Mašinica za muvanje

Započeo Košava, 23 Februar 2012, 16:49:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

limovac74

Ima ih u "Starom Ribaru "  :takoje:  A za Bg Daiwe ... pogledaj temu " Tryangle Vi" ..  :thumbup:
Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

ekv2

a kakav bi bio stari DAM quick 220 N za muvanje?

ibanezi

Ako loviš monofilom, ništa mu ne fali.

ekv2

Hvala,tako sam i predpostavio.
Sve vecom upotrebom pletenica ti stari DAMovi su mozda nepravedno penzionisani, a garant da im neogranicen broj izlazaka na vodu ne bi s..bao mehanizam. Predpostavljam da bi i za silikonce bili upotrebljivi. Nzm samo da li ta 220 N nije mala?

ibanezi

 Nije mala, nije mala 3x ratovala. :cheesy: 220N ima veličinu i kapacitet savremenih mašinica 4000, pa i malo više možda po ustaljenoj današnjoj nomenklaturi, a jača je od njih. Puž i materijali to garantuju.

ekv2

Pa onda za 30-tak evrica zasto traziti bolju masinu :cheesy:

ibanezi

 Kao što rekoh, ako poželiš da pecaš strunom, moraćeš nabavljati drugu. Zatim muvanje je k'o i varaličarenje. Često izbacivanje traži stalni rad preklopnika, a 220N nema long lajf oprugu i pitanje je da li je ta od 30-40 godina dotrajala ili još bolje koliko je puta menjana i da li je stavljena original ili je pravljena oko olovke od ko zna čega. Ne kreći na pecanje bez bar jedne rezervne. Mislio sam da je već imaš i u tom slučaju ne treba je menjati za novu mašinicu od 30e. Ako tek treba da je kupiš za 30e, mislim da ima boljih rešenja.

ekv2

Da, sve stoji ,zato i postoji konacno ovaj forum smiley033

TopMix

U stvari, najbolja mašinica za muvanje je multiplikator  :smiley:

mrjr

Manji prenos-bolje muvanje,...drugim rečima muvanje zahteva sporu i picansku prezentaciju ,a tu je mašinica sa manjim prenosnim odnosom keva.

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока

Isa


mrjr

Ja "muvam" na veštačke mamce, tj. silikonske lastice i prezadovoljan sam učinkom.Tehnika je ista kao kod primene živog mamca,tj. kedera.Čak ,sa kederom može i još sporije.Pored mene pecaju klasični muvaroši i svi rade sporo.Nema muvanja na brzinu,osim kad je ljubav na prvi pogled  :cool: :cheesy: obostrana

Spojene poruke: 27 April 2017, 09:01:25

Još nešto da razjasnim.Po meni vertikalisanje sa kederom na džig udici (za koje je najbolji multiplikator) nije klasično muvanje.To je neka hibridna ,pomodna ,tehnika.

Isa

Apsolutno tacno si ovo rekao i skoro pa su identicne te dve tehnike (muvanje i ona koju ti upraznjavas karolina ili teksas ili neka njima srodna). Nemam tu sta da dodam, al ovo da ne citiram ceo tekst  ''Manji prenos-bolje muvanje'' to bas ne pije vodu. Sporija- brza masina, nebitna stvar, vazno je samo da je kvalitetna i pouzdan. Za tridesetak i kusur evrica koliko se spominje uzeo bih pre passiona nego tog prastarog kvika.

mrjr

Nemam ništa protiv tvog izbora.Samo sam hteo da naglasim da kod muvanja može da se radi i na običan čekrk,tj. mašinica nije ključna u sistemu.

milanstosic

Okuma Inspira u veličini 30...

Teme sličnog naslova (10)