Moja stolica

Započeo milos92, 19 Februar 2010, 15:02:32

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

glos

Probaj umjesto skidanja točkića dole napraviti - zavariti, neku formu obruča.
Zafaliće ti ( ako skineš točkiće )  taj potrebni pokret stolice i lateralno, ne samo vertikalno.

Life is what`s supposed to happen while you`re at work

DakiNS

I na ovom snimku nema točkića nego su stopice , a što se tiče lateralnog ili uopšte pomeranja stolice baš to hoću da izbegnem jer položaj štapova uvek bude takav da ti budu zgodni za kontru i svako lateralno pomeranje menja položaj prihvatanja štapa kod kontre. Čamac će biti plastični pa ne bih da ga gulim točkićima ili da se vozam pri prolasku drugih čamaca. Stolica sa snimka je skoro identična ovoj koju imam.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

komša015

Citat: DakiNS poslato 09 Februar 2023, 09:08:10Pročitah celu temu na žalost u starijim upisima nema više slika. Zbog novonastalog zdravstvenog problema sa nogom (nemogućnost savijanja kolena više od 35 stepeni) klasična klupa u čamcu mi je neudobna , bez naslona nemogućnost podešavanja visine , tvrdoća  za duže sedenje ( pecanje dubinkom) tražio sam ideju za stolicu i koja će mi koliko toliko olakšati pecanje. Na kraju sam odlučio da malo kvalitetniju kancelarijsku stolicu stavim u čamac. Točkiće ću zameniti sa stopicama da se ne bih vozao po čamcu , imam udobnu stolicu sa naslonom i za leđa i za ruke a mogu menjati i visinu stolice jer duže sedenje u jednom položaju mi izaziva bolove u kolenu. Od nautičkog platna ću naručiti presvlaku za stolicu radi zaštite od kiše i sunca. Šta mislite o ovoj ideji.
Ako nemaš problema sa krvnim sudovima, probaj ovde da "popraviš" to koleno.


Znam više njih kojima je ova voda pomogla i to ne malo...

DakiNS

Mnogo ti hvala ali čekao sam operaciju 6 meseci i za to vreme nisam ga mogao savijati nogu, pa su mi otvrdli mišići i tetive pa se ne mogu dovoljno rastegnuti da bih savio nogu - samo vežba, jer mi topla voda smeta i otiče koleno. U svakom slučaju hvala smiley033
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

pexonSkela u akciji pre mesec, dva na Savki. Nagib oko 40 stepeni.

27 Februar 2023, 22:11:05


Pogled od gore.  :cheesy:

DakiNS

Sredih i ja svoju stolicu donji ispravan deo dobih od kolege, na slici su točkići koje sam skinuo i stavio gumene stopice za veš mašinu. Samo na tim stopicama je navoj a generalno su manjeg promera nego klinovi na točkićima. I to se lako prevaziđe, na navoju sam urezao plitak prsten i u njega naglavio one čelične prstenove što drže točkiće koji su na stolici , nije blo teško sve uglaviti a sigurno ne ispadaju.

ima kraljevski da pecam.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

Dragan Nešković

Ма има краљевски да пецаш, само не знам како ћеш да је носиш  :lol: Свака част за идеју, у чамцу ће бити топ, а на обали, обавезно се ленгериши  :thumbup:  smiley025  smiley162  smiley271

DakiNS

Što bi je nosio , biće stalno u čamcu, a hvala bogu imam dva jaka momka koji će to odneti do čamca. Moraju ćaleta da obezbede da se moe kraljevski pecati. A čamac je na čuvanom vezu. Zato mi i treba neki džak da ne kisne i dne ispuca od sunca.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

nadal

koja sklopiva stolica bi isla uz ovaj stocic, da nije bas neudobna ali ni prevelika?

Tabla koja se može prilagoditi na 6 različitih visina i 3 ugla,
Podesiv u 6 različitih visina i 3 različita ugla,
Dimenzija table stočića 52×40,  visina podesiva od 49-68 cm,


marina1983

Mozda ovako nesto stara garda   za malo para.


mladinaucnik

Moja stolica samo u drugom dezenu  :cheesy: