Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

vradojicic

Garantujem da je ista kao i svaka ovde i kao i svaka druga koja je isporucena na evropsko trziste.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

warrington

Ponešen nekim iskustvom iz inostranstva, zaključio sam da sva roba koja stiže kod nas je roba za zemlje trećeg sveta, možda grešim što se tiče daiwe ali to je neko moje iskustvo. Npr Kina za Ameriku proizvodi svašta ali po US standard-u, dok se koriste sirovine za proizvodnju, kvalitet i kontrola kvaliteta koji zadovoljavaju taj standard nije bitno odakle je došao proizvod. Lekovi koji se proizvode za EU i nas nisu isti i ako se isto zovu, hrana takođe itd itd. Možda je oprema za ribolov, što kaže Vlada, sva ista za Evropu, ne znam. Sve u svemu, ne sumnjam da će se Dule napecati sa svojom daiwicom. Pozz

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока


Ad fines

Nemaju dzabe velike kompanije podeljen svet po regionima. Naravno to je i potreba organizacione prirode, zakonskih pravila u odredjenim zemljama, obeležavanje proizvoda, navika potrošača.... Ali, to je iskorišćeno i da se na različita tržišta plasiraju proizvodi pod istim nazivom ali drugačijeg sastava, sirovina...   pa roba za WE nije ista kao i za CEEMEA (centralana-istočna Evropa, bliski istok i afrika).  Za kozmetiku, odeću, kućnu hemiju i hranu je to odavno poznato i ni proizvodjači to ne kriju, mada objašnjavaju kako je to zbog potrošača, naime Nemac voli Nutelu sa više lešnika i manje šećera, dok Česi i Poljaci vole da je više slatko....   Mogao bih da pišem o konkretnim primerima do sutra jer ih znam zbog posla kojim se bavim.

Za pribor ne znam da li je tako, ali čak i da su isti proizvodi, u Norveškoj su prava potrošača na izrazito visokom nivou i znam da neću imati problem u slučaju reklamacije.

mihabg

Nije u svakoj industriji isto...
Recimo, regioni su svuda podeljenj ali po ceni, ne uvek i po drugacijoj robi !
Znam , radim to 20 god. i neka oprema je potpuno identicna, a cene se razlikuju i do 20% .  Recimo SEE ima vece popuste za neku robu, pa je i trzisna cena niza nego u Nemackoj, UK , ili u nekoj Belgiji. Normalno, ne mogu da plate isto...
E sad, za pribor ne znam, ali ima razlike kod nekih proizvodjaca (provereno).
Problem naseg trzista i distributera je konkretno kupovna snaga i plasman , pa za vecinu skupih igracaka ne moze da udje u nisku cenu zbog male kolicine , time manjeg pocetnog popusta od strane proizvodjaca, i uslova placanja.  Vecina mora da pljune odmah kes da nabavi nesto, a to dok dodje do tebe , distributer mora da finansira veci deo do konacne prodaje.
Ne znam kakvi su ugovori distributerima, ali da imaju nekih 60 dana odlozeno, cene bile mnogo nize.
Igrali bi se sa tudjim novcem (tako se kaze) a ne svojim iz petnih zila.
Ove godine je recimo nesto bilo i jeftinije nego u Madjarskoj, i to u radnji ,  i pored odbijanja Afe 27% ... Isti je pribor bio!




vukatrot

Imate li neku preporuku za feeder masinicu sa bait runnerom?

alehandro

I ja sam to nešto gledao, najviše mi se svidela okuma longbow XT ona najmanja, oznake 40.

stragi88

Jel koristio neko masinicu SPRO PASSION XTR 840FD?

Ad fines

Dragane, baš me zanima kako će da se pokaže. Pročitao sam negde da namotava 1.2m jednim okretom što je fascinatno!  Mada sam malo skeptičan da će da završi posao za neko teškarenje jer je teška oko 400g, što mislim da je optimalno za 100g kavezne, maksimalno 120. Ali ko zna, dok se ne proba nećemo ni znati. Baci impresije kada je budeš probao  smiley033

dragan2006



ovo im je novitet za 2019, prema nekim podatcima u veličini 4500 je teška ispod 280gr a ima max dril preko 12 ili 16 kg, slagaću.
To bi tek trebalo da bude zver, kombinacija NCRT i vrv još nekih materijala, prenos ispod 5...
Čekamo da se pojavi konačno :eek:

Todu su koristili već mnogi ljudi koje poznajem, za hranilice do 100 grama znam da nema problema a to i mene zanima.
Za sve preko toga će morati da se testira, jer malo je takvih kao ti :lol:

smiley033

vradojicic

Cemu max drag od 12kg u feeder ribolovu... To je nebitan podatak.
Toda se zaista dobro pokazala. Uostalom kao i sve Ryobi masine. Sve je to vec vidjeno ali provereno i dobro.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

dragan2006

Pa sve se više na tome potencira, mada ni ja tu ne vidim svrhu...bitniji je mnogo taj prenos od 4.8 ili 4.6...nisam siguran.
A ostalo se vidi i na slici, plitka,široka špulna, dobar line klip pogodan za fider pecanje...Uz tako malu težinu trebalo bi da bude top priča za ovu tehniku, naročito za jače,rečne štapove više klase koji su ,takođe, lagani kao pero!  smiley033

Ad fines

zanimljivo

Ima li većih modela, ili samo ta od 280g?

dragan2006

Mislim da će biti i većih ali, ponavljam, moraćemo da ih sačekamo još smiley033

Sad sam malo čitao, taj NCRT je materijal koji je Ryoby napravio spajanjem karbona i titanijuma i tako su uspeli da dobiju jak materijal a smanje težinu mašine do 25%.
Onaj Icon koji koristim je takođe od njega, kao i Slam...
Ja posle sezone nemam zamerki na tu mašinu.

pex

Toda je slicna kao SLAM, samo bi trebala biti trajnija zbog metalnog tela.
Inace do 100 grama ide OK a preko tesko.

Mada preko retko koja makina vuce dobro.
Kod mene tek Socorro 6000 SW vuce kako treba.
Inace Toda uvlaci cca 90cm a ne 120, "malko" su se zjbli, ali eto lepo zvuci i prenos je 5:1, kao Slam 6500.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

peconi

Vezano za masinicu koja vuce na fideru preko 100g. Vec godinu dana koristim masinice tubertini Toda i tubertini Honor kod malo ekstremnijeg feeder ribolova i mogu reci da sam zadovoljan sa obe. Uvlace manje najlona nego sto je deklarasinano, ali su besprekorne sto se tice izdrzljivosti. Jedina zamerka mi je mala rucka i knob na todi, nekako mi ne lezi u ruci. Toda mi je uglavnom za hranilice od 60 do 120g, a Honor za 100+. Honor je neunistiv, ne oseca kaveznu od 150g sa pola tise, treba imati ozbiljnu motku da isprati takvu masinicu. Meni je na master carpu 390LC, ali ce uskoro da predje na malo jaci i kruci stap. Ko trazi ekstremnu masinicu za feeder, definitivno preporuka za Honor. Za nju ne postoji tezak zadatak.  :ok:

Teme sličnog naslova (10)