Rezervni delovi

Započeo white, 10 Decembar 2008, 16:48:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

peceni

Da da, to mi je jasno...al i jos cudniji kvar...hvala u svakom slucaju... :rolleyes:

vradojicic

Stijalter, pretegnuto i samo je popustilo...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

peceni

Pa da i ja to mislim, posto je sve bilo fabricki, nisam je otvarao do sad...hvala u svakom slucaju na odgovorima... :tongue:

DuNo.Zemun

PANČEVAC ...izveštaj - petak (17. mart 2023)

Ovu zimu sam odredio (posle 5,6 god) da izvršim TOTALNI servis, udar (čišćenje, pranje, podmazivanje SVIH mašinica,.. i koje se koriste i one druge.
Sve te mašinice su stariji modeli 60,70, 80e, ..Kvikovi, Daive, Penovi, Šekspiri, Flugeri, ABU i sl...
Posao poveći, izazovan .. naravno bez lažne skromnosti, sve te mašinice su u izvrsnoj kondiciji i ne manje ocene od 8,9 10 !!
Koristio sam SPECIJALNA sredstva za pranje i odmašćivanje (bez mirisa ..) za pranej nekih avio komponenti!
Podmazivanje,.. tekućim mastima za avio žiroskope ... sve je išlo kao po loju do poslednje mašine. Beše to jedan od poslednja tri Kvika 440 u fantastičnom stanju.
ĐAVO RADI na tren .. potpuno bespotrebno sam odvio šraf na preklopniku i feder je skočio ko besan i nestao .. kao da je u zemlju propao .. cela kuća ga je tražila ..ali ništa od mog ćorava posla !

***
Došao je petak i krenuo sam na Pančevac - Povremeno odem da se tamo sretnem sa poznanicima i ubijem neko vreme i da se malo interesujem o terenima i sl.i da se malo "lažemo" ..to je odprilike kao i švalersko hvaljenje ..
Naravno,..Pančevac nije ono što je bio 80,90 !!! ali je ipak ostao Pančevac ! SVE te ljude znam u oko, .. malo ih je ostalo starih, ..Dača, Beli, Dragan pandur, Toma, Goran, Sale ....
Nema legendi Cveleta, Radeta, Zokija,i mog prijatelja i đaka MAJORA ! ..Taksiste, Ljube prevaranta ..i mnogih drugih što odputovaše ..
Vreme je tamo dovelo neke druge ljude, i donelo neka nova pravila .. ali mamci su mamci, riba je riba .. priča je priča ..
I na kraju NAĐOH feder očas posla ..i još neke sitnice .. morao sam i da otkupim,.. Dva Mičela 308 u fabričkom stanju .. Hvala Ljubi,.. koji ih je kupio na neviđeno i čuvao dva meseca ..za DEDA DUŠANA !!!Deda Dušan

marina1983

 :clap2: 
Sigurno da nije ono sto je bio ali ima dusu.
Setimo se dok je sve to bilo kod Vukovog spomenika tamo sam uzeo svoj prvi stap a da nije germina odvajajuci pare od  uzine .
Eh koliko sam puta samo ostao gladan.

DuNo.Zemun

Da,da  ..."kod Vuka" je to ipak druga priča .. sasvim druga -- Žika, Moša, Ciga, .. besparica, a LJUBAV velika .. MAJSTORI još Veći !!
POLA Srbije i ceo Beograd se tu SRETAO, družio, trgovao, ..menjao
NE PAMTIM da je ikad iko nekoga prevario .. !!!
Deda Dušan

slob

Kada je već reč o starim beogradskim lokacijama gde je moglo da se kupi po nešto od pribora, da pitam. Da li je nekom poznata jedna radnjica za prodaju ribolovačkog pribora, koje odavno nema, a nalazila se u ulici Arhiepiskopa Danila? Uličica koja se nalazi u zaleđini glavne pošte u Takovskouj ulici. U njoj, a u haustoru mislim jedine zgrade u toj uličici se nalazila jedna radnjica. Zvali smo je ,,Kod Rusa", jer je prodavac a verovatno i vlasnik radnjice bio neki rus. Tu je moglo da se kupi ono osnovno od pribora za pecanje; udice, najloni, plovci......
Bio sam baš klinac u to vreme, pa se i ne sećam da li je tada u Beogradu i bilo spotskih prodavnica za prodaju pribora za svakakve sportove pa i za ribolov. Kod Vuka je mislim počelo kasnije. Radi se o polovini pedesetih godina.
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

ilija80

Drugari, potreban mi je deo koji se nalazi između ručice i samog tela mašinice Spro Blue Arc 9300. Radi se o onoj zaštitnoj čauri koja upada u dva žljeba. Ne znam čemu baš služi ali je slomljen, zdrobljen od upotrebe..mašinica i bez njega radi ali želim da ga kupim nađem, pa makar i sa celom ručicom ako ne može drugačije. Da li neko ima ideju gde bi to moglo da se nađe? Svaka preporuka je dobrodošla :)

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka


DuNo.Zemun


Probaj Zauber 3000 ili sl. ima toga (pitaj Mikija u MG)
Deda Dušan

goranso

Gde mogu naći oprugu za daiwa laguna 3000-5BI


Bobiska

To daj nekom ko je masinske struke, das mu polomljenu oprugu i on ti od zice istog precnika navije novu oprogu. Posto si is Sombora kako pise, cuo sam za nekog coveka koji se bavi popravkom ribolovackih masinica. Moj dobar drugar mu je slao nere Okuma masinice da mu popravi i veoma je zadovoljan njegovim radom.

mijat

Da li je moguce naci kocnicu za Formax Cast Master 4500? I rucku ako neko ima? Mada nju cu pokusati da resim, nije pukla.Teme sličnog naslova (3)