Zaštita od komaraca

Započeo pikeman, 18 Avgust 2008, 15:03:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Jeremija

Upravo dok ovo čitam, izleću ispod stola 2 komada  :shocked: Inače, kod kuće ih primećujem tek od pre par dana intenzivno, ali ovo jutros me baš iznenadilo...
Nou frks. Nou paniks.


Allex

Odem večersas oko 20h na sat dva na Dunav da probam da iščačkam nekog bucova.Tih pola sata dok nije pao mrak malo bacao,taman pivo popio, bucov raubuje rekoh lom ću da napravim kad se smrači. A kad je pao mrak mili bože.. hiljade komaraca niotkuda. Ono još nisam doživeo. Imao sam pantalone i duks,ali sam morao da skinem majcu i da je vežem oko glave kao bandanu samo da mi oči vire. Taj otkriveni deo oko očiju,prsti na rukama gde nisu rukavice pokrivale i dve rupe na patici komarci su olešili, plus gde su me dohvatili kroz duks.Oči su mi bile skupljene ko od dima koliko ih je bilo,jedva da sam video gde bacam. Kako mahnem rukom kroz vazduh tako osetim kako mi tupkaju od dlan. Bukvalno sam pobegao glavom bez obzira,ne znam kako nisam nešto zaboravio. Valjda gamadi odgovara ova visoka vlažnost i temperature pa se nakotilo..

marina1983

Promeni lokaciju, pomeri se 15-20metara dalje zna da ih bude znatno manje . Jednostavno uđeš u roj , izbegavaj svetle boje na sebi kao i mirise pre pecanja . I zadah piva zna itekako da ih privuče  smiley033

nebojsa.kg

To se meni desavalo na Velikoj Moravi. Znaci na milijarde komaraca. Szuku krema, mene spasava, ne znam koliko je zdrava za kozu, pretpostavljam da nije, ali je sigurno zdravija od milijardu uboda komaraca. Kad se namazem, lete oko mene, a nece da sleti i da ubode.

misoo83

Ja zadnji put kad sam bio preko noci na pecanju namazao se autanom (bocica stare preko 20 godina) i u kratkim rukavima se setam na pecanju i nijedan me nije ubo a gde se nisam namazao ubijaju.

bladerizer

Bacam nocu voblera za smudja sa kolegom ja se namazo autanom a kolega sa nekim madjarskim preparatom,tolka je bila navala komaraca da je nemoguce bilo koncentrisati se na bacanje varalice,grizli su kroz odecu,kolegine reci su bile "kakvu burgiju ima kad busi kroz levis pantalone" ahaha umro sam od smeha a skoro i od uboda komaraca od tada na vamo dupla garderoba,jest da je vruce al barem neujedaju za ledja a autan odradi posao na nezasticenoj kozi
Leleee otkaci se

nebojsa.kg

E to je samo problem kod Szuku kreme. Ne moze se mazati preko odece, pa kad je navala, biju kroz odecu.

dragan2006

Citat: pikeman poslato 30 Jun 2017, 00:59:58
Xibi nije efikasan kao "teške hemije", zavisi gde se boravi. Ako ima mnogo komaraca neće ti baš biti od koristi. Juče sam bio na mestu gde ih ima prilično i morao sam svakih pola sata nanositi sprej, danas sam bio na mestu gde ih nema mnogo pa sam samo jednom naneo sprej kada su počeli svoj pir. Ne peče ni malo, kao da je neko eterično ulje na koži, takav je osećaj. Sem spreja ima da se kupi i gel.


Tako sam i mislio, hvala! smiley033

no names

Sinoć probao ovo čudo...radi dobro...zuje ali ne grizu





Pošto je fotograf na prekookeanskom brodu i često fotografiše po raznim džunglama mora imati kod sebe sigurno sredstvo jer kako kaže " Ovde kod nas kad te ujede komarac češeš se, a u Panami kad te ujede umreš"  :lol:
Noćas su slikati i drugi preparat koji ima i koji je kako on kaže sami vrh od tih proizvoda protiv ujeda.
Ovaj konkretno ima jako prijatan miris i oseća se posle prskanja sigurno nekih 4 sata....ni jedan komarac me nije ujeo sinoć. smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

laki22

i moze da se kupi u panami samo  :lol:

no names

Može da se pošalje uvek  :wink:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

mihabg

Ne znam kako je na kanalima i drugim vodama , ali na Dunavu ove godine su smesni... Vidjam neke gluposti od insekata vise nego komarce ! Neke bube trkacice, sa polu-letackim sposobnostima, sitne musice ko sircetare, ose iz dva dela i ostalu gamad . Nemam posten ujed komarca ove sezone.
A da, i slepih miseva u vecem broju nego pre!

no names

Ima ih Vlado k'o gamadi...ubijaju. Grizu i po danu...i neke bube isto, kad ujede 7 dana se poznaje mesto  :lol:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

bolenbgd

Nema komaraca,nema ni ribe....

Teme sličnog naslova (6)