Zaštita od komaraca

Započeo pikeman, 18 Avgust 2008, 15:03:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DOXAT

Ima nešto... Sedeo sam u sred roja komaraca kao klinac, na Barama pecaju i čitavu noć... Upadaju u oči, ne možeš da gledaš, al me nisu ujefali... I sada jako retko, mada nikada to nisam analizirao... Inače sam 0+

Sent from my S60 using Tapatalk


no names

Čuo sam da ih kafa tera. Naspu kafu na alu foliju i onda foliju na žar i navodno beže.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

mihabg

Ose, bato...ose , ne komarci

Dva vuka

Ondak nije do krvne grupe ... ja sam nulta rh + , a ubiše me svaki put  , pre će biti da je do mirisa znoja  :wink:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

DOXAT

Ima i toga... Nekoliko bivših devojaka mi je reklo da je čudno, u zavisnosti gde smo bili, kako se, da kažem uopšte "ne osećam", iako bi posle par dana znojenja, a ne kupanja trebalo... Ko zna... Treba istražiti... Mada kažu da komarci hvataju CO2 iz naših izdaha... Kao lovački psi... Oni markiraju npr. Još uvek zivu divljač, a mrtvu donose... Jer osete disanje..

Sent from my S60 using Tapatalk


Bobiska

Citatako ste u čamcu uzmite limun,presjecite ga po pola i u njega pozabijajte obične klinčiće-karanfilčiće (začin pri kuhanju vina) i stavite na par mjesta u čamcu.

Moracu da isprobam ovu foru pa pisem da li funkcijonise kod mene. Drugar sa kojim pecam iz camca ima problem sa komarcima i on radi sledece: sakuplja velike gljive koje rastu na drvetu pa ih susi i tako suve ih zapali otvorenim plamenom. Kada gljiva pocne da gori ugasi plamen duvanjem tako da se vije crni gust dim. I onda je ostavi u vec namenski pripremljenu konzervi da dimi pired njega. Keda sa pecanja dodjem kuci smrdim na dim kao odjacar a zena hoce da me skalpira  :lol:.





DOXAT

Ta gljiva/pečurka se kod nas zove trut/trud i parazitira pretežno u hrastovim šumama. Koristi se u pčelarstvu, na isti način u tzv. dimilicama, već vekovima, jer njen dim navodno umirujuće deluje na pčele (možda vremenom samo prepoznaju miris kao prijateljski-moje razmisljanje)...ali definitivno ne rasteruje insekte i nije otrovan po njih, ni po med tj. Ljude

Sent from my S60 using Tapatalk


lineker

Pcele dim prepoznaju kao opasnost, povezuju ga sa pozarom. Pa na dim iz dimilice reaguju tako sto zure da spasu med, pretpostavljaju da ce morati da napuste taj prostor. Da kazem, nasisaju se meda, postanu teske i izgube na agresivnosti. Opasna zivuljkica!

Послато са HTC Desire 620G dual sim уз помоћ Тапатока


DOXAT

Ma ok to... Od kad mi umro otac, pčelarstvo me preterano ne zanima. Ali ne vidim vezu sa komarcima... Da li oni onda žure da se nasisaju krvi, ili šta..!?

Sent from my S60 using Tapatalk


lineker

Ja samo napisah zasto se dim koristi u pcelarstvu i kako pcele reaguju na njega. Smeta i njima, ali ne toliko da bi odmah napustile kosnicu. A komarcima valjda kao i nama.

Послато са HTC Desire 620G dual sim уз помоћ Тапатока


Bobiska

Koristi se dim u plelarstvu, ali moj drugar korist i u ribolovu. A da tera komarce tera, nema sumnje ali i sve zivo  :sad:.

glos

avon skin so soft original oil
navodno im jako ne prija
ZOV

šile

Navodno im ne prija ni jedan od repelenata ali je bitno koji im stvarno ne prija. Ako gledamo reklame svi su dobri

Sent from my Mi 6


Batica

Gde u BG ima da se kupi Szuka sprej. Sve potrosio.
Krema ima u Formaxu ali meni je sprej bolji. Brze nanesem a isto deluje.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka


iwander

Kupio neki poljski sprej BROS ja mislim,protiv komaraca i krpelja,reče jedan kolega da je dobar...Ima li još neko iskustva sa njim? Ja kad isprobam,javim vredi li šta...Kod mene ih ima milijardu,i to u toku dana ...

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka


Teme sličnog naslova (6)