Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Saša

Aluma Feeder nema nikakve veze sa Visage Feederom, potpuno novi model. Zato i ima ležaj više. Još nam nije stigla ali očekujemo je.  :)
Bass mi je opsesija...

laki22

Šteta što se ne vidi line klip na slikama.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk


žex.rašeta

 smiley033
Ja se nadam DVA line klipa na špulni  :smiley: . Odmah idem da je kupim ( radi alu tela  :takoje: )
:bye:
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

Winston

Na slici se vidi samo jedan..


laki22

Ko se seca kormoran masinica onih corcast sa ovim rupama na stopi, zna da su tu redovno pucale. Ovo je ipak metal pa nece verovatno biti problema takvih. Zanimljivo svakako u svakom slučaju za te pare. Iskreno prva pomisao mi je bila da će biti 100e pa kad sam video cenu dosta sam se iznenadio. Mada kad se doda rez spulna dodje na 100e. Pa kako kome odgovara

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Saša

Ima i dva klipa, naravno.
Bass mi je opsesija...

Winston

Iskreno,meni su najveci plusevi u odnosu na obican Visage rucica na uvrtanje i metalno telo .Sve ostalo mi spada vise-manje pod kozmetiku.Nisam ni na Shimanu primetio neku  drasticnu razliku sa G free body.Dizajn mi je cak i lepsi kod obicnog modela.Svejedno,verujem da je masinica veoma dobra i jedva cekam da je uzivo pogledam.

pecarosdtd

Zanimaju me iskustva sa Visage 5000 i Rivercraft Method 5000, zanima me koja je bolja opcija za Dunav, hranilice do 100g?

Saša

Obe rade odlično posao, no prednost ipak ima Rivercraft zbog metalnog (magnezijumskog) kućišta. Ali i nešto je skuplja, odnosno za klasu je još bolja mašinica.
Bass mi je opsesija...

DDj

Skoro sam isao do Formaksa da pogledam pribor i kupim raznih sitnica pa pogledah i ove Formaks feeder masinice. Rivercraft Method 5000 deluje kao utegnuta masinica, glatkog rada. Sasvim korektno za ovu cenu, cak i vise od toga. Korisnici sa foruma pisu i da ima dosta snage na vodi za hranilice do 120gr. Deluje kao dobra kupovina ali...

Od kupovine me odbila kocnica. Za moje standarde kocnica je skoro neupotrebljiva, pa tu nema 2-3 upotrebljiva klika?! Treba koristiti tanke najlone i fine predveze sa kocnicom koja je skoro nepodesiva. Da mi je znati koji mozak je ovo smislio? Kome odgovara takva kocnica samo napred. Izgleda i da nisam jedini kome ovo smeta.

Predlazem Formax timu da ima ovu masinicu i u varijanti sa normalnom, fino podesivom kocnicom, verujem da bi prodaja isla jos bolje.




biber

Pa evo neki od nas su je uzeli bas zbog te kocnice.Nije to masinica za pecanje bodorki(moze da posluzi,nije da ne moze).Procitaj cemu sluzi taj tip kocnice pa onda komentarisi koji ju je mozak osmislio.Bez uvrede.Slazem se da bi bilo super da ima i opcija sa "normalnom"kocnicom.Bilo je reci da ce nabaviti taj deo pa da ko hoce zameni oprugu.Ovo je masinica za brzo dotezanje za borbu sa saranima pre svega.Zato se i zove brza kocnica.

komša015

A niko ne napljuva daiwu zbog toga...  :smiley:

Grof1204

Daiwin QD sistem ima malo vise klikova od Formaxove Rivercraft Method.
Koristim i TDR Distance 25QD i Daiwu TDR 4000 QD, uglavnom reke.
Cak i Shimano Ultegra koja je takodje QD ima vise klikova na tom tockicu, i sve to rade vrhunski.
Nisam pecao Rivercraft Methodom pa ne komentarisem kako i sta moze, ali ovo  je isti utisak iz radnje vecine ljudi.
Rivercraft method iako namenjena istoimenom pecanju sarana sa debljim najlonima i udicama,(on nagrne u beg, a ti popustis u milisekundi :cheesy:) ja bih voleo da se taj tockic malo sofisticira u buducnosti.
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

komša015

Svaka tebi Grofe čast.. ja očekujem komentar matorog kojota.
:cheesy:

vradojicic

Ja koristim Freams 4000A koji to nema i Castizm 25QD, koji ima. Bolja je kocnica na Castizmu.
TDR 4012 QD ima to bas precizno, TD feeder i ne bas toliko, po meni.
Treba podmazati lamele i bice bolje.
Rivercraft metod 5000 ima 5, 6 upotrebljivih zuba za podesavanje, probao sam ga na vodi, radi kocnica dobro a 100gr hranilicu glisira.
Visage isto ima dobru kocnicu.
Tako da to u praksi radi veoma dobro.
Ne znam koji dril ocekujete na skobalju, plotici od 300, 400gr... Tu stap odradjuje skoro svaki beg.

"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Teme sličnog naslova (10)