Vodostaj Dunava

Započeo pikeman, 02 Avgust 2008, 00:18:34

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 13 gostiju pregledaju ovu temu.

Ad fines

U NSu je počeo da raste u nedelju uveče. Sad, koliko će to da ide gore.... 

Što mislis da im je odgovarao nizak vodstaj?  Strujarosima mozda, ali za alase ne znam....   

orka

Izgleda da neće mnogo.Po prognozi Rhmz-a od petka ide u stagnaciju i blago opadanje..Zavisi šta se peca i gde,tj na kom mestu i kojom tehnikom.Negde i nekome više odgovara mala voda,a nekome velika ili veća voda.

mrjr

Kad već o mestu pričamo, ovih dana je čudna situacija. Naime, kod Zemuna, leva obala Dunava ima bolji protok u odnosu na desnu, gde je kej i smudj se sav prebacio na banatsku stranu. Nema protoka=nema smudja, iako ima kedera. Verovatno i temperatura vode ima uticaja. Svejedno, smudja sam dobijao sinoć i preksinoć samo na levoj obali. Na keju je mrtvilo totalno. Sad nije bitan porast, već samo da malo voda ubrza.

Poslato sa FIG-LX1 uz pomoć Tapatoka

Veliki89

Kedera miliarde, nikad ih ovoliko nije bilo. Valda im odgovara "sporoća" dunava.

Zmaj Strasni

Vodostaj ove godine katastrofalno nizak. Kod Apatina za vikend opet ide ispod -10. Jel stariji pamte da je nekad ovako dugo tokom godine bio nizak?

DuleN

Juce sam u marini Slankamen sedeo s nekim nemackim turistima, koji ispricase mracne prognze za ovu jesen i zimu kod njih. Kazu da se ockuje naj suvlja jesen i zima u Neackoj i Austriji... Ako se to desi imacemo jos nizi vodostaj, pa ce i nama izlaz iz marine biti misija nemoguce... Jedina mogucnost ce biti da platimo nekog guraca ili tegljaca da prodje i napravi kanal (sto je kod nas radjeno u nekoliko navrata) pa dok traje traje...

Zmaj Strasni

Susa se nastavlja. U petak kod Apatina prognoziraju -37

Ljusa

I kod nas prognoziraju svega nekoliko kisnih dana (ne vise od 10) do kraja godine (ako moze da se veruje vremenskoj prognozi za tako duzi period). Izlazio sam na Dunav konstantno poslednjih 10ak dana, i vodostaj opada malo po malo.
Ima to i pozitivnih strana. Naprimer, mi ribolovci bez sonara cemo moci da vidimo konfiguraciju dna i dubinu vode na pojedinim mestima bas zbog niskog vodostaja hehe  :lol:

jugov

Ja ne pamtim ovako nizak Dunav, bilo je suša i ranije ali ovako nizak vodostaj nije bio nikada.
Isplivaće svi Nemački brodovi.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

DuleN

Da kisa nije bilo u gornjem toku Dunava (Slovacka, Austrija, nemacka) - nije. Ono sto je po meni sigurno, to je da je ove godine Djerdap exploatisan do maximuma, sto se sa sigurnoscu odrazava i na nivo kod nas... E sada zasto je to tako, ja nisam upoznat.
Prema dugorcnim prognozama Evropu ceka dosta suva zima, pa da se nadamo prolecu ....

sona

Ovo me sve vec podseca na polovinu 80 ako se dobro secam kad je Dunav isto bio jako nizak da se kod Apatina mogao pregaziti na pojedinm mestima.Ako neko zna tacno godinu neka napise

djmisha77

Dunav posle ovako male vode kada poraste za samo pola metra nece biti pecanja bar 2 nedelje. Obzirom da je jako mala voda, toliko se smeca i granja nakupilo na obali da ce i stojadine da nosi. A krece gore za koji dan i to naglo! Koliko, to cemo videti.



Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Zoran

Teško da će da krene gore uskoro, nigde kiše nema u celom gornjem toku. A i ako krene, dok dođe do nas neće se ni primetiti. Jedino ako ovi nadležni malo pritvore Đerdap da imamo struje koliko toliko kad počne grejanje, pa da voda nadođe uzvodno  :smiley: A i za to treba bar 10 dana ako ga zatvore sada.

milan ns

 Danas sam bio u Tekiji i tamo se uopšte ne primećuje da fali vode.

Poslato sa BLA-L29 uz pomoć Tapatoka

Pecanje mi je opsesija.

Zoran

Pa ne fali, zato što odavde otiče baš jako a Đerdap radi punom parom. Ali kad ne bude bilo mnogo da otiče, a već nema mnogo, ima da bude potražnja za svećama  :cheesy: Moći ćemo i da korparimo po plovnom putu  :lol:

Teme sličnog naslova (10)