Zaštita od komaraca

Započeo pikeman, 18 Avgust 2008, 15:03:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Bobiska

Taj aparat se u nasim prodavnicama pojavio pre 5 i vise godina i imao sam prilike da ga testiram sa drugarom koji ga je kupio. Aparat je tako dobar da ga je on poneo samo tada na pecanje i nikada vise. Jednostavno nije terao komarce.
U ove Raidove spirale vise verujem jer su se meni u peaksi pokazale bolje.

PoE

€ 1,41  18%OFF | Portable Electric USB Mosquito Repellent Heater Anti Mosquito Killer Pest Fly Insect Heater For Home Or Travel

https://s.click.aliexpress.com/e/R2sUACo

Možda nešto ovako i prenosiva baterija. Ko već ima bateriju, sam uređaj je jeftin

Duduk

Ma opušteno bre čemu tolka panika samo komarac nije slon.

Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока


slob

Gremlin,
Ukucaj  upit na goole. Treba da ima u prodaji. Cena je oko 2500din. Samo aparat. Posebno futrola za kačenje na garderobu, gas ketridži i tablete. Ne znam koliko to košta ali nakupi se. Gas traje 12 sati a tableta 4.
Verovatno nije baš jeftino jer su mangupi već provalili da ketridž može da se napuni butanom a pasuju i tablete od električnih aparata.

Čitao sam o jednom slučaju kada je aparat bio neispravan. U smislu da nije dovoljno grejao tabletu. Ona mora za 4 sta da potpuno promeni boju iz plave u belu, što je znak da je sadržaj potpuno ispario i da je grejač ok.
Ima dosta onih koji hvale efikasnost, ali i oni napominju probleme sa strujanjem vazduha što sam i ja pretpostavio da može da bude tako. Snalazili su se tako što su pomerali aparat na potrebne pozicije.
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

Piker62

Gremlin, moj sin, naravno ribolovac, inace je sportski novinar, koji je takodje bio prisutan na pomenutoj utakmici, mi je rekao kod kuce, da ga  skoro nisu tako izujedali komarci, a spominjao je i neke letece mrave. Kaze, u lozi gde su bili novinari je bilo neizdrzivo.

Gremlin

Ne znam za ložu, ali na terenu je bio pravi pakao, ne možeš da se koncentrišeš da radiš od komaraca.
Realno, UEFA je trebala da prekine utakmicu i još jednom nas kazni pošto je ovo bilo zaista neizdržljivo, a ne postoji realno opravdanje da nisu mogli da isprskaju ceo teren pred utakmicu.

Ovako je izgledao vrat mog kolege:



:sad:

Piker62

Slazem se da je trebalp prekinuti utakmicu, jer se videlo prilikom intoniranja himne da igraci masu glavom i rukama, ko besni. Al necemo o beogradskoj vlasti i politici.

Gremlin

Nema tu "BG vlast i politika", ovo je međunarodna utakmica pod okriljem UEFA, a oni verovatno imaju pravila i za komarce kao i za sve ostalo do u najsitnije detalje, kao što na primer fotoreporteri NE SMEJU da ulaze/izlaze kroz isti tunel koji koriste igrači, pa sa gomilom preteške opreme moramo da šipčimo ispod zapada  prolazom od 150+ stepenika.

Ovo je bilo zaista nepodnošljivih preko 2 sata na terenu.

Prekineš utakmicu, registruješ je službenim rezultatom 3-0 u korist gostujućeg tima, pa nek se Krkeza i ekipa sa Zvezde misle da li će rešiti komarce na 3 sata koliko alltogether traje utakmica.

:sad:


DOXAT

Da nije neko zbog klađenja, pustio komarce.. ? ;)

Sent from my S60 using Tapatalk


Gremlin

Zvezdin stadion ima jako specifičnu mikro-klimu, naime ukopan je u zemlju i ispod nivoa je taman toliko da vetar ne može da duva skoro nikad, u jesen/zimu je hladno kao u grobu, i vlažno kao u džungli, sa pojavon lokalne izmaglice.

Održavanje trave podrazumeva stalno zalivanje, pa i neposredno pred utakmicu, što su sve parametri koji letećoj napasti izuzetno pogoduju za boravak i razmnožavanje.

:sad:

glos

Te stadione treba srušiti i praviti nove van naselja.
A evo lik spominje neki permetrin, kaže jako dobra stvar samo treba paziti da je odjeća suva kada se nanosi
https://en.wikipedia.org/wiki/Permethrin
ZOV

no names

Možda nekom i pomogne....

Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

dragan2006

Pomaže mojoj ženi da skuva ukusniji ručak! :bye:

pikeman

Tamjaniku takođe ne vole, kako izvući eterična ulja iz nje pa koristiti kao prirodnu zaštitu od komaraca?



no names

Imaju industrijski razredjivači koji se koriste za te stvari (zaboravih naziv), a u kućnim uslovima možda potopiti lišće u alkohol da preuzme na sebe mirise, a zatim prebaciti alkohol u ulje i kuvati ga dok ne ispari. Ili na onu Milanovu foru da se lišće izdrobi i ubaci u malu teglu sa uljem, a teglu u serpu sa vodom i kuvati tako. Pa ostaviti (zaboraviti) jedno mesec dana.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Teme sličnog naslova (6)