska riba i recimo da je bitno isto ko i kod klena da si u vodi, naravno ako je to moguće. Znači mislim da je bolje stajati u vodi nego na obali jer on očekuje opasnost sa obale, a ako si u vodi valjda te drugačije doživljava i znalo se dogodit da te lupi u nogu.

Acika:
E ovo jos nisam cuo  :shocked:

Sp1tF1re:
Znam da sam par x pri skoro vadjenju manjeg mepsa,kojeg sam brze vukao kroz vodu,video da ga bucov prati skoro do kraja i valjda kad registruje moju figuru odbijao se ko metak u stranu zabljestajuci me svojim srebrnim telom.

Hteo sam i da cujem jos misljenja za lov Bucova na kanalima sa mirnom vodom dubine do 1,5m sa dosta podvodnog bilja,tu inace pecam belu ribu,ali sam primetio na par mesta da raubuju komadi zavidne tezine pa bih da probam ali nzm sta i kako ,koju varalicu bih mogao tu brzo povlaciti a da je lovna za gore spomenute uslove smiley033

zorro:
Evo jedan isprobani način za samce  :rolleyes:
Štap u držač,rola otpuštena ili otvoren preklopnik.
Zavisi od brzine toka vode.Olovo 20-30grama i bijela udica za smuđa.

Ako je stajaća voda kedera kačim za leđa da pljuska po površini a ako voda teče(špic špornja :ok:)
kačim ga za usta.
Bude lijepih komada a bude i da ga skine sa udice.
Možete i vezati štap za nešto jer ja sam dva puta trčao za štapom :lol:
Ne može se otpustiti toliko silka odjednom kada udari pa povuče štap u vodu :lol:
Na ovaj sistem sam imao kapitalnog primjerka od cca 6-7kg :eek:
Procjena drugih pecaroša sa špornja.
ali mi se ona piz... od topole nakupila po silku i zaglavila silk u vršnoj ringlici i nisam mogao pustiti silka.Naravno da je otkinuo nakon 2min borbe :sad:
Prizor za pamćenje,OGROMNA klada od ribe pliva sa leđnom perajom vani kao morski pas,štap savijen u bananu i tako dvije min i kvrc odeeeee...
Najbitnija stvar:zabaci gdije rauba i odšetaj 30metara dalje.
Bistro smiley033

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju