Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

vradojicic

Ja u subotu ujutru bio na Savi, opet se uverio kako Zauber 4000 usiva...
Za sve hranilice do 100gr+hrana topla preporuka.
Vece sam samo jednom probao i nije se mucio sa 120gr.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Piker62

Ajd mi dobri ljudi objasnite, kakva je to meč špulna na fider štapu. Ako sam dobro razumeo, to je dublja.

DDj

Match spulna je plica spulna manjeg kapaciteta, namenjena za upotrebu pletenice ili tanjeg najlona, da ne bi poturao najlon ispod. Ako masinica dolazi sa dve spulne, od kojih je jedna match, match spulna je uvek plica.

Piker62

Hvala sad je jasnije. Sve fider mašinice koje koristin imaju osnovnu pliću špulnu, a rezervnu dublju, tako da me to bunilo.

Draško

Bistro vukovi. Valja li Daiwa Black Widow BR 3500A za feeder na rijekama?


orka

Ja bih rekao bih da valja.  Nije baš lagana, po podacima teži 470g i ima prenos 4,6-1, što će reći da bi trebalo da je snažna na ručici i da hranilice od 80-120g za nju ne bi trebale biti nikakav problem.

Grof1204

Za tezak fider ribolov je po podacima odlicna, samo ja licno ne bih uzeo sa bejtranerom.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

Draško

BR može poslužiti nekad da ne ostanem bez štapa, zato sam uzeo baš nju.

marina1983

Uz taj stil pecanja ne ide b.r. vise se gubi nego dobija sve moze naravno.

peconi

Po mom misljenju bait mnoooogo olaksava i ubrzava posao kad se riba skida sa udice, puni hranilica i slicno ( u sedecim uslovima  :lol:). Kad se spulna otvori sa nezategnutim najlonom, ume da izleti brdo najlona i da se obmota oko stapa, a realno smaranje je svaki put otpustati i zatezati kocnicu. Ovako kliknes bait, skines ribu, stavis hranu, namotas, zabacis i nema gubljenja vremena na odpetljavanje stapa i masinice od najlona, pucanja vrha ako je najlon pretegnut i slicno. Za manje strucne i one koji vole sve brzinski da rade, bait je zakon. Da ima masinica kakva meni treba sa baitom, uvek bi je pre uzeo nego onu bez.

To cuvanje stapa tesko da ce ti se desiti  na fideru, jer se peca tankim predvezima i uvek ce pre da pukne predvez nego da se stap vozi po reci.  :cheesy: Za mene bait ima potpuno drugaciju svrhu na fideru.

Grof1204

Bejt na fideru moze da posluzi ukoliko pecas na reviru krupnog sarana ili amura, pa se pri jakim potezanjima desavalo da stap sa neodgovarajuce podesenom kocnicom izleti iz drzaca i krene na vodu.
Vidim da i sam idejni konstruktor Dome Gabor u tu svrhu koristi bejt raner na njegovim masinama...usledi jako potezanje, pustanje najlona od strane BR i sledi ubrzo kontra.
Ukoliko ces je koristiti za tezi fider robolov, po meni nema svrhu, i u tom slucaju uvek zauzima bespotrebno prostor unutar kucista masine, naravno na ustrb ostalih komponenata.
Ja recimo rado koristim polugicu koja se nalazi sa donje strane ili na samom vratu za hod rotora unazad, i na taj nacin otpustam najlon za punjenje hranilice, skidanje ribe, zabacivanje,a ko voli moze i da zamara ribu uz malo vezbe verujem da i pocetnicima ne bi predstavljalo problem.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

lakyns

postovani
molim za savet
u neki moj odabir  masinice usla su ova 3 modela
od koji bih uzeo 2 kom
ako je neko imao dodira sa njima  i bilo kakva iskustva 
bio bih jako zahvalan
hvala




DAM Quick Fighter Pro Metal 350 FD




DAM QUICK CAMARO 630 FS



smiley033

Browning Black Magic FD 440

marina1983


vladimir022

Da ne bude da valja samo passion
Nadji dam camaro 640 ili 630  sa prednjom kocnicom, zavisi kolika ti treba, sasvim dobra masinica, a kosta oko 30e.
Uzeo sam nedavno dve u  velicini 50 za dubinke i 80g olovo je za njih sprdnja..  vece nisam probao, mislim da mogu  mnogo vece terete da vuku

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

marina1983

Sve si sam rekao ( uzeo sam nedavno ) :wink:

Teme sličnog naslova (10)