Nevreme na vodi - šta raditi?

Započeo pikeman, 26 Jul 2015, 12:18:48

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dushann

Citat: ellesar poslato 27 Jul 2015, 14:18:02
Najopasnije je stajati na takvom brisanom prostoru za vreme oluje

U pravu si treba trčati Hahahahahaha.....

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040X

Paprikaš je gotov onda kad ga pojedem!!!

mrjr

Nevolim nikako grmljavinu dok sam na vodi, ali desilo mi se podosta puta. Treba izbegavati situaciju da si najviši objekat u neposrednoj okolini. Drugim rečima, treba odložiti štap i skloniti se tako da u neposrednoj okolini ima i viših tačaka,ali ne treba se previše primicati. Doživljavao sam da grom udari na par desetina metara od mene,ali sve se desi tako brzo da nisam ni bio svestan opasnosti.Samo te zaslepi bljesak, zatim te zapljusne zvučni talas grmljavine i ponekad se zatim čuje nekakvo pucketanje u vazduhu,...sve u svemu bežim sada na prvi znak grmljavine.

Александар Бунчић

To pucketanje vazduha se čuje kad munja dodirne zemlju, slično pucketa kod statičkog elektriciteta tj onaj zvuk kad se oblači džemper:) Elektroni divljaju na mikro i makro nivou:)
Fisherman/Musician/Astronomer amateur

marcony

Citat: Zmaj Strasni poslato 27 Jul 2015, 08:13:01
Neko je postavio nedavno snimak kako grom udara u vodu.grom udara tamo đe on hoće  :cheesy: :cheesy:


marina1983

Malo bežanije  :lol:

Malo potopa  :cheesy: , koja kofa napolje i teraj dalje . Evinrude, krkela je to ne da se  :cheesy:

dragan2006


milan ns

Nije on ni Rambo ni Marina on je Marinac

Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока

Pecanje mi je opsesija.

marina1983

Nema tu plakanja ni kožne gaće ne pomažu  :cheesy: 20 i kusur god sam na Dunavu ovakve stvari su se dešavale x puta .
Pola na obalu pola u vodu pa nek puni, koliko uđe toliko izađe , kad se smiri gurneš ga u vodu on pluta sigurno da bi mogao vodu da izbaciš . Pališ krkelu i teraš dalje . Samo da se setiš da zatvoriš čep na rezervoaru da nema oduška ako uđe voda onda gotovo .
Samo nikada ali nikada ,ono ma mogu stićiću neće biti ništa . U obalu pa lagano dok je glava na ramenima ništa nije problem . Udavi se čovek na stotinak metara od nas kažu nestade i on i čamac u sekundi . Još ga našli nisu . smiley033

soldier


Bome Marina ti kao na moru da si pecao :D

marina1983

Ni jedno me nevreme zadnjih dana omašilo nije . Takav mi valjda horoskop  :cheesy:
Posle svake kiše sunce grane .


mknezevic

Uh i mene je zestoko uhvatilo. Pecao sam na Dunavu kod Batajnice. Bukvalno da sam se pola minuta duze pakovao ne bih uspeo da udjem u auto od siline vetra. Dobro sam prosao. Kola izgrebana samo tako od grana koje su nosene vetrom... U povratku vidim oborene bandere, stabla, krovove...haos

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока


LSI

Како да се не смеје човек? Ко се данас није смејао,ко се у последњи час није дочепао обале?

Добро сте поступили што сте насукали чамац - на слици то изгледа ружно али ипак су то само вода и муљ. Све је то пола сата посла. Важно је сачувати живу главу.

Природа уме да буде опасна. Ево, читам вест да је један човек у близини Лида нестао без трага... Шта рећи?
У Румунији, ово невреме однело је према првим вестима 6 живота.

Био сам и сам поред воде (срећом - поред) кад се небо зацрнело, кад се смрачило а од водене магле, коју је ветар стварао терајући кишу да пада хоризонтално, није се видео прст пред оком. Није трајало дуго али тренуци су довољни за несрећу.

Зато понављам, смејте се пријатељу - имате и зашто. Пред вама је нови дан у чамцу који ћете опрати и биће то једна од оних прича коју ћете причати пријатељима, деци, унуцима...

DakiNS

Uh brate bilo je čupavo. Pre dvadesetak godina vukao sam u Boku moj elan , na njemu Yamaha 8. Krenuo sa decom (14 i 5 godina) malo u vožnju Bokom. Negde na polovini zaliva (a krenuli od Baošića prema Herceg novom) podigoše se talasi, ali takvi da sam jedva zajašio talas pod punim gasom , pa na vrhu otpustim gas jer bi se inače sjurili i zaboli direktno u vodu pramcem. Mlađem kažem da se samo drži rezervoara a starijem uvalim u ruke veslo i neku drvenu stolicu. Ne da sam se nagutao knedli dok nismo stigli do obale. Na Dunavu sam svašta doživeo ali nikad talase od 3 metra.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.

mrjr

Marina, za tebe nisam ni sumnjao da znaš da se izvučeš iz ovakvih situacija  :clap2: , ali reci mi zašto je svima tako teško da navuku onaj prsluk za spasavanje kada su na čamcu.Piše da je jedan stariji čovek nestao u talasima.Garantovano nije imao prsluk.Išao sam desetak puta na čamac potpuno obučen, u nekom jesenje-zimskom periodu i nisam imao prsluk i svaki put sam se osećao krajnje nebezbedno.Da kojim slučajem upadnem u vodu u zimskoj garderobi, nema šanse da bi se izvukao.Pogotovo kada neko ide sam na vodu.Ako ispadne iz čamca nema mu pomoći.