Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dragan2006


sindok

Lepa masinica i sve ok ali sta ce joj taj visoki prenos. Pa svaka masinica gubi na snazi sa tom brzinom. Narocito kad vuce teske hranilice ili olova.

dragan2006

Procenili su tako, max drag je oko 9kg.Cene da im je dovoljno, valjda.

Grof1204

Mogli su barem  ici na 5,2:1.
Opet sumnjam da ce vuci preko 80gr na Temzi i Trentu, dobro mozda do 100gr.
Deluje lepo svakako.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

stragi88

Doslo vreme da uparim novu motku Trabucco Inspiron FD  comercial od 3.14m 90g, stap je tezak 214g, se nekom pristojnom masinicom. Pecacu sa njim iskljucivo komercijale. Jel ima neko neki predlog?

no names

Upariš je sa nekom veličine po Shimanu 5000 koja ima neki brži prenos ali ne nešto prebrzo tipa 5,2-5,5/1 bi možda bilo optimalno. Generalno ne treba ti za komercijale neka velika snaga jer ne vučeš ništa teže od 40gr, a i flat method hranilice ne stvaraju neki veliki otpor tako da nema potrebe za nekom snagom. Ribu svakako vučeš sa štapom. Nebi bilo loše da uvlači bar 80cm najlona da se ne smaraš dok izvlačiš hranilicu sa veće daljine, a uz onaj prenos to je to. Poželjno bi bilo da bude neka sa match špulnom i rezervnom istom takvom. Sad koji konkretno model to je sad zeznuto pitanje jer mnoge firme nude ovako nešto i mislim da tu puno ne možeš pogrešiti....recimo Preston ima nekih interesantnih mašinica (on mi prvi pade na pamet).
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

andricbranislav

Hahaha. Ja mislio da ćeš reći Spro passion.

Evo, ja sam uzeo 3.500 za belu ribu, ali uzmi broj veću...



Sent from my iPhone using Tapatalk

no names

Pa ni Pasion nije greška čak i solidan izbor i ne vidim šta je toliko bilo smešno jer niti je Pasion smešan, a verujem ni moj komentar?  :huh:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

andricbranislav

Ma u početku su njega svi preporučivali, kao da ne postoji ni jedna druga mašina. Pa zato... a komentar ti je bio skroz na mestu.


Sent from my iPhone using Tapatalk

laki22

sa cenom ulozeno/dobijeno i ne postoji. Da si dao 2000 vise od tog trabuka dobio bi 3 puta bolju masinu.

ja za komercijale imam legalisa 40ku stara serija sa prenosom 4.7 sto i tebi preporucujem

andricbranislav

Po čemu 3 puta bolju? Jesi ovom pecao, rastavio je... 3 puta bolja verovatno košta 3 puta više, a i to ne mora da znači. Pa imao sam 10 godina na štapovima za belu ribu 3 mašine formax od 2.400 dinara. Napecale se ribe i ribe, i na kraju ih prodao u kompletu sa štapovima. Radile posle 10 godina odlični.
Tako da sam i za ovu dao puno para, obzirom da ću vući hranilice do 30-40 grama i ribu 99% do kile, a daljina do 40 metara bacanja. Na bolonjezu imam energo team dvojku staru 12-13 godina. Plaćena u mađarskoj 30 evra. Ima da mi radi još toliko...  Malo mi kupujemo nepotrebne stvari i bacamo pare, a nisu nam realno potrebne. Mogao sam uzeti mašinu i za 4.000 i bio bi zadovoljan za ono za sto mi treba. 

E evo link pa vidi kako ne valja mašina od 250 grama, a valja ova lakijeva od 390 grama u istoj veličini, koju možda iskopaš iz naftalina negde pošto je ne možeš kupiti u radnji. Šalu na stranu, predlog reba da bude za nešto što čovek može trenutno da kupi.





djukic ns

Taj Krius je smece tesko, imao drug, raspala se posle tri pecanja, za te pare ima mnogo boljih masinica, sto kaze laki, dodas 2000 i kupis ozbiljnu masinicu

andricbranislav

Eto. Čovek se navadio poprilično ozbiljne ribe, dril radi kao sat... sve si video na snimku. A sad, ako formax od 2.000 dinara radi 10 godina onda stvarno ne znam kako trabuko od 6.000 dinara radi svega 3 pecanja. Ali ok... Ma druže mani se te priče raspala se za 3 pecanja. Svaka ima 2 godine garanciju. Kako se ophodiš prema stvarima toliko će ti i trajati. E otići ću kod komšije do podruma da vam slikam Šekspitr i Mičel zlatnu seriju stare preko 40 godina, da vidiš kako izgledaju i rade. Ali ih čovek pazi, servisira, drži u futrolama...


Sent from my iPhone using Tapatalk

djukic ns

Znaci zakljucak je, ako je masinica od 2000 radila 10 godina, ova od 6000 ce onda raditi 30 godina  :lol:

andricbranislav

I više uz održavanje i čuvanje. I ova od 10 i dalje radi samo je prodata. Peca čovek sa njom i dalje. Tj sa njima pošto ih ima 4 komada. To su stare serije warriot 30 i 40.
Druže sve ima svoju namenu. Ako je koristiš za ono sto treba i nosiš na servis jednom godišnje ima da radi i radi.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Teme sličnog naslova (10)