Spinnerbait

Započeo pikeman, 23 Oktobar 2008, 16:17:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

orka

Spinerbait je izuzetno lovan protivu krupne Stuke.,suknjica ih izludjuje,i verovatno ih u vodi podseca na nekog glodara,recimo misa,a pri tom leptir daje vibraciju..
Na jezeru Joca kada ni na sta nece na spinerbait se uvek neka da prevariti.. :ok:

Cirilo

Ja svaki stukolov pocinjem i zavrsavam spinnerbaitom, i uvek me ugodno iznenadi, bez obzira na vodu na kojoj sam!  :cheesy:

realistik

Kolege dali je spinnerbait tezine 1/2 OZ pogodan za vucenje po terenima dubine oko 1 metra,pa i manje,u pitanju su long krilca?

orka

To je 14g po naski..Moze da se vuce,samo drzi stap visoko,pod vecim tj ostrijim uglom.. :ok:

realistik

Hvala orka,a jel moguce  varku sa takvim oblikom krilaca  i tom tezinom vuci da ide sporo tik ispod povrsine vode?

orka

Na velikoj daljini ne moze se vuci sporo.,stap visoko i brza vuca.,kako varka prilazi blize tako se smanjuje ugao i onda se moze vuci sporije..

kova

Colorado oblik krilaca je za plitke , najpogodniji, prolazi i kombinacija Colorado/ Willow Leaf(izduzeni), a pogotovo bait Sp. od 3/8 tj oko 11gr glava.
Pozz
smiley033

realistik

A dali se tezina koja je navedena u OZ na pakovanju odnosi na ukupnu tezinu varalice ili samo na tezinu olovne glave?

mi-ne

Ako ti je bas jako vazno da odradis neki teren na vecoj daljini uz sporije vodjenje, propadanje varalice mozes da usporis sbirolino plovkom ili vodenim ili obicnim plovkom.
Potreban ti je jaci stap jer je otpor vode veliki, a i sama montaza je teska.
Gubi se tu svaka elegancija, ali par puta moze da se zabaci.

realistik

Ma ne treba bacati daleko,15-20 metara,ali je dubina mala i strikno je pozeljno da varka daje malo veci otpor sto znaci da treba da ide sto sporije,probao sam neki bzv.model koji je tezak oko 16g i totalno je neupotrebljiv :grin:,lagano se vuce i ne pravi nikakav otpor,krilca su mu ''long''

tomislav34

Iskreno, od svih mogućih varalica, spinerbait najmanje bacam, jednostavno mi se ne sviđa izgled te američke skalamerije. Stvara mi prejak otpor i jednostavno mi se ne sviđa!!! Spinerbait  :grin:
... smuđ, šaran, a bogami i kečiga ... :)

Александар Бунчић

Spinerbait je toliko lovna varalica da bi ga trebalo zakonom za zaštitu životinja zabraniti.
A to što je Američki sam uspeo da progutam i svarim :cheesy:
Fisherman/Musician/Astronomer amateur

DDj

Spinnerbait je dobra varalica, dobra koliko i mnoge druge. Mislim da ne treba praviti iluziju da je to nesto posebno dobra varalica za razliku od mnogih drugih, koje su manje lovne, bio to vobler, kasika, obican spinner ili nesto drugo.

Mnogo godina lovim stuku varalicom i znam da je nacin prezentacije, izbor mikrolokacije, vreme i mesto lova presudnije od izbora same varalice, ili sto bi nove generacije varalicara rekle, varke. Desavalo se da na neki stari, provereni vobler imam mnogo uspesniji dan nego iskusni kolega koji je koristio spinnerbait. Doduse, desavalo se i obrnuto. Takvo razmisljanje da neka posebna varka hvata ribu bolje nego neka druga ide na ruku pre svega proizvodjacima i trgovcima. Unosi i zbrku kod novih varalicara, koji misle da samo treba imati tu "pravu varku" i stuke ce se same kaciti na nju, umesto da pristupe varalicanju mnogo studioznije i analiticnije, pre svega pokusavati da shvate i prouce ponasanje i ishranu neke vrste ribe koju zele da love.

pikeman

Ne izgleda loše... :cheesy:

Blue Fox Super Bou Spinner Bait


orka