Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

Boris90 i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Saša

Podmaži i proveri češće vođicu, umesto što bez razloga kudiš sasvim dobru mašinicu. Vi fideraši ste u stanju da tako zabetonirate i zaprljate mašinicu da nije uopšte čudno što imate probleme sa vođicom. Znam mnoge fideraše koji svake sezone menjaju ležajeve u mašinicama baš zbog toga. :)
Bass mi je opsesija...

Bozha

Moj problem se javio na prvom pecanju :) Ma zamenicu skroz vodjicu pa cemo videti. Preklimavo je. Seta najlon gore dole, ima lufta. Uzas.
Stolica, il' cast - that is the question

vradojicic

Imam odlicna iskustva sa Formaxom.
Nit ih hvalim, nit kudim, samo kazem.
Imao sam Sherman sa bajtom, pre 5, 6 godina, imala worm, jela je Daiwe koje cu tada kostale i po 50% vise od nje.

Drugo, uzeti ceo brend na zub i reci da je smece zbog jednog "loseg primerka" najjeftinije masinice je totalno neosnovano.
Ja prvi bih pre kupio Formax nego Marshall, 100x pre. Ima i Shimano, i daiwa masina kojima vodjice ne rade dobro, i Spro, i Ryobi, ali ljudi daju 100 evra pa lazu sami sebe da su ok.
Drugo, 70% masinica na svetskom trzistu koje nisu Shimano i daiwa pravi ista fabrika, i onda se brendiraju...
Ja kod Formaxa vidim ozbiljan pomak na bolje, iz godine u godinu, a trude se da ostanu u dostupnoj, cak veoma dostupnoj cenovnoj klasu, ali imaju za svakog, od 10e do 150 evra... pa ko sta voli.

Ako sta u zivotu ne volim, to su predrasude. Svojevremeno se nisam libio da kupim njohov top bolonjez, Formax Power Core Proline 5m. Tad je bio 100, 110 evra za 5m. I sad sam stava da je bio bolji od mnogo skupljih poznatijih brendova.
Sad sam u katalogu video bolo od 6m koji kosta, cini mi se  20000 hiljada, i ako mi se svidi, kupicu ga.
Jer se kuce u proboju, nastajanju, razvitku, trude da ti za taj novac daju sto vise pa to budu top prizvodi, dok velike, formirane kuce cesto prodaju ime za 70% cene.

Tako da, pozovi Formax i resi to s njima na obostrano zadovoljstvo.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Bozha

Naravno, slazem se sa time sto si rekao. Ne treba zakljucivati po jednom primerku/modelu.

Meni je drago da postoji bilo kakva nasa firma koja se cima da nesto uradi - zato sam i hteo da isprobam, a i generalno kupujem raznorazne stvari od njih, nedavno sam uzeo i feeder stolicu od njih i super je. Nekako mislim da su te pokretne stvari sklonije da budu manjeg kvaliteta od staticnih (poput stapa).

Ali opet, kazem, 4000 je skoro pa ista cena kao i npr Passion, koji je proverena masinica, i bas po otvaranju kutije da ne radi, mislim da je malo neozbiljno. Rasklimano deluje cela masinica i mnogo nerviranja sam imao zbog nje, tako da su moji komentari zbog toga takvi.

Je l postoji sansa da njih iscimam za vodjicu? Mislim da kupim direktno od njih? Je l se to radi generalno :D

Stolica, il' cast - that is the question

marina1983

Masinicu ili ti pribor generalno valjda prvo detaljno probas i pregledas u radnji eventulno vratis i zamenis za drugu u narednih par dana  . Posle nekog vremena nema vajde. smiley033

vradojicic

Tako je, Marina je u pravu. Ako si uzeo online, sto ne preporucujem za nesto o cemu nista ne znas nit si kad video, pregledas kad stigne i ako ti se nesto ne svidja, imas legitimno pravo da vratis. Postarinu moras da platis... Vratis i ako ti ne lezi, jednostavno imas pravo.
Sad za vodjicu, vidi sa Sasom. Popravka, zamena, stavljanje nove...
A o tom Passionu si znao sve, i znao da je odlican izbor. U takvim situacijama oprdeljujem se za provereno. Skloniji sam eksperimentu sa stapovima.

Gledao sam neke Formax masine i sve su ok za ono koliko kostaju, konkretno Visage, Zenon, Rivercraft, Metalim neo, ali mene nijedna od tih nije odusevila pa ih nisam ni kupio. Ali iskreno, da ce da rade posao, hoce. E sad, u izboru Visage 5000 ili Sedona 6000 FI, nisam nasao nijednu stvar zbog koje bih npr. uzeo Visage. Isto tako i Zenon, a najvise mi se svideo Rivercraft, samo se ne pravi u velicini koja meni pasuje.

Sa stapovima je drugo, nalazio sam neke feedere, pomenuti bolonjez, pre svega koji su jeftiniji a bolji od drugih firmi u slicnoj klasi pa sam ih i pazario.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Saša

Donesi mašinicu u prodavnicu gde si kupio, pa ćemo videti šta može da se uradi. :)
Bass mi je opsesija...

Bozha

Kupio sam jos prosle godine, pecao "par puta" - dok se nisam skroz iznervirao i ostavio u fioci. Hvala na sugestijama. Verovatno sam malo prenaglio sa precrtavanjem cele firme, tako da je mozda falicna vodjica zapala meni - a generalno nije slucaj sa celom linijom. Inace gotivim Formax, nedavno sam uzeo Elegance Standard stolicu i stvarno je vrh. Cekam i Competition Feeder Arm, i to mi deluje zaista na nivou.

E sad za masinicu jbg :)

Mene zanima da li bih nekako mogao da nadjem dimenzije - pa da nadjem zamenu. Tj. pitacu njih direktno :)

Vi Sasa, ukoliko imate takvih saznjanja, oko dimenzija - to bi bilo vise nego pozeljno :)
Stolica, il' cast - that is the question

vladimir022

Sta bi falilo na primer penn slammeru 260 za feeder ili neku dubinku za belu, sarana?
Niko ne pominje ovu masinicu, a koliko sam procitao ima dobru kocnicu, izdrzljiva je, jedino sto ima malo "losije" slaganje..
Jel ima nesto sto ne ispunjava zahteve ili?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Bozha

Te Penn se definitivno jake masinice. Ali teske. Za fider bogami samo light verzija :D
Stolica, il' cast - that is the question

vladimir022

Pa i nije teska ova 260 oko 350g koliko sam ja video

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


Bozha

Hm, pa pazi ova i nije tako losa. Iako je 3000, ako je skroz od metala, verovatno bi podnosila teze hranilice. Zanimljiv predlog!
Stolica, il' cast - that is the question

vladimir022

Napisi model, ne otvara mi link

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


Bozha

Pa ti si rekao:D

Penn Slammer 260 | Velicina 3000 :D

345gr.
Stolica, il' cast - that is the question

vladimir022

Pa to taman, al moram uzivo pogledai

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


Teme sličnog naslova (10)