Oštećene karike na stapu

Započeo dule79, 31 Oktobar 2017, 19:45:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dule79

Danas sam primjetio da mi je najlon usjekao prvu i cetvrtu kariku na vrsnom djelu stapa a sa njim sam pecao mozda 30-tak puta, pa me interesuje u cemu bi mogao biti problem. Ne mogu da vjerujem da su tako slabog kvaliteta da ih najlon tako brzo podere. U pitanju je stap Ron Tomphson Desperado...

DOXAT

Pa slabog su kvaliteta... a da li je u pitanju bas najlon, ili upredena struna?

limovac74

Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

dule79

Odni sam vec covjeku da mi zamjeni karike...on kaze da to moze da se desi od prljave vode...a cesto sam pecao na Savi koja je bila mutna ko oranje pa neznam dali to ima ikakve veze  :huh:

DOXAT

Ima, ali pretezno kod upredene strune, jer skuplja sitne cestice zemlja iz vode i ponasa se kao šmirgla... jaku abraziju pravi na sprovodnike.. kod najlona ne bi trebalo toliko da bude zastupljeno, ali i on struže..

dule79

Sto znaci da bi bilo preporucljivo malo cesce cistiti najlon kada je mutna i prljava voda...bar sa vlaznom krpicom...

Spojene poruke: 01 Novembar 2017, 17:11:18

Jasno mi je da sto je otisla vrsna karika ali druga i treca su citave a cetvrta opet usjecena...to mi bas nije logicno kako ove dvije izmedju ostase citave  :help:

Spojene poruke: 03 Novembar 2017, 14:51:33

Zamjenio sam dvije karike i to je ok...ali sad kad sam pogledao isti vrh od drugog stapa i na njemu postoji veoma malo ostecenje tj malo je urezan i on jedva se primjeti dali ga trebam odmah mjenjati ili ga mogu jos tako koristiti...dali ce ostecivati najlon...

Teme sličnog naslova (10)