Čuvanje i održavanje signalizatora

Započeo dcarp, 03 Decembar 2012, 19:41:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dcarp

Interesuje me da li se  na kraju sezone treba nešto odraditi sa signalizatorom, izvaditi baterija npr. ili nešto slično i šta radite u smislu održavanja?
New thinking
New possibilities

Александар Бунчић

Obavezno izvadim bateriju ostavim ih negde gde je suvo i gde temperatura ne oscilira mnogo zbog kondenza,bez obzira na to što su otporni na vlagu.
smiley033
Fisherman/Musician/Astronomer amateur

srdjan72

Jbg meni su aktivni svih 365 dana pa nema ni vadjenja baterija ni slicnog.Kad rikne baterija,a to se oseti na pecanju menjaza i teraj dalje.Da nije tako bilo bi vadjenje baterije,malo brisknja i kraj.
BOZE,daj mi da jednom u zivotu upecam VEEELIKU ribu da ne moram ceo zivot da lazem!

stankovic111

Poz, imam problem. Izgleda da mi je crkao zvucnik na indikatoru. umesto da pisti, on samo tiho krči.. Kako to da popravim, ili znate nekog ko popravlja u Beogradu?  :sad:

orka

Postoje slučajevi da baterija iscuri i uništi signalizator, ali koliko se to često dešava i zašto. Da li je u pitanju kvalitet baterija ili možda kvalitet signalizatora, ili nešto treće. Neke kolege vade baterije kada se duže vreme ne peca, recimo preko zime, ali ima i onih koji ih vade posle svakog pecanja, a najviše je verovatno onih koji ih ne vade nikada. Kakva su iskustva po ovom pitanju ?

DDj

Baterije treba izvaditi iz svih uredjaja ako se ne planira skoro koriscenje. Ako su u pitanju signalizatori koji se recimo ne koriste preko zime, apsolutno treba izvaditi baterije.

Meni su baterije iscurele i spalile elektroniku na novom rucnom planinarskom Garmin GPS uredjaju koji sam platio 750 dolara CAD. Zavrsio je u kanti za djubre. Desavalo se da kiselina iscuri i u drugim uredjajima i delimicno nagrize lezista baterija ili kuciste. Svaka baterija ce pre ili kasnije procureti ako se ostavi dovoljno dugo u uredjaju bez kontrole.

Teme sličnog naslova (10)