VARALIČARENJE > Ostale ribe...

Oprema za varaličarenje basa

(1/14) > >>

robertzidar:
Kakvu opremu koristite za basa, štapovi, najloni/strune...
Kakav je štap potreban za zare, popere, torpeda?

Urtelja:
Stap za povrsince, sto kraci to bolje. Najlon je ok, ne mora struna. Masinice manje. To ti je sve okvirno. Detaljnije ce ti verovatno sale reci. Moja preporuka za stap viva jig ekspert :ok:, lagan, jak, osetljiv, sa vrhom koji je bombona za povsince i celo to zadovoljstvo za 15e. smiley033

Bigash:
DA, drzah tu zaebanciju od stapica i mogu rec da je za te pare nevjerovatan, za pocetnicko pecanje povrsincima extra odluka  :ok:

Urtelja:
Onaj vrhic perverzija za popere, a tek sto oseca udarce, i za gume ce da bude nenadje.iv. :thumbup:

Draya:
Urtelja sve potpisujem osim ovoga "Najlon je ok, ne mora struna."

Iz moga iskustva što se tice površinaca špaga je zakon, najlon smece, i bolje loša špaga, nego dobar najlon :bye:

Btw. najlonom bassa lovim sada u proljece dok topwater još nije aktualan, jedva cekam da zatopli da stavim špagu, jer sada vidim TEK prednosti špage spram najlona, nakon nekoliko ribolova ovih dana (najlon sam izbacio iz varalicarenja, osim u proljece, iz nekih razloga), kod kontakta sa varalicom, kod kidanja, kod vidljivosti na i iznad površine vode, kod pucanja pri zabacima (predprošle godine u dva sam navrata morao plivati po heddonovu zaru u jednom ribolovu, monofil 0.20 puce pri zabacu i dvaput plivanje po zaru na "preku stranu"), tako da...

...btw. kada je vec lega pitao da mu i ja pomognem, na tvom mjestu bi pogledao prologic štapove (ovisno o terenu i varkama koje bi bacao vidi koje dužine i jacine) koji su kod vas sada dotupni i povoljni su, po meni best buy štapovi i ni mm od toga :thumbup:

Rola max. velicine do 2500 po shimanu (manje ribe, manja rola), sa red ili blue arkicom si riješio probleme i ako dodje neka veca aždaja, ryobi zauber i sl. i špaga npr. pp 10 lb i miran si, za 150 eura se može kupiti fin kompletic za bassonju, i više od toga :takoje:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju