Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

jamal

Kao prvo nikad se fider sistem ne vuce prebrzo.Ko to radi radi iz ne znanja .
I pored vrtilice sistem ce se uvrteti.
Hranilica se vadi jednim odredjenim tempom koji ne bi trebao da pravi probleme samom sistemu.
Ne vidim ikakvu ustedu vremena u brzom namotavanju.
A najvise volim ove koji se loze na takozvani tubertini koncept.
Zalepili tubertini na njoj i napisali fider i udri bato po usima.
Pre bi kupio ryobi varalicarsku nego da pise deset puta tubertini na njoj iako su iste masine.
Cisto eto da me italijani ne loze i ne voze .
     :lol:
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

dragan2006

Baš ste me omračili za Koncept,imam ga i lepo me služi...
Slažem se za taj Vertigo ali njega retko možeš videti u radnji,bar ga ja nisam video uživo.Tubertini u svakoj radnji pa plaćaš i ime,logistiku,marketing...danas se sve debelo naplaćuje!Primer je i Maver sa Ticom, gde je još veća razlika u ceni a mislim da je lošiji kvalitet u pitanju.
Svakako je cena Koncepta veća ali je to mašina koja završava posao za fideraj,metalna je i u odnosu na neke druge i nije preskupa.Videćemo koliko će služiti... :takoje:

Ad fines

Ibanezi, vidim ja da ti nisi motao razne hranilice iz Save, a narocito one vece i teze  :rolleyes:  Recimo Free Time hranilica od 100g, ona plastificirana, smota stap u kiflu.  Ne sece vodu, nego dnom pravi otpor jer joj zadnji kraj pada dole, i to je  izrazenije sto je hranilica veca. Slazem se da se varalicarska masinica moze koristiti za feeder pecanje, i sam koristim 3 varalicarske od ukupno 4 koje imam. Jedino je Preston namenska za feeder. Ali nemojte da pisete kako to mogu da odrade neke masine od 300 i neki gram.  Otpecaj Iso 2 sezone tim Arcom hranilicama preko 100g pa ga onda hvali. Moj Kum i ja vec evo ulazimo u 6. godinu teskog pecanja i znam sta je on sve sahranio od masina. Ja sam ipak malo studioznije birao. Evo i Grof je poceo od petprosle godine da peca tezak feeder i odmah mu je bilo jasno sta moze sta ne.

Za brzo motanje cu da napisem jos samo jednom i vise necu da se ponavljam. Sporo motanje super teske hranilice, na mestima gde dubina naglo pada, gde ima stenja, krupnog kamena,  stabala i sl u brzoj bodi,  znaci gubitak sistema. Tamo gde je pesak, cisto priobalje, ne tako brza voda, mogu da pecam i sa onom mojom Exage 2500. Da radim stapom i samo namotavam visak. 

jamal

 :lol: Podrazumeva se naravno da nekada moramo ubrzati sa motanjem kako bi izbegli prepreke ali kad se vec zaobidju nema potrebe da se gliserisu po povrsini.  :lol: :lol: :lol:
Iskreno nikad nisam bacao hranilicu preko 110 120 gr ako se dobro secam tako da sa tezim i ne znam koji je osecaj.Mora da je dobra borba. xaxaxaxa
Ali zato sto sam se mucio ranije sa motanjem tereta,pogotovo sa onim velikim drenanovim hranilicama za crve  zato sam  i kupio masine od pola kile.   :lol: :rolleyes:
Stapovi 200 gr masine pola kile.
I nije neki balans ali zato vrtim kao da vrtim u prazno.
A masine koje sam ranije koristio isto nisu bile male .Bile su to daiwe u velicini 3500 ali jadne nisu se bas lepo nosile sa teretom.
Tezak je stvarno taj tezak ribolov na velikim rekama.  :lol:    Mora sve da bude ko sto treba inace se pretvori u patnju.
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

Ad fines

kad izadje na povrsinu, tu je kraj muke, posle samo klizi ili skakuce punom brzinom

sona

Niko da mi odgovori,da li da montiram na fideer, makinu (imam na stanju) daiva crosfire2000 ili thunder2000 ili formax warior 35 ??? Ne kupuje mi se nisam nesto potkovan, a sezona je blizu :cheesy:

ibanezi

 Mislim da mašinice veličine 2000 više pasuju kraćim i nežnim picker štapićima, nego Avataru 3.6, 80 gramcu, što je već ozbiljna i dužina i snaga fider štapa. Mislim da bi 35ica bolje legla i bolje radila, ukoliko ima kvalitet. Ne poznajem mašinicu, pa zato ovo pišem. Nisam iskusan fideraš, ali na osnovu ovo malo vremena što pecam tom tehnikom, napisao sam mišljenje.

dragan2006

Veličina 2000 nije za fider pecanje, pre za piker malim hranilicama i malog kapaciteta. Naročito ove koje nisu neka klasa. Taj Vorior sam imao u nekoj veličini 5000 i imala je snage, ali sam je ubrzo poklonio. Svedok sam da je na nekoliko njihovih mašina pucao mehanizam pri malo većem opterećenju. Znači svi zupčanici se izdrobe u njoj i tačka na priču. Mišljenja sam da ti je neophodna nešto ozbiljnija makina... ali kad već imaš taj 3500, udri sa njim pa koliko izdrži,pozdrav. smiley033

Evo u isto vreme smo ti kucali sličan odgovor moj drug i ja...

komša015

Il' prodaj sve tri, pa kupi za 20-ak eur onog gabora...

sasa.admiral

Poštovane kolege,
htio bih kupiti štap Dome Gabor team feeder 50-170gr 3,9m ili 3,90 40-120 gr, pa me interesuje da li  spro passion 740 odgovara za ovaj štap.
Pročitao sam sve na forumu i znam da bi trebala veća mašinica, ali spro 750 je prevelik i pretežak sa svojih 500-tinjak grama, a druga opcija zbog ograničenih sredstava je mašinica dome gabor team feeder 6000.
Iz Bijeljine sam i uglavnom pecam na Savi oko mosta na Rači i donjem toku Drine, te koristim hranilice do 100 gr+hrana.
Pozdrav

ibanezi

 Za 120gramca, 740 Peš'n može da služi. Snage u mehanizmu sigurno ima, možda i više nego spec fider mašinica za broj veća iz iste cenovne klase. Jedino što joj je za razliku od fider mašinice spulna manjeg obima, pa je dovlačenje praznog sistema sa većih distanci sporije.

komša015

..što implicira da je "jača", pa može biti trajnija.

Ja uzeh da pribam na 170-gramcu Dam Quick Camaro 640 FD.. nisu neke pare, pa će vidimo.
Koliko sam na vodi, potrajaće, samo da testiram koliko joj fin dril...

bolenbgd

Uzeo i ja skoro nesto za hevi stap,videcemo kako ce da trpi hranilice,posto se za varalice dokazala.Glanc nova.



pexon

Citat: sasa.admiral poslato 20 Mart 2018, 16:20:41
Poštovane kolege,
htio bih kupiti štap Dome Gabor team feeder 50-170gr 3,9m ili 3,90 40-120 gr, pa me interesuje da li  spro passion 740 odgovara za ovaj štap.
Pročitao sam sve na forumu i znam da bi trebala veća mašinica, ali spro 750 je prevelik i pretežak sa svojih 500-tinjak grama, a druga opcija zbog ograničenih sredstava je mašinica dome gabor team feeder 6000.
Iz Bijeljine sam i uglavnom pecam na Savi oko mosta na Rači i donjem toku Drine, te koristim hranilice do 100 gr+hrana.
Pozdrav
Team feeder 6000 je prava mera za 3,9m 120gr a verujem da bi valjala i za 3,9 170 gr. Passion je po meni mali za ove štapove, samim tim mislim da nebi duže ni trajao od DG 6000, iako je poznat kao pouzdana mašinica.
p.s. imam tu kombinaciju DG 6000 i DG 3,9 120gr.

srdjanp

... i kod mene vrlo slična kombinacija, nakon prošle sezone mašinica ne pokazuje nikakav zamor.

Teme sličnog naslova (10)