Novi motor kako voziti

Započeo Damir, 20 Septembar 2009, 22:47:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Damir

ovako nova yamaha 30 4t kao je voziti ful gas odmah ili postepeno ...
ovih se dana svega naslušo pa više neznam šta i kako
jedni viču može odmah ful drugi nikako treči malo ful pa opet umjereno.......
Dunav  Dunav  Dunav Dunav Dunav Dunav

Momir

Ja sam skoro pazario novu Yamahu 25 4t i u uputstvu stoji ovako...
prva dva sata voziti malo ispod pola gasa;
od 2og do 8og sata mozes dati pun gas samo da izglisiras i posle opet pola gasa;
posle 8og do 10og sata mozes voziti pun gas max 5 min.
posle ga vozis normalno mada iz mog iskustva ovo ti dodje normalna upotreba.Takodje treba da izbegavas rad u leru i nemirnu vodu i guzvu ...

:bye:
Nothing makes a fish bigger than almost being caught.

igor

i posle 20h obavezno promeniti ulje i filter!

saleparobrod

zasto da ne radi na leru dok se ne zagreje,ako je to cetvorotaktni motor.Ja uvek kada upalim motor ostavim ga da se zagreje par minuta pa onda polako smiley090.tako mi je rekao majstor.

rj

ma normalno ga vozi nemoj full gas i to je to upali, minut -dva u leru da se ulje zagrije i do pola gasa par dana posle pićiiii motori se več barem 20 godina ne razrađuju u klasićnom smislu štedi ga malo o početku ,rastereti čamac ,sam ga vozaj da si što lakši . U uputstvima imaš kad ti je prvi servis mislim da je 20 h rada 

Damir

Dunav  Dunav  Dunav Dunav Dunav Dunav

rj

to ti je izmjena uja u motoru i peti i zamjena filtera ulja mora ti obavit ovlašteni serviser ako misliš da ti vredi garancija  :huh: :huh:

Panonski Mornar

Ma voziš ga normalno znači nema ful gasa dok je motor hladan to je najbitnije kod svakog motora servis obavezno kako je propisano i nemaš brige  :ok:
Kada sklopim oči nebom naiđu lađe,
zvona, lavež, komšijske svađe, miris svežeg oranja.
Ali kada svane vetri s reke zacvile. Znam, to tuže vodene vile, Dunav sedef odranja. Đ Balašević

ravucobir

Yamaha 15ks 4T kupljena 2003je ovako razradjivana:1rezervoar na leru,1 rez.na pola gasa i 1 rez.kombinovano(ler,pola,pun) i to je otprilike tih 20 sati!!Posle 1.vog servisa mozes kako hoces!Po pravilu prvo paljenje treba da se uradi u servisu,i ne sme se davati gas dok ne iskopca sama saug(novije yamahe koje nemaju rucni saug)!Ova Yamaha je vise puta za 6 god.presla:TISU,TAMIS,BOSUT,STUDVU i mnoga jezera bezbroj puta bez vecih kvarova(i dan danas)!Kako je razradis takva ce biti!Primer:isti camac,isti motor(yamaha 25 4T),isto gorivo i priblizno ista tezina vozaca a YAMAHA koja je "redovno" razradjena,odeee!!no sve u svemu uzdravlju je koristio!!! smiley033bistro

Momir

hmmmm 1 rez na leru  :huh:

Sve u svemu moja ja model za ovu god i predpostavljam da se ne razlikuju razradjivanja....
ono stosam zaboravio ,a sto su me ostali podsetili je:
min 3min u leru da mogao da se zagreje i posle 20h servis...proveravaj lampice da ti ne svetle i da ti nije zapusen usis za vodu. To je to.

:bye:
Nothing makes a fish bigger than almost being caught.

ravucobir

MOMIRE nije preterivanje(1rez.na leru)!Bar da neko od tvojih poznanika ima istu pa da  ih posle probate,bilo bi  :eek:  :huh:veruj mi!TYGER zna motore,i one koji su ih koristili(DUNAV),ali sto je  smiley023 razradio ta je a ZZBAHA baa!!!  :eek:  :shocked:

Momir

ne,ne,ne...verujem ja tebi :takoje: , cak sam i citao da je pre bilo tako  :thumbup: samo ko ce da ceka ceo rezervoar da se istrosi :grin: .
:bye:
Nothing makes a fish bigger than almost being caught.

ravucobir

Nije to nista,samo ti treba 2-3gajbe piva,jedno  smiley075 ,dobro drustvo smiley032 smiley021i ode rezervoar!!! :rlol: :wink:

Damir

Dunav  Dunav  Dunav Dunav Dunav Dunav

tyger

Ja sam imao strpljenja dobrih 10m a da ne dam pun gas  :cheesy: Ma ko će odoleti  :sad: Al zato i sad dok se ne zagreje potpuno motor ne dajem više od 1/4 gasa a pun ne vozim skoro nikad sem kad se trkam  :cheesy:  :rolleyes:

Teme sličnog naslova (10)