Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Ch.e.d.a.

Bas sam krenuo da pisem kad je Grof manje vise objasnio. Marko ti pominjes drag masinice, a ovde se prica o prenosu masinice koji nije prikladan ribolovu
za koji je kolega naumio masinicu. Pri voznji biciklom,brze prelazis daljinu ako vozis sestom brzinom, ali ako ides uz brdo postaje tesko i prebacujes u manji prenos zbog opterecenja. O tome se ovde radi i zato ovu Sedonu kolege ne preporucuju za tezi fider, dok bi obicna Sedona 6000 ili cak 4000 mnogo lakse obavljala posao.

Germina

 Sedona c5000xg FI se za sezonu rasklimala od varki za bucova (10-15g) pa mogu da pretpostavim šta bi se desilo sa hranilicama 100-150g  :cool:


Grof1204

Citat: markob_rock poslato 04 Jun 2020, 00:25:17
Skroz sam otvoren za mogucnost da nisam u pravu :)

Ali da ne duzimo suvise - predlozite nesto momku ako vam se ova ne svidja - od ovog teoretisanja on nema nikakve koristi.
Nije teoretisanje kolega, vec cista praksa.
Nisam zlonameran bio u prethodnom postu ni najmanje.
Uostalom neka covek uzme ako hoce i tog Koncepta 3500 za 100gr na Dunavu, pa neka sam vidi kako mu lezi.
Ja hajde sto manje-vise pecam, malo i posmatram razne kolege kakve masine koriste, i kakve se sve vise proizvode na trzistu bas za fider, pa na osnovu toga i prenosim misljenje.
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

Germina

Meni OKUMA CUSTOM BLACK FEEDER CLX-55F deluje pristojno za 50ak evra  smiley033

CLX-55F Dril 9kg/ Prenos 4,5:1/ Kapacitet spulne 0.25/200 /Ležajevi 7+1 / Rezervna špulna / Tezina 400g



https://www.youtube.com/watch?v=zq81HLUUUsQ&app=desktop

procaster

Germina, šta misliš kako bi se tvoj Saltis 5000 pokazao sa hranilicama 80-120gr.

Послато са SM-G920F помоћу Тапатока
Imam ga u veličini 4000

Germina

To me nedavno pitao još jedan kolega sa foruma pa s obzirom da mi je feeder ribolov potpuno stran i nemam baš izgrađen kriterijum po pitanju rada mašinica sa teškim teretima jer su moje varke najčešće 30-40g a njih Saltist praktično ne oseća (Sebila glavinjare)...izašao sam na vodu i nakačio šestougaono olovo od 100g . S obzirom da se ono prilikom povlačenja poprečilo u odnosu  na srednje jaku rečnu struju otpor je sigurno bio veći no hranilica od 100g koja bi verovatno isplivavala na površinu za razliku od olova koje je još nabijalo u dubinu kao da je varka u pitanju  :lol: Osetio se otpor na ručici ali ne preterano veliki da je blokirao rad mašinice ili da mi je predstavljao  pak preveliko zamaranje prilikom izvlačenja tereta. Mašinica je radila bez ikakvih sumnjivih šumova tako da mislim da je upotrebljiva za takvu rabotu jer je po meni jača od Ryobi mašinica klase 4000 a vidim po komentarima da se one nose sa ozbiljnim teretima. E sad moj stav generalno je da za takve težine treba ići na mašinice klase 6000 minimum...i ja da varaličarim na Dunavu bi sigurno koristio Saltista 6000 a ne 5000  smiley033

Razlika između Saltista 4000 i 5000 je neznatna...dele isto kućište, ručicu i zupčanike identičnog gabarita...razlika su samo  u nešto većem prečniku špulne i rotora, tako da šta vuče 5000 može i 4000 sigurno a možda i lakše zbog nešto užeg rotora.

procaster

Baš si brz,hvala. Za uži rotor si u pravu, zajebali su me Kinezi za rez.špulnu, šta da se radi. Jedino ovaj power knob kad se napuni primamom, da li postoji način da se otvori ili zameni.

Послато са SM-G920F помоћу Тапатока


vradojicic

Concept 3500 je ok izbor... Vuci ce do 100gr.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Bozha

Jako fina masinica. Ona mi je za Tubertini Galaxy koji je nekih 40g, nece videti 100g, za neke takve jacr motke bih ipak preporucio malo vecu/tezu, najpre zbog balansa.
Stolica, il' cast - that is the question

vradojicic

Taj Concept je ista masina kao Blue Arc 730/740... A to su provereni, radni konji koji godinama sluze...
Nek te dugo i dobro sluzi.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Bozha

Znam, bas je vrh. Hvala :)
Stolica, il' cast - that is the question

Germina

Citat: procaster poslato 04 Jun 2020, 02:13:17
Baš si brz,hvala. Za uži rotor si u pravu, zajebali su me Kinezi za rez.špulnu, šta da se radi. Jedino ovaj power knob kad se napuni primamom, da li postoji način da se otvori ili zameni.

Послато са SM-G920F помоћу Тапатока


Nikakav problem da zameniš knob na Saltistu za drugi odgovarajući, odvrneš veliki zlatni šraf na knobu i jedan manji unutar knoba (odvrće se u smeru kazaljki na satu). Kako se tvoj Saltist 4000 ponaša sa težim hranilicima ako si ga maltretirao?

procaster

Moj Saltis nije video vodu. Kupio sam ga za varaličarenje ali će izgleda da završi na fideru.

Послато са SM-G920F помоћу Тапатока


obradmiki

Koristi li neko? Dosta mi solidno izgleda za hevi varijantu po gotovo ova veca

Okuma Custom Black Feeder



andricbranislav

Ima drugar. Ok mašinica sa prepoznatljivim okuma zvukom pri motanju. Ko čegrtaljka... Ali lepo radi i dril je ok. Pecali smo zajedno šarana u Jarku. Doduše nije bilo velikih, do 1,5 kg, ali je dobro sve podnosila. On ih ima na onim metod castom black štapovima.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk


Teme sličnog naslova (10)