Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

vesko


Aca.M

Uzeh Visage 6000 power feeder na ovom sada snizenju u Formaxu, najvise za metod i teze hranilice. Ne lezi vraze, desi se situacija da je probam na reci, sa hranilicama 80 i 100 gr u malo jacem toku, i ostanem zaprepascen, toliko da se razmisljam da sa jos jednom zavrsim sa masinicama.
To tako lako vuce hranilicu, da nemam reci, ima ne tako brz prenos, ali zbog veceg precnika spulne uvlaci 95cm u jednom namotaju. Na vrhu svega, ostah zapanjen lakocom vrtnenja, nema nista da melje unutra, glatko kao Shimno (dosta bolje od VIsage 4000 i 5000).
Jeste glomazna, ali nesto gledam, jel mi bitno to, ili lakoca kojom se peca? Bes ga, 100 grama gore dole, ali kako lagano izglisiram hranilicu, to mi je znacajnije od tezine pribora.
Opet, velika je bre, ali ne znam  :cheesy:

sasabosko

Drugari, potrebna mi je pomoc smiley033 Dodjose mi neki stapovi, s malim karikama ko na fideru i matcu, te mi takva masinica i treba. Pecao sam njima, na njih stavljao Exciu 3000 i Alivio 3000, obe mi se cine povelikim. Pa se nesto mislim dal da uzmem , exciu 2000 ili nesto drugo. Recimo pasovala bi mi Daiwa regal, ali mi kod nje smeta jaka kocnica. Nece vuci nista teze od 60gr, method hranilice, upotreba tanjih kanapa, nece ni biti dalekog bacanja. Ima li neko predlog za neku malu, kompaktnu masinicu, da nema nesto veliki kapacitet i preciznog drilla do 100e. Hteo sam s baitom, ali je svaki preveliki, i zeznuo bih se dobro da sam ih uzeo pre nego sto su mi stapovi stigli, ove varalicarske su jaceg drilla no sto treba jer je stap deklarisan na upotrebu linija do 12lb smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

orka

Ne bi trebalo da ti je vel 3000 prevelika, ali ako hoćeš manju, moja preporuka je Rioby ecusima 2000 . Precizna kočnica, odlično slaganje, ručica je na preklop, ali to je po meni plus. Dobro je urađena i prilikom pakovanja lako se sklapa. Košta oko 40 evra, a može i manje sa karticom od 5 ili 10% popusta u Formaxu. 
Excia je oko 25 evra skuplja i sa njom nećeš pogrešiti, ali ćeš po meni nepotrebno dati toliko novca više. Ipak, ona je fuul metal, a znam da si slab na takve mašine. 

vladimir022

Pa to su bas male masinice, da ti ne budu premale Zauber 1000 imam i pase idealno na piker, ima tezine posto je metalni, al nije on nikako za neke vece terete 40g se vec "oseti" na rucici podosta..


Sent from my RMX3370 using Tapatalk


sasabosko

Smesno je da jeste velika 3 ojka za njega. Jer sam pecao s ove 2e, taman mu je neka 1000 sto imam odavno, al nju koristim za plovak, po meni neozbiljna. Ko da su hteli da naprave stap za multi, prva karika nema vise od 17-8mm, al opet mnogo upotrebljiv blank, i ona formaxova aluma fider, cini mi se da se tako zove velika za njega :lol: Excia, inace odlicna, ali je sinciceva pa nije u redu da mu uzimam. Moram da iskopam nesto  smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

mi-ne

Mozda pronadjes na youtube prezentaciju stapa koga si kupio i uz malo srece bi mogao da vidis koja masinica je u upotrebi.

jevta78

Planiram da se ponovim stapom PRESTON ASCENSION FEEDER - 3.8m
Nesto za Tisu, Veliku Moravu sa hranilicama oko 60g do 80g max

Koju bi vi masinu uparili sa ovim.
Razmisljao o VISAGE ALUMA FEEDER 4000 ali eto otvoren za predloge u tom nekom rangu.

Imam i pitanje za vlasnike Passiona 740 (vidim da ih ima mnogo ovde)
Pocela je da mi namotava najlon ispod spulne i onda moram da skidam spulnu i secem. Da li je to do najlona (malo je stariji) ili nesto moram uraditi pre nego stavim novi najlon.

sasabosko

Vidi se sa snimka, neka Korum mala masinica, 3ojka otprilike, u pitanju je Korum Allraunder stap 11ft. Ali cak i na snimku ta masina zbog male karike izgleda glomazno za njega. Ne zbog stapa, nego se jasno vidi odnos spulne i prve karike. Slamer 260 bi bio dobar, al on je uzas za tanke kanape, ta velicina spulne je ok, dzabe smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

komša015

Najbolje da promeniš/pomeriš prvu kariku...

sasabosko

Losa ideja, jer su svi ostali u liniji sa njom. Kad sam jedan casting stap vracao u spining, mislim da su ostala samo 2 i vrsni njegov. Tako da bi i s ovim to moralo da se radi. Mislim da cu najverovatnije Exciu 2ojku. Ona deli kuciste s 3ojkom koju imam, samo su rotor i spulna manji. Ukoliko, ne naleti nesto drugo. Kakva su vam iskustva sa Zauberom 3 -4orkom, u vuci tih 60gr, posto je excia isto to, samo bez jednog lezaja ili blu arcom 930-40?
Znoj nilskog konja je roze boje

sona

Da li neko ima iskustva sa ovom masinicom?

FEEDER COMPETITION AZURIT 6000



    Azurit 6000 je feeder mašinica idealna za method i rečni feeder ribolov.
    Azurit je kompaktan model u odnosu na Super Feeder LC5000 i idealna je za većinu feeder ribolovaca.
    Ovaj model takodje poseduje brzu kočnicu za borbu sa većim ribama.
    Grafitno telo sa aluminijumskom špulnom i ručicom.
    Poseduje grafitnu rezervnu spulnu.
    Mašinica poseduje 6+1 lager
    Prenos 4.4:1
    Težina: 419gr
    Kapacitet 0.30 – 175m


Po specifikacijama deluje ok,e sad da li uzeti Dome Gabor ili.....

Petrovic

Pozdrav planiram uzeti rivercraft 3.6 ili 3.9. Pa moze li preporuka za neku masinicu za 3.6 i 3.9 mogu i totalno druge marke da budu npr za 3.6 formax visage za 3.9 dome gabor, lupam sad ne pricam ozbiljno. U nekoj ceni oko 4 5 hiljada moze i polovna u toj ceni. Razmisljao sam se za visage 3000-4000 uglv se peca dunav i hranilice do 100gr i mrene i skobalji na moravi. Hvala svima unapred!

sona

Ima na KP. covek iz Sombora prodaje DG.masinice,isto tako covek iz Subotice.

blaza

Na rivercraftu kojim pecan na Dunavu(3.9m,30-90gr,dokupljen 3 OZ vrh) bacam od 80 - 120gr hrandze,uglavnom su 100. Vadim ih masinom FilFishing Feeder 4000. Masinica je vise nego dobra za te novce(oko 2600), a sto mi je najvaznije i zato sam Gabora prodao, nije mi se nijednom rasklipovala u toku sezone. Kontam da tebi na Moravi ne treba nista bolje.

Teme sličnog naslova (10)