Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

mudri06

Cao kolege, mala pomoc u izboru masine za fider?

1. Spro Pasion 740

ili

2. Okuma Ceymar XT Match FD

vladimir022

Passion

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


mudri06

Jel Spro Passion 740 potpuno ista masina kao ryobi ecusima 4000? Njih vec imam tri na stapovima za smudja :D


alehandro

Passion ima neki ležaj više.

Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk


lakyns



pozdrav
da li  neko koristi ili ima iskustva sa ovim cormoran masinicama
svaka pomoc dobro dosla
hvala

DarkoFilipovic

Kao masinu za Garbolino Bullet feeder duzine 3.60 tezine bacanja do 75gr razmatrao sam DG Team Feeder 5000,citao sam u vezi nje u posebnoj temi na forumu,pa me zanima da li je uopste odgovarajuca za ove vidove ribolova i konkretno ovaj stap?

Dušan Silni

Mislim da ti je ta mašinica za navedene potrebe velika, ali svakako prečešljaj temu za mašinice, pa ćeš naći sve odgovore. smiley033
Biće kako biti mora, al' će biti kako Dušan kaže!

Grof1204

4000-ka po Shimanu do 350gr za taj stapic.



Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

no names

3,6 je štap.....može i 5000 veličina nije veliko. Ipak je to feeder, a trebaće mu i za komercijale kao i za kanal ako se oporavi. Na kanalu u Srbobranu zimi se zabacuje dosta daleko do korita starog kanala. Uzgled te DG su dobre u veličini 5 i 6 hiljada, a malo su manje nego što bi se očekivalo. Inače štap je ok za početak i nećeš pogrešiti ako uzmeš. Što kaže Miha "Da sam ja probao sa njim, meni bi bio mnogo bolji od mnogih sa kojima sam učio ovu tehniku"  :cheesy:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

alehandro

5000 veličina nije baš toliko velika kao što bi se reklo, za početak odlično. Nije ni skupa, ja bi je uzeo na tvom mestu i uz takav štap bio bi to i više nego dobar komplet.

Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk


Mrkela

Da li neko ima masinicu Okuma AK Baitfeeder, kakva je, valja li cemu?

pexon

Ja mislim da je DG Team feeder prevelika za štap 3.6 75gr ako je pravilno deklarisan. Nije sigurno kupio taj štap da juri daljine sa njim, niti će bacati velike hranilice. Neka 4000 veličina bi bila OK, ako baš hoće nešto jeftino može i DG 4000, koja je 3500 veličina realno.  smiley033

Grof1204

Evo da se iskorigujem, vidim sad taj stap na 3,6m ima 265gr, a po deklaraciji on je gotovo sigurno dosta jaci od 75gr tb, vodio sam se misljenjem da je poput celendzera na 3,6 isto 75gr tb. koji je prilicno laksi i verovatno finiji, tako da nema greske ni sa pravom 5000 velicinom.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

andricbranislav

Ala ste dosadni sa tim Spro Passion 740... Samo nju favorizujete.  :rolleyes: Odmah se setim varaličaraca i Zaubera.
Ima top mašinica u tom cenovnom rangu. Pecao sam sa okumom long bow šarana 7 godina i radi kao sat bez lufta ili bilo čega, a navadila se brdo ribe. Okumu caymar u veličini 4 imao na varaličarcu... Vukao glavinjare od 15 do 30 grama 3-4 godine, poklonio je ženinom burazeru koji već 2 godine opet vuče glavinjare i još radi kao luda... Drugar ima novu Šimano Katanu fd4000, bolesno dobro slaže strunu i najlon, vuče 60 grama hranilice kao da nema ništa na štapu. Sve su to slične mašine, pitanje je samo kako se ophodite prema mašinici i da li je kupljena za ono što vam treba. 70% mog pecanja je varalica i koristim Šimano Ultegru FB3000. Imao sam i skuplje i jeftinije mašine, ali mi je ova legla ko budali šamar. Dovoljna snaga, lagana, brza, precizna i slaže struno perfektno. Dok ne probate par mašinica nećete znati šta vam odgovara... A sve mašine u toj ceni su sličnog kvaliteta. Jedino gledaj da kupiš nešto što ćeš moći da lako prodaš kada ti dosadi...  smiley033

ibanezi

 Pa ako'š gledati koju ćeš lakše prodati, onda ipak Passion koga svi favorizuju pa nek je najgora od svih koje si pomenuo. I ja sam je kada mi je svojevremeno dosadila prodao isti dan bez nekog cenjkanja. Baš kao i Arka i Zaubera iz istog razloga. Dosadile više. :lol:

Teme sličnog naslova (10)