Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

robertnfv

Zao mi je sto moram tako da kazem, ali bezi dalje od Formaxa.

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока


marina1983


Nikita

Pozdrav, uzeo sam stap 3.6m 60-120gr tezina bacanja. Stap je tezak 305gr, pa me zanima da li je 420gr tezina masinice prevelika  za takav stap? Svidela mi se jako masinica Marshall Matrix pa ne znam da li da uzmem  :cheesy:


DDj

Mozda je za nijansu teza ali za stap od 305gr upotrebljiva. Ima prenos 4.7:1, spula 54mm, uvlaci 80cm po okretu rucice. Dve alu spule. Na slikama ne izgleda lose.

Na KP kosta 3.100 din. Pitam se kakav je kvalitet unutra s obzirom na cenu? Mozda i nije losa ali verovatno je bolje dodati pa kupiti nesto provereno. Ipak treba vuci 80-100gr hranilice.

robertnfv

Nikita za taj stap je mozda masinica prevelika. Ipak je 12og  t.b ako budes bacao preko 1oog hranilice to je vec silovanje stapa. Mozda da razmislis o velicini 4ooo ?

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока


Nikita

A tako i ja mislim nesto. Ima samo 3000 i 5000 u ponudi. Mozda onda bolje drugi model da nadjem mada tesko u tom cenovnom rangu.  :cheesy:

Necastiva_Sila

Napokon da moje limitarno iskustvo pridonese necemu  :lol:

Posto posjedujem takodje stap 3,6m i 60-120g, koji sam u startu upario sa Formaxovom masinom od 440g+, mogu da tvrdim da mi je apsolutno prva stvar na pameti kupiti laksu masinicu. Nemam nista protiv samog rada masine, tjera sve kako treba od momenta kad sam je kupio, ali pravi ogroman debalans sa stapom da nije mi zadovoljstvo vise pecati. Licno, planiram je zamjeniti sa Visage 4000(380g), mada cu pogledat i Trabucco Krius 5500(290g), cisto zbog male gramaze.

Ako su ti ove poskupe, mozda da pogledas nesto poput AVATAR NG FEEDER 3500 koji je dezenom dosta slican tom Matrixu, ako ciljas na to. Ili kao sto mi je neko preporucio THUNDER FEEDER 5000, ako nisi gadljiv na formax.

Nadam se da sam pomogao.

laki22

Taj krius će se raspasti za 3 pecanja. Niza klasa. Bolje brave 5500 da uzme

vradojicic

Brave je dobar. A najbolje ti je da uzmes Passion 740.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Bozha

Je l zna neko, mozda je menjao, promer vodjice za Formax Elegance Pellet 4000? Ja se izvinjavam ako za vodjice ne postoji neki "standard" i da svaka masinica ima svoje mere, stvarno nemam pojma. Ako moram da nadjem bas takvu, onda mogu da je bacim ili stavim strunu.

Kupio sam novu, i promenio barem 3 najlona na njoj, top kvaliteta, i svaki se uvrce nenormalno. Odbijao sam da poverujem - ali verovatno je vodjica sa nekim defektom. Lepo se okrece, ali mozda ga tanji ili nesto, pa se uvrce.

Nervira me da mi stoji tako neiskoriscena, a nova. Nikad Formax opet. (Sa pokretnim delovima nesto).

Stolica, il' cast - that is the question

djmisha77

Okrece se kada ti gledas u nju i lagano motas, kada je pod pritiskom, odnosno kada vadis sistem ne znaci da se okrece. Samo ti to rastavi , operi detaljno u med.benzinu, podmazi i vrati. Ako se isto bude desavalo onda definitivno pod opterecenjem ne vrti a to moze imati vise razloga zasto je to tako.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

djukic ns

Ma taj elegance pelet ne valja nista, mada i sta ocekivati za 3900 dinara... Bolje da si dodao jos 1500 i kupio obican elegance 4000,za malo vise para, tri puta bolja masinica

Bozha

@djmisha77

Hvala na sugestiji - probacu to da uradim, zvuci vrlo verovatno.

Ma znam da je smece, ali opet za 4 i nesto sam mogao Passion, tako da je moja greska bila da isprobam bilo sta Formaxovo sto se tice masinica.

Gledam da je spasim :D

Stolica, il' cast - that is the question

dragan2006

Citat: djukic ns poslato 24 Maj 2020, 15:10:31
Ma taj elegance pelet ne valja nista, mada i sta ocekivati za 3900 dinara... Bolje da si dodao jos 1500 i kupio obican elegance 4000,za malo vise para, tri puta bolja masinica

Godinama upravo to pisemo po forumu, za te pare kupis Passiona i miran si godinama!Kakve bre Formax masinice, cena bi trebalo da im bude 2-3 crvene plafon. smiley033
Evo gore ova Marshall makina u toj ceni, pa ko hoce da eksperimentise sa jeftinim, lepo kupi nju,Formax, ili nesto slicno pa nek javi koliko mu traje i kako ga sluzi. :bye:

Bozha

Gledao sam malo vodjicu, ona je na kraju problem. Uspeo sam da je podmazem/dotegnem koliko treba da se vrti lepo, morao sam da otegnem malo - samo sto proizvodi neki zvuk, preskoci najlon na njoj. Sve u svemu smece.

Naravno da je Formax sto se masinica tice losiji, ja sam hteo najjeftiniju da nadjem sa baitrunnerom i to mi je zapalo za oko.

Opekao sam se malko - Racunao sam na los kvalitet, ali sam vise mislio da ce mi riknuti za sezonu, nego da od starta bude ovoliko losa.



Stolica, il' cast - that is the question

Teme sličnog naslova (10)