Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

SlavkoR

Vec dve pecam...Shimano Symetre FG star skoro 20g radi (prethodno varalicario sa njom), Zauber radi (prethodno varalicario sa njom), Cak i Formax Visage radi...ne verujem da pisete napamet ali preteruje se. Mene ne interesuje sto se po malo cuje dok vadim hranilice, bitno je da kocnica radi savrseno i da tu nema problema.

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk


Grof1204

Takvom logikom svaka moze da peca i ona od 300gr...nije problem u sustanju i luftu u rucici, spulni...vec o upotrebi adekvatne masine dorasle nekom stapu i situaciji na vodi.
I pitanje licnog komfora tokom samog ribolova,a to obezbedjujes adekvatnim priborom opet.
Olovo i neku vecu kaveznu hranilicu vec preko 100gr uopste nije isto izvlaciti sa dubine od 8+m i pri jakoj vodenoj struji.
Ali dobro, eto necu vise pisati o tome.
Dva Vuka je naveo njegovu masinu Ultegru 5500 XTD koja je takodje odlican izbor za tezi fider.






Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

andricbranislav

Pa tako je i u varaličarenju. Mašina trojka može da izvuče ribu i od 15 kg ako joj dril dobar. Ali voblera za soma od 25 grama, to je već druga priča. Treba da ima dosta snage zbog otpora u vodi. Bacio bi ga 5-10 puta a posle bi odlepio. Isto si dobar primer dao i za hranilice i dubinu. Ali opet svako zna šta mu godi.
Ja sam odustao od teškog pecanja. I fider samo na mestima gde se baca do 80 grama. Ostalo me ne zanima. Tako i za varalicu, ako naiđe som dobro došao, ali mi nije ciljana riba. Samo glave do 20 grama i to je to.


Sent from my iPhone using Tapatalk

laki22

Riba se vadi štapom a ne masinicom. A to da li je oreterivanje da li krčka ili ne je već pitanje ličnog izbora. Ako ti voliš zimi da voziš auto sa polomljenim prozorima, slobodno. Neko ne voli.

komša015

Ako škrpi, melje, drlja.. nervira me i kod onome do mene.

SlavkoR

Ovim tempom ulazite u kategoriju stelle sw i saltige...cak i stella sw 5 i 6000 nije dorasla ovoj problematici po opisanom jer se muci sa teretima preko 80g u ozbiljnom pecanju znaci sa hranilicom od 80g sa 9m dubine u toku izdrzace jednu sezonu. Najteze hranilice potezem stapom i samo skupljam visak najlona, valjda svi tako radite? Sta tu ima da strada? Ispada da je heavy feeder ozbiljnije pecanje nego shore jigging ili popping. Budimo objektivni, nista drugo ne trazim...

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk


dragan2006

Nisi jedini koji tako rezonuje, slazem se sa tobom.Ali nismo svi isti niti razmisljamo isto, a meni je to skroz ok! smiley033

SundjerPecanje

To se zove alergija na skupo kad je feeder bar u pitanju jer bože moj peca se bela riba većinom al kad je varka u pitanju onda isključivo stradic,twin, stela ...na nekom Zenaku,Graphiteleaderu itd jer ništa drugo ne vadi ribu :lol:

Ako neko pita šta je dobro i ne navede cenovni rang dobiće uglavnom i skupe odgovore a  ti uvek možeš  da ponudiš kao predlog neku jeftiniju opciju uz napomenu da će malo da krcka i škripi  :cheesy:

SlavkoR

Ko je pomenuo alergiju na skup pribor kad je bela u pitanju? Peca ko sa cim zeli i sta moze da priusti...ni govora nema o ceni nigde. U mom postu si jedino mogao da procitas da i jeftinije masine zavrsavaju posao...pribor ne razvrstavam po ceni nego prema upotrebnoj vrednosti samo i iskljucivo onoga sto koristim dugi niz godina.

Ali no dobro, svacije misljenje postujem, valjda je normalno da smem drugacije da razmisljam...




Sent from my SM-A605FN using Tapatalk

Dva vuka

Slaviša, druže, sasvim je normalno da ti i ja , kao varaličari drugačije razmišljamo  :cheesy: Btw. već su ušli u kategoriju Stelle i Certatea , pošto sam na jednom fideru kod mojih drugara video Stellu fd , a na drugom Certate HD  :eek: :sad: :cheesy:
Drugim rečima , bolest ne bira ...  :lol:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

SundjerPecanje

To je i bila poenta uz malo sale, da isto to sto si rekao vazi i za varku ali drugacije gledas na to

Sent from my SM-N960F using Tapatalk


andricbranislav

I ja se pridružujem. Po meni ne može da se poredi fider i varaličarenje. Štap i mašina za varalicu mi imaju zajedno 370 grama. Ali bacam po 6 sati bez pauze. Fider pecanje šarana je zabacivanje na 10-15 minuta. Ok za belu ribu kad ide to je dosta češće, ali je i tu pribor lakši, recimo do 400-450 grama. Ali to može da se postigne i kompletom od 100-120 evra. Ali kako vuk reče ko ima para neka plati skupo, ne osuđujem ga. Ali i dalje niko ne može da me ubedi da zadovoljstvo pecaroša leži u skupom priboru.
Ja idem na vodu da pobegnem od svakodnevnice, problema i jurnjave. Makar ne upecao ništa voda i pecanje me opušta. A to ne može da se plati parama i skupim priborom nikako.


Sent from my iPhone using Tapatalk

laki22

Otpecaj sezonu sa iole skupljim priborom pa ces sam sebe ubediti.

andricbranislav

Ako je Žagaru stradik 4000 ra star 10 godina dobar, onda meni kao amateru stvarno treba mašina od 200 evra da uživam u pecanju.


Sent from my iPhone using Tapatalk

SundjerPecanje

Zagar peca sa daiwom slr 12ft od 400 evra i promenio je jedno 20000 evra opreme gde njega nadje
Imace taj stradic je i danas 100evrica+

Važno je druženje


Sent from my SM-N960F using Tapatalk


Teme sličnog naslova (10)