Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

pex

100 grama je vec ozbiljna hranilica I ne preporucujem ti tu makinu. Moj Rarenium 4000 FA iako ima manji prenos ne nosi bas dobro 100-ku. Probano.
@Ad fines, nemoj reci da je Preston jaci od Socorro-a. Skoro mi pa neverovatno, mada nisam pecao sa Prestonom.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

Drill Junkie

Hvala Pex , Ad  :tongue:
Nisam se nadao dodatnom trosku  :sad:

Pex kad si se vec javio daj predlog za masinu (do 150e)  za Rive LC 3.9 M




First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

pex

Koji?
Ja imam I Light I Medium I Heavy.
Za sva tri ide razlicita makina.
Za 100 grama a da nosi je Daiwa Feeder 4012qd. Ima I skupljih ali ne mnogo boljih a slicno teskih (MatchWinner, TDR...).Ali teske prilicno.
Pozz!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

Drill Junkie


Pogledacu masinu u NS-u , za Medium mi treba

Hvala jos jednom



First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

Ad fines

Pex, rekao bih da jeste, Prestonom sam vadio i 200g hranilice iz brze vode a sa Socorom na 170g imam utisak kao da se upreda na brzom motanju....  ali ajde da uzmemo sa rezervom pošto me možda "vara" ona ručica (mlatim rukom nekako) a i pecao sam sa njim tek par puta samo.. Moraću da ga probam nekoliko dana uzastopno na težem pecanju pa da vidim.   Ali i da su isti, bolji mi je Preston za tu najtezu opciju jer namotava više u okretu, ima veću špulnu (a često bacam na preko 60m), a ima i rezervnu špulnu pa imam opciju i strune i monofila na tom najtežem štapu. Biće uparen sa pellet feederom, to mi je komplet za najteže izazove. Socoro mi je na Spro master carp LC u, a Daiwa koja treba da stigne će na Sportexa ako prodje test.

vradojicic

Sad sam dogradjivao lezajeve na neke Pexove masine, pa sam izmedju ostalog ubacivao lezajeve i u vodjice na njegova 2 Socorra 6000 SW. Vrteo sam ga na suvo i zagledao, na prvu izgleda odlicno, po meni je sigurno best bay za tezi feeder za novac za koji se moze kupiti kod nas, nov. To je oko 100 evra. Vrti veoma ravnomerno i lagano, utegnut je, jak bas, slaze odlicno i ima odlican dril (rekao mi Pex). Sklop pokriven lezajevima na svim bitnim mestima, dva na pinjonu, dva na pogonskom, nepovratni. Lezaj moze da se doda u vodjicu, i po meni to nije hir nego je veoma bitno mesto mada on fabricki nema plasticnu nego metalnu biksnu. Merio sam ga, tezak 440gr koliko se secam sa punom spulnom.
jedina zamerka i glupost Shimana je onolika cvoka od knoba, ono je strasno, ne moze da se mota i svako treba da razmotri da mu neko uradi neki knob od eva pene ili necega slicnog. Inace knob stoji na dve biksne i umesto njih se mogu staviti lezajevi, cisto da znate. Ako pocnem da se bavim nekim tezim recnim feederom kupicu ga, dodati mu 3 lezaja i promeniti knob.

Drill, imao sam i ja Rarenium 4000 FA i ponasao mi se dobro sa hranilicama do 80gr. Moze on i vise ali nije za to. FB je brzi i za 100gr u toku nije. Sad te ozbiljno pitam, jel bi mozda razmotrio da ga prodas ako je zaista u dobrom stanju? Jurim nesto za Superpotente od 6m a on mi odgovara zbog mase a prenos je opet veci.
Ako juris Shimano, za to sto si namenio je Rarenium 5000 FA, on je osetno jaca masina od 4000 ali je sa punom spulnom oko 330gr pa ti u taj opseg mase ulaze i druge masine.
Javi se na pp oko Rareniuma.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Grof1204

Spoj snage,ergonomicnosti a rekao bih i preciznosti su definitivno socoro i po meni zapostavljeni modeli okume Salina i Raw II...
Takodje uzimam u obzir i njihov cenovni rang...
Preston za ovih godinu i po dana pokazao zavidnu snagu, jedna masina koja je namenski dizajnirana za teski fider, ja bih na njoj jedino zamenio postojeci fabricki knob za T.

Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

jamal

Ne znam da li ih neko koristi ali sam siguran da nisu lose masine za fider.
Tica Dyna Spin GK i SH.
Mali prenos mislim da je nesto kao 4,5 :1  ,alominijumsko telo i rotor znaci ne moze da ne valja.
A cena ! Maltene dve ili tri mogu da se kupe za jednu brendiranu.
Ja bih mogao da dam sansu jednoj Tici bas me interesuje sta ce da kaze.
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

dragan2006

Imam trenutno 1 Ticu a prodao 2....boljka im je loše slaganje,  prave one talase. smiley033

jamal

Hvala na informaciji. Koji su modeli u pitanju bili kolega !?
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

dragan2006

Prodao sam Cambrie u 2 veličine, ostavio GC 4559 koja mi i dalje služi za bacanje spoda, jaka je kao crna zemlja...teret ne oseća!
Snaga i dugovečnost im ne manjakaju, pored lošeg slaganja line clip im je očajan, onaj najgori-plastični.
Ako su im pobojšali slaganje i okačili bolji l.c. to su zaista dobre makine! :takoje:

vradojicic

Jamal, ja sam vrteo Dina spin SH u radnji kod njih, nekoliko puta. ne znam kako slaze ali to je visa klasa Tica masinica, i verujem da je odlican izbor po svim parametrima...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

ibanezi

 Kada sam provrteo najnoviju Šimano Sedonu FI, najjeftiniju mašinicu sa Hagan konceptim, ostao sam zapanjen. Bolje, mekše i glatkije vrti od starih modela od pre 10 -15 godina Stradika i Tvinova. 4000 sa prenosom 4,7:1 i težinom 295gr. Ne kažem da je za teški fideraj, tu bi možda 5000 bila dobra, ali ima visok prenos 6,2:1 pa ne znam, ali za M I MH fider u ovoj 4000 veličini mislim da bi bila pun pogodak. Cena 60 -70e. Takođe za bolonjez majstore model C2000FI XG sa prenosom 6:1 i težinom od svega 215gr mislim da bi bila nešto savršeno za relativno malo para. Ubacujući Hagan koncept i na svoje mašinice iz niže srednje klase, Šimano je po meni napravio veliki iskorak u borbi sa firmama čiji je akcenat bio na mašinicama iz jeftinijih grupa, gde je Šimano, baš kao i Daiva po meni kaskao iza njih.

dragan2006

Ne mogu da nađem klip na netu tog Dyna spina,gde se vidi kako slaže... :eek:
Al verujem da saranjuje te Šimano "jeftine" modele...nije zlato sve što sija! :smiley:
Na ovim mojim jeftinijim, starijim modelima su stvarno omanuli sa ove 2 stvari ali verujem da su to korigovali!
Cambria u veličini 2500 hranilice od 50 grama ne oseća, ova GC ne oseća ni 200 grama.Stvarno su, po tom parametru, ubistvene za fideranje! smiley033

ibanezi

 Pa ne znam Dragi, ovo je novost od Šimana, nećemo još kuditi konja kojeg nismo jahali. Ima je već među varaličarima, pa ćemo čuti rezultate. I...doći će vreme kada i "fiderašima" trajnost mašinice ne bude najvažnija osobina. Mnogim varaličarima već odavno nije. Samo polako.... smiley033

Teme sličnog naslova (10)