NAUTIKA > Motori

Yamaha, Honda, Suzuki...

(1/221) > >>

dushann:
Dosta se vode polemike oko kvaliteta, uslova servisiranja, nabavke delova, tezine, mirnijeg rada i naravno za nashe podnevlje same cene vanbrodskih motora i njihovih proizvodjacha!?
Nema sumnje da su ova tri sa naslovne strane nabrojana motora naj zastupljenija u poslednje vreme bar kod 4t varijanti pa me zanima shta kupiti i kakva su vam iskustva sa njima i o njima? Ne treba zaboraviti i ostale naravno kvalitetne proizvodjache: Johnson, Mariner, Selva, Tohatsu, Mercury, Evinrude, Parsun i dr. pa na kraju i "nash" stari dobri tomos Tomos!

Mudri:
Po meni kad bi imo covjek para kolko hoce,da je neki tajkun ili mafiozo,onda 2 honde od 100 konja bar i pici  :rlol: ,dobar sam sa kolegom koji popravlja motore pa sam imao prilike vidjeti dosta njih rastavljenih,mercurija nikada ne bi kupio,niti tohatsu,mislim da je za nase mogucnosti,mislim na nas vecinu koji nismo neki bogatasi realna yamahica,za one sa malo vise love honda,koja je po meni vrh,a o razlici 2-takta i 4-takta sam vec davno rekao svoje misljenje,steta sto honda ne pravi dvotaktne.....

dushann:
Ja bash mislim uzimati neki novi 4t motor oko 25 ks i gledajutji cenu i servise u Srbiji mislim da tju se opredeliti za Yamahu (koje vidim ima u naj vetjem broju koja dodje neshto preko 3.000e, i mislim da za tu cenu/kvalitet dobijam extra motor!

ossa:

--- Citat: dushann  28 Novembar 2008, 13:13:01 ---Ja bash mislim uzimati neki novi 4t motor oko 25 ks i gledajutji cenu i servise u Srbiji mislim da tju se opredeliti za Yamahu (koje vidim ima u naj vetjem broju koja dodje neshto preko 3.000e, i mislim da za tu cenu/kvalitet dobijam extra motor!

--- Kraj citata ---
Uamana je  :ok: , a što bi rekli honda sektaši pravi i dobre klavire , onda ja njima kažem da pravi! A ko pravi moto-kultivatore ? :rlol:

tyger:
Dusane,sto se tice Yamahe F25,moj ti je savet da razmislis dobro.Znam barem 3-4 slucaja u N.sadu da  motor kad dobije talas otpozadi,kroz auspuh uvuce vodu i onda ga moras rasklapati i susiti,inace picvajz!To mi je licno rekao i Lacika,prodavac kod Rodica kad sam kupovao prosli motor i lomio se izmedju nove 20-ke i te 25-ice! I moj dobar drugar ga je letos prodao iz tog razloga i kupio od mene 20-ku!!!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju