MILITARYSHOP.RS

Započeo LukaMilitary, 16 Avgust 2016, 09:26:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

LukaMilitary

Naše Preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge MILITARIA d.o.o., Beograd je osnovano 1996. godine u Beogradu. Danas se bavimo proizvodnjom i trgovinom zaštitne i taktične opreme u širem smislu.

Naši krajnji korisnici su Policija, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vojska Srbije, Ministarstvo odbrane, zaštitno bezbednosne agencije i firme, te brojna lovačka društva i pojedinci.

Posebnu pažnju smo poklonili kvalitetu i izgledu naših proizvoda domaće proizvodnje u čiji izgled, dizain i kvalitet stalno ulažemo, a ostatak asortimana robe dopunjavamo od stranih brendova iz sveta i na takav način upotpunjavamo naš proizvodni asortiman.

Sve zajedno ovo nas stavlja u sami vrh preduzeća koja mogu da odgovore na zahteve modernog tržišta u smislu kvaliteta, rokova isporuke, dizajna, a posebno bezbednosti proizvoda.

MILITARIA d.o.o., Beograd je ekskluzivni zastupnik i distributer brenda YDS, najvećeg evropskog proizvođača taktičkih čizama vrhunskog kvaliteta. Takođe smo ekskluzivni zastupnik i distributer brenda Pentagon, najpoznatijeg army brenda u Evropi.

Naš sajt je www.militaryshop.rs


žex.rašeta

 smiley033

Spreman sam da kupim vijetnamku ali bih ako postoji mogućnost  :eek: uživo i probao veličinu. pozz
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

LukaMilitary

Bulevar despota Stefana 1a na prvom smo spratu možete doći da pogledate deo asortimana....

pikemanFilip Military Shop

Od skoro kod nas u ponudi, posle crne, i zelena fajerka MA1

https://militaryshop.rs/shop/odeca/jakne/brandit-jakne/zelena-fajerka-ma1-brandit/

Zelena fajerka MA1 Brandit


 • materijal: 100% najlon
 • punjenje: 100& poliester
 • manžetne: 69% poliakril – 31% poliester
 • dva bočna džepa
 • dva unutrašnja džepa
 • džep na rukavu
 • dvostrani rajsferšlus
 • poseduje dva lica
 • vodoodbojna
 • vetronepropusna
 • proizvođač: Brandit, Keln, Nemačka

MILITARY SHOP RS
Bulevar Despota Stefana 1a, Beograd
www.militaryshop.rs

Ognjen Militaria

Zimska garderoba Brandit jakne vijetnamke

Na www.militaryshop.rs Vam nudimo mnoštvo zimske garderobe, različitih stilova i varijanti.
Između ostalog, izdvajamo pojedinačne komade odeće kao što su zimska jakna, gde nudimo širok dijapazon artikal za svačiji ukus.
Takođe kvalitetan termo veš, jer ako ste neko ko se bavi lovom ili čiji hobi ili posao zahteva dug boravak na otvorenom u hladnim zimskim danima, poznat Vam je značaj ovog komada odeće.
Zimska pododela su nezaobilazni sloj u oblačenju svakog profesionalca čije su aktivnosti vezane za boravak na otvorenom.Filip Military Shop

Lovački nož univerzalno oruđe po ukusu lovaca!

Za mnoge civilizacije nož ima posebno značenje i spada u najstarija čovekova oruđa. Još u davnim vremenima definisani su fundamenti od izgleda sečiva kao i svrha noža, pa se tako i danas te elementarne stvari nisu mnogo promenile. Nekada izrađivani od kostiju, čak i drveta, danas od visoko kvalitetnih legura čelika. Tokom srednjeg veka nož je bio jedan od predmeta statusnog simbola i time se naglašavalo kom staležu pripadate. Lovački nož je evoluirao vremenom i u smislu načina izrade. Pa tako danas primenom modernih tehnologija i primenom raznih hemijskih procesa možemo naći na tržištu savršena sečiva garantovanog kvaliteta.Lovačka oprema je nešto o čemu svaki lovac razmišlja pred početak lova. Takvo stanje stvari važi i za lovačke noževe. Kad kažemo lovački nož mnogima je prva asocijacija primena noža za obradu divljači. Međutim lovački nož ima praktičnu i široku primenu. Pa tako njime možemo otvarati konzerve, pripremati i servirati lovački doručak, seckati grane i olakšati sebi mnoge druge neplanirane outdoor aktivnosti. Imati lovački nož tokom lova za mnoge lovce je od kultne važnosti i predstavlja nešto posebno. Ukusi su različiti pa tako postoje i oni koji na lovački nož gledaju kao na umetničko delo.

Izrada noža nije ni malo jednostavna i laka, bila ona ručna ili mašinska serijska proizvodnja. Nožar izrađuje ručno svaki nož posebno čime se postiže krajnji rezultat, a to je jedintveni izgled svakog noža. Dok je mašinska prozvodnja nešto jednostavnija i ima svoje prednosti. Veoma bitne stvari kod svakog lovačkog noža bez obzira na način izrade jesu sečivo i korice noža. Sečivo mora da bude od kvalitetnog materijala, a korice pored kvalitetnog materijala moraju biti i estetski pogodne.

Muela noževi

Vreme izrade i skupi materijali korišćeni za izradu noža formiraju cenu. Kad pričamo o odnosu cene i kvaliteta treba onda izvojiti Muela brend iz male španske provincije Ciudad Real. Muela kompanija svoju uspešnu proizvodnju sprovodi još od 1952. godine. Popularnost Muela brenda na svetskom tržištu je velika, a cenjenost u lovačkim krugovima nemerljiva. Za izradu svojih sečiva uglavnom koriste dobro poznati švedski sandvik čelik, a za izradu korica egzotične vrste drveta, rogove divljači i mnogo druge materijale.

Nekada lovačka oprema i outdoor oprema može biti vrlo slična, a Muela se pobrinula da veliki broj proizvoda ima i višenamensku primenu, za one koji pored lova imaju još neki hobi koji obuhvata outdoor aktivnosti. U  širokoj ponudi možete naći outdoor noževe, sekire i mnoge druge korisne alate.

Za vas bi smo izdvojili Muela dzepni lovacki noz Mouse 7A. Skromnog sečiva dužine 7 centimetara, a ukupna dužina iznosi 14 centimetara. Vrlo je lagan jer ukupna masa noža iznosi 140g. Idealan je za džep kao što nam i sam naziv noža govori.

Za veliki izbor različitih modela modernih lovačkih noževa preporučujemo da posetite naš Military Shop Beograd i da po Vašem ukusu izaberite univerzalno oruđe već odmah.

https://militaryshop.rs/

MILITARY SHOP RS
+381 11 2695 144
+381 69 2222 325
militaria@militaria.rs

MILITARY SHOP RS
Bulevar Despota Stefana 1a, Beograd
www.militaryshop.rs

Ognjen Militaria


Treking?
Trekking ustvari znači pešačenje planinarskim ili nekim drugim ravničarskim prirodnim stazama od jedne kote do druge što zavisi od vaše fizičke kondicije. Početnici uvek treba da biraju kraće i lakše ture, a iskusni mogu i na duže i zahtevnije. Ovo je koristan vid rekreacije jer boravite na čistom planinskom vazduhu, družite se sa dragim ljudima i otkrivate lepote prirode koja vas okružuje. Ovu aktivnost moguće je realizovati bilo gde na planini, brdu, ravnici, peščari i prilagodisti sopstvenim mogućnostima.

Koliko trekking dobija na popularnosti pokazuje i činjenica da mnoga planinarska društva organizuju takmičenja u trekingu na uređenim i obeleženim planinarskim stazama. Takođe trekking je moguće realizovati i na neoznačenim stazama kada se učesnici snalaze uz pomoć karte i kompasa ili GPS uređaja što je još zanimljivije jer podrazumeva i sposobnost orjentacije takmičara.


MILITARY SHOP Beograd
+381 69 2222 325
+381 11 2695 144
FB - https://www.facebook.com/militaryshop.rs/
email: militaria@militaria.rs


Filip Military Shop

OUTDOOR OPREMA – Profesionalni kompas Konus Konustar 10Istorijski razvojNe postoje precizni podaci o tome kada je pronađen prvi magnetni kompas. Ali pretposavlja se da su ga izumeli Kinezi mnogo pre početka Nove ere. Kasnije početkom XII veka kompas su koristili i Arapski mornari posle čega se njegova upotreba širi i u Evropi. I veliki pomorci i istraživači Fernando Magelan i Kristofer Kolumbo u svojim ekspedicijama koriste kompas za orjentaciju na otvorenom moru.

Pogledajte u našoj online prodavnici odlični Konus Konustar 10 kompas
https://militaryshop.rs/shop/oprema/outdoor-oprema/sivi-metalni-kompas-konus-konustar-10/
MILITARY SHOP RS
Bulevar Despota Stefana 1a, Beograd
www.militaryshop.rs

Ognjen Militaria

Victorinox soldier zeleni nož
https://militaryshop.rs/shop/taktika/nozevi/victorinox-nozevi/victorinox-soldier-zeleni-one-hand/


Odličan multifunkcionalni nož u zelenoj boji.
Ovaj model sadrži: otvarač za konzerve, mali šrafciger, šilo-razvrtač, testeru za drva, krstasti šrafciger, privezak za ključeve, veliki odvijač sa otvaračem za flaše, sekač žice, veliki lock blade nazubljeni nož koji omogućava rukovanje jednom rukom.
Odličan kao novogodišnji poklon.Filip Military Shop

Crne vojne kožne čizme - NOVOOvaj model proizveden je od kombinacije goveđe kože i kordure što korisniku omogućava adekvatnu potporu.
Takođe i udobnost i lakoću pri pokretu. Poseduje anatomski oblikovan uložak koji je prenosiv i može se prati odvojeno od čizama. Ukoliko se odlučite za ovaj model ne morate brinuti o znojenju stopala, jer ove SIR crne vojne cizme omogućavaju cirkulisanje vazduha. Đon je dizajniran tako da korisnika štiti od proklizavanja i omogućava upotrebu čizmi po različitim vremenskim uslovima.
Pored toga čizma je napravljena od prirodnih materijala. Ove čizme idealan su izbor za planinare i ljubitelje aktivnosti na otvorenom, kao i pripadnike policije i vojske, ali i za sve one koji vole vojničke čizme kao deo svog svakodnevnog stajlinga.

MILITARY SHOP RS
Bulevar Despota Stefana 1a, Beograd
www.militaryshop.rs

Ognjen Militaria

Zanimljivosti o uniformama

Nastanak
Nastanak uniforme se vezuje za 1693. godinu kada je kralj Švedske Karl XI objavio zakonik o zvaničnom odevanju i obuvanju nove vosjke. Zanimljivo je da su pre ovog zakonika vojnici nosili oklope ili narodne nošnje ili običnu odeću.

Ono što je još manje poznato je da su oficiri poslednji prihvatili uniforme. Pre svega jer se smatralo da odevanje u istu odeću priliči samo nižim slojevima. Od 1768. godine pa nadalje tek počinje postepeno prihvatanje određenih detalja od strane oficira koji su isti ili slični sa onima koje imaju vojnici.

Trend prelaženje mode iz vojske u svakodnevni život bio je tek povremen do Prvog svetskog rata. Tada se smatralo da bi to bilo nešto neprihvatljivo da se način oblačenja najnižih slojeva za koje su smatrali kriminalce, sirotinju i vojnike prihvata u višim slojevima. Međutim vremenom i ovde se nailazi na izuzetke. Kao primer se može uzeti kravata.


Kravata
Vojna kravata je nastala oko 1630. Kada su hrvatski plaćenici u službi kralja Luja XIII nosili marame živih boja vezane oko vrata. Vojničke kravate su bile uglavnom crvene. Kravata je služila kao maramica, i za čuvanje taktičke košulje od prljanja. Vojna bluza koliko god bila čista je padala u drugi plan. Ovaj detalj odeće iz Hrvatske zapao je za oči nosiocima mode u Parizu pa je tako došlo formiranja imena – Croat ili a la Croate. Tek od 17. do 19. veka kravata postaje ono što je i danas.


Boje uniformi
Otprilike posle Napoleonovih ratova u modu ulaze sve tamnije i ujednačenije uniforme. Svaka vojska se odlučuje za jednu ili dve vrste boja koje smatra najpraktičnijim. • Rusi se odlučuju za tamnozelenu boju
 • Britanci za kaki boju
 • Nemci za sivu
 • Francuzi za plavuFilip Military Shop

Q&Q SATOVI • digitalni
 • analogni
 • sportski modeli
 • vodootporni

https://www.militaryshop.rs/qq-satovi/

Ukoliko ste trenutno u potrazi za ručnim satom, svakako biste trebali obratiti pažnju na japanski Q&Q brend ručnih satova. Q&Q brend satovi se prodaju od 1976. godine, a danas je to jedan od najvećih svetskih proizvođača analognih satova, koji se prodaju u 150 zemalja sveta. Q&Q u svom asortimanu ima satove prilagođene  najrazličitijim zahtevima kupaca po pristupačnim cenama. Posebno je zanimljiva ženska kolekcija satova koja predstavlja mešavinu stilskog i klasičnog dizajna. Pored elegantnih, poslovnih modela satova Q&Q je široko poznat po kvalitetnim , vodootpornim sportskim satovima.

MILITARY SHOP RS
Bulevar Despota Stefana 1a, Beograd
www.militaryshop.rs

Ognjen Militaria

MA1 jakne - pilotske spitfajer bomber jakne

MA1 jakna je prevashodno bila namenjena pilotima i avijatičarima. Ona svojim dizajnom omogućava efikasno obavljanje posla. Uske manžetne na rukama i struku pružaju nesmetano kretanje u kokpitu aviona.

MA1 ili bomber jaknu, kako je još zovu, prodaju čak i proizvođači sportske opreme kakav je Adidas. To govori o potražnji i potrebi da se ovaj model jakne nađe u ekipi najpoznatijih firmi uopšte u svetu. Ona spada među deset najpoznatijih modela jakni u istoriji oblačenja.
Pročitajte ostatak na našem sajtu i pogledajte proizvode... - http://bit.ly/2GOfN2y


Filip Military Shop

OPINEL NOŽEVI

Opinel modeli:
no 8 - 1.290 din
no 9 - 1.390 din
no 10 - 1.590 din

Pogledajte detaljnije na sajtu - http://bit.ly/2rmQ3Ai


MILITARY SHOP RS
Bulevar Despota Stefana 1a, Beograd
www.militaryshop.rs