Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

komša015

Prečnik špulne ima direktne veze, ne može odvojeno da se posmatra. Špulna ti je kao finalni prenos.. rekoh već, ne može da se ona izbaci iz te matematike.

Inače ponovih se još jednim Dam-om



640FD me lepo poslužio ovu sezonu, vukao i 150-ke, a nije se mnogo bunio.

Spojene poruke: 08 Oktobar 2018, 21:23:09

Isti prenos, veća špulna i pazite odnos..



mihabg

Nista ne treba da se izbaci iz matematike ... ✔️
Nije Ultegra slaba po deklarisanom prenosu koji citam , ali ne mogu da oftopičim sa necim sto nisam probao , a tek ne mogu da uporedjujem na slepo snagu masinice. Po iskustvima raznih modela u tom prenosu  , trebalo bi da je dovoljno jaka Ultegra 4000fb...
Ja rekoh sta meni znaci u tom skoro istom deklarisanom prenosu  na 40m gde se masinica ne muci i ne maltretira i sebe i moj zglob.
Realno kad pecam na matici reke sa obale , to je u proseku od 30-65 namotaja, pa da mu damo neki realni prosek 40m (u namotajima ne u daljini) . Evo jedan od primera sta meni treba i zasto mi treba...
Mene ne mrzi da išikam 5-6 kg spoda u prvih sat vremena na reci  na preko 8m dubine i to bar duplom velicinom hrandze od standardne 80g . Tih 80g standardne i mojih 80g sa saksijom u otporu vode nije isto poredjenje uopste. Ja znam da neke Daiwe to mogu i navescu kasnije koji modeli sigurno.
Slazes se da nije isto kad cimas u jakom toku budzu sa 8m i 2m dubine, jer sa dva metra je tvojim stapom 13ft  vec skoro izbacis na povrsinu, a dalje moze kako hoces da se igras i sa snagom i brzinom kad je vec glisiras po povrsini.
Kad opteretis takvu hranilicu zauljenim i ovlas zalepljenim spodom partikli  , dodje ti masa  izmedju  230-300g koliko sam merio na vagi .  E tu , cak i u zabacaju ta razlike velicine spulne moze mnogo da znaci , pa cak i masa same masinice da malo polugu rastereti u tom arčenju.
Naravno, ukomponujes ostale delove pribora i narocito hranilicu da to odradis, a da ne ides na rehabilitaciju posle pecanja.

marina1983

I brzina je invidualna stvar . Primetio sam da pojedine kolege to  rade izuzetno  brzo i explozivno dok su drugi mnogo suptilniji  pa i ovi prvi  nadomeste   do ovih drugih sa "sporim"  priborom.
Jednostavno su drugačije navike i stilovi.
(Ostavimo teren i konfíguraciju po strani)

vradojicic

Jaka je Ultegra 4000 ali ne bih je bas mucio ovim sto je Miha opisao ako ne zelim da kupim novu za 2 godine. Za neke druge stvari da, ali to joj deluje kao gornja granica, mozda i preko...
Imao sam Aero Symetre, Made in Japan, iz sredine devedesetih, na ML feederu, sa hrandzama do 40gr na jezeru.
Prenos 6.2, jaka, utegnuta ali tolika muka, za mene, za nju mozda i nije sto se sklopa tice ali to subjektivno ne lici ni na sta, sama taj osecaj, prosto vidis da je to match masina.
Rarenium 4000 FA se npr igrao i sa 80gr u reci. Arctica takodje vuce kao od sale i 100gr.
Kad bih se bavio teskim feederom na reci, nesto izmedju Duletovog stila i Mihinog, ja bih ako jurim Shimana kupio masinu velicine 6000, npr. Soccoro ili tako nesto.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Troll808

Koristim masinicu carp pro rare carp 6000 za pecanje sarana na revirima i za hranilice od 100gr do 160gr kavezne za recna pecanja.Ima prenos 4,6:1 i skoro ih ne oseca kad izvlacim hranilice iz brze vode a ne umara ni zglob.Imao sam samo par pecanja sa tim tezinama od kad sam je kupio a nisam imao teze hranilice da i njih probam,mislim da ni sa njima nece imati problema.

sona

Gledao Elegans fider lepo radi vrti lagano nema puno lufta u rucki.Mada mi je sama rucka nekako dugacka i ravna, nema onu zakrivljenost kao ostale,pa mi nekako ne lezi .Al ukusi su razliciti. smiley033.

spico

Поздрав свима...замолио бих вас, ко има времена, да погледа ову машиницу или ако је већ неко користи да напише искуства са истом...ставио бих је на Cormoran GF Pro 3,9-120gr...pecam na Drini, hranilice 70/100gr...хвала

https://www.balzer.de/katalog/2018/en/files/assets/basic-html/page14.html

orka

Mislim da će biti dobra.. :takoje:  Prava veličina i prenosni odnos od 4,4-1 za Drinu i teži fider ribolov.. :ok:

Koja joj je cena?

Ad fines

deluje zamiljivo, barem ovo što se vidi...  kakva je to fora sa line klipom, nisam bas skapirao kako funkcioniše....?

orka

Piše da Line klip sam oslobađa najlon kada krupnija riba zagrize i krene u beg..tzv safety line klip,zaštitni..Kažu da je u pitanju revolucionarni line clip koji su izmislili šampioni fider ribolova Mihael Zamataro i Julian Ferlin..
Ovde pokazuju kako funkcioniše taj safety line clip..
Pri samom kraju snimka,od 6,35 minuta..




Goachild

"Немачка медицина" дие бесте! :wink: :ok:
Занимљива машина, односно та закачка за најлон.  :takoje:

spico

У радњи гдје ја купујем је 48€...Имају паркинг за камионе :cheesy: :cheesy: :cheesy: па кад сам у пролазу свратим
https://www.fishermansworld.de/_5/rollen/balzer-alegra-feeder-6600.html

vladap

Jel probao neko Formax Visage feeder masinicu,deluje mi da je ista kao i nove Dome Gabor TF Fine carp i TF PRO Method feeder masinice...
Pozdrav

Spojene poruke: 03 Decembar 2018, 20:54:43

Vidim da je i nova Preston Extremity feeder skoro pa ista :)

srki7

Visage je identicna kao ove dve Dome Gabor..samo mi nije jasno zasto DG ima u ponudi istu masinicu,u dve razlicite boje i za razlicitim nazivom,ne vidim poentu ...navodno je dobio neku nagradu za tu crnu masinicu







komša015

Bela verzija je zbog ove serije štapova urađena



A crna za sve ostale...


Teme sličnog naslova (10)