Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Grbo



Doneo mi danas surjak iz USA masinicu KastKing Sharky III - baitfeeder
Kaze da su tamo dosta popularne i da ih pecarosi hvale zbog pouzdanosti u slanoj i slatkoj vodi.
Meni se na odmah na prvu svidele precizne karbonske kocnice i veliki knob. Ovako u kucnoj varijanti lagano i glatko radi, tek treba otici na vodu pa sve isporobati. Sad posto nisam neki fideras, isprobacu je na stukijadi u subotu, pa ako izadje na kraj sa nekom ozbiljnim stujom, izaci ce na kraj i sa nekom deverikom valjda.
E sad, pitanje: jel neko koristio ove masine kod nas i ako jeste kako ide odrzavanje, rasklapanje, podmazivanje i sl?

Dragan Nešković

Колега Grbo, неће за ту машиницу никаква деверика бити проблем. Што се тиче те твоје машинице, сликај онај део кутије где су написани основни подаци о тој машиници, да би колеге могле да ти дају неки тачнији, ваљани савет, и да ти кажу, да ли ти је та машиница добра за фидер пецање. Ево и два видео прилога о тој машиници, на другом снимку имаш расклапање машинице итд. Поздрав  smiley033


Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

Grbo

Evo specifikacija.
Velicina je 4000. Tezina 425g.
Telo i rotor su nekakav grafit, deluje cvrsto, natezao sam koliko mogu, ne uvija se.
10 lezajeva + nepovratni (rasporedjeni svugde gde treba - vodjica, pogonski, pomocni, pinion, spulna, knob...) sad koliko su kvalitetni nemam pojma, nadam se da su ok.
Spulna je aluminijumska, a rezervna grafitna. Kapacitet 140/0,40 , 180/0,35 i 250/0,30
Prednja kocnica su karbonski diskovi, pecizno se podesava, lepo glako radi, ne secka. Snaga prednje kocnice je 12kg, a zadnje za bait je 1,5kg.
Prenos je 5,5:1
Oscilacija spulne je na principu S kanalice.
Rucka je metalna, ne srafi se nego standardna sestougaona ide kroz pogonski, knob bas veliki, gumeni udoban.
Evo i sheme delova:



Dragan Nešković

Колега Grbo, машиница са овим преносом 5,5:1 примеренија је тежем вараличењу, него фидеру. За фидер би машинице требале (по мом мишљењу) да буду до плафон 5,1:1. У сваком случају, да може да се користи и за фидер, може. Сачекај да твој пост види колега vradojicic, или неко од других колега који се том темом баве детаљније, па ће ти они сигурно рећи шта све можеш да очекујеш од ове машинице у свом фидер пецању. Поздрав  smiley033
Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

Grbo

Hvala kolega. Vidim ja da ce to izgleda biti dubinka za smudja ili stuku  :cheesy:

orka

Nije namenjena za fider ribolov, ali može da posluži, za neko rekreativno i povremeno fider pecanje. Kao odskočna daska.  :cheesy:   Line klip je okrugli i verovatno nije loš, dok je kapacitet najlona 0,40 - 140m . Glavno pitanje je koje tj kolike hranilice može da vuče, a da to ne bude mučenje i za tebe i za nju, a drugo pitanje je koliko će izdržati, potrajati, a to opet zavisi od veličine hranilica koje će se koristiti i koliko intezivno i često . Ne znam kakav je taj Sharky, i šta od njega očekivati. Ako si je namenio za Dunav i teške, teže hranilice, onda bolje traži neku drugu, adekvatniju mašinicu .. :smiley:

Sad je pogledah malo bolje.. Vidim da ima veliku ručicu i krak poluge, pa je pretpostavka da bi mogla imati solidnu vučnu snagu, bez obzia na prenosni odnos od 5,5-1 . Treba je probati na vodi ..

laki22

55-60 dolara kosta pa sami zakljucite ostalo

Grbo

Ma ne ocekujem ja cudo od toga, nego nisam fideras pa nisam u toku sa tim stvarcicama. Imam samo jedan fider komplet, ostali od pre nekih 10-15 godina, pecao jednu sezonu dok me to drzalo, bilo mi interesantno elegantno, dinamicno pecanje sa jednim stapom i puno akcije. Brzo me pustilo i naravno vratio se varalicama, a jedan fider ostao kao dubinka za filet. Planiram sledece leto zabosti sator na Dunavu na par nedelja, pa racunam da imam bar dva kompleta da se zanimam belom ribom preko dana, dok ne padne mrak za smudjarenje.

vladimir022

Za to ce raditi posao :D

Sent from my RMX3370 using Tapatalk


tamiški vuk

Prošle sezone sam kupio dve mašinice Filex power 5000 po preporuci, u nadi da će za taj novac ,Oko 5000 din,imati solidnu napravu.Nikada goru mašinicu nisam imao.Rotor, ili kako da nazovem deo koji nosi špulnu, pukao, jer su krakovi od neke tvrde plastike.Ima tri kraka.Klima se i ispada iz žljeba .Kočnica prednja koju nemožeš da preciznije kontrolišeš.
Pokušao sam zalepiti raznim lepkovima no ne vredi.Iz besa sam obe tresnuo o beton.
Ne kupuj ništa dok ne uzmeš u ruke osim ako nisi siguran .



sona

Ne znam sta se desilo da ne valjaju pecam na Filex Fider 4000 i radi bez problema,(barem za sada)sto se tice kocnice nisam je preterano stelovao, pri vadjenju sarana se pokazala ok.
Mozda je bacim na jaci test naredne sezone.

Mozda se jos neko javi sa svojim iskustvom  smiley033

Grof1204

Citat: tamiški vuk poslato 29 Decembar 2023, 21:54:39Prošle sezone sam kupio dve mašinice Filex power 5000 po preporuci, u nadi da će za taj novac ,Oko 5000 din,imati solidnu napravu.Nikada goru mašinicu nisam imao.Rotor, ili kako da nazovem deo koji nosi špulnu, pukao, jer su krakovi od neke tvrde plastike.Ima tri kraka.Klima se i ispada iz žljeba .Kočnica prednja koju nemožeš da preciznije kontrolišeš.
Pokušao sam zalepiti raznim lepkovima no ne vredi.Iz besa sam obe tresnuo o beton.
Ne kupuj ništa dok ne uzmeš u ruke osim ako nisi siguran .



Definitivno je problem losa preporuka.
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

laki22

ja sam uzeo filex helix fdr 5500 sad na popustu za 3000, da mi stoji na spod stapu i za sonar, nisam je probao, malo melje, al ono... 3000 kosta

vladimir022

Izgleda odlicno , a kupio bi je samo zato sto su je ovako lepo opisali
Nisam nailazio na ovako dobar opis makine, uglavnom napisu samo nesto fensi..







Sent from my RMX3370 using Tapatalk


Grbo

E jeste dobro. Vidi se da je pisao neko ko peca i zna sta treba, a ne neka marketinska agencija  smiley033

Teme sličnog naslova (10)