Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

vladimir022 i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

jamal

Ne bi da te kolebam ali ja koristim Sorona na Dome Gruboga od 100 gr i za ne daleke zabacaje.
Retko bacam vise od 40 metra i retko teze hranilice od 70 gr.
Nemoj da ti je mala za taj stap i daljine za koje ti treba.
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

Ad fines

pratite li vi ovaj forum uopste? :huh:   Od kada je Ibanezi hvalio sorona.... 

tiki61

Do sada je na tom štapu bila Daiwa Ninja 3012. I ona je poslužila sasvim korektno, ima jako dobar drill, ali mi deluje pomalo slabašno. Pecao sam na reci hranilicama do 60 gr, na daljinama do 60 m. Bez problema sam vadio sve vrste riba (osim mrene, nisam imao priliku da je zakačim), čak i šarana petokilaša. Ako sam to mogao sa tom nežnom Ninjom, verujem da će biti još bolje sa Soronom. A Ninja ide na jedan lakši štap, 70 gramac.
Svi smo mi ravnopravni, ali su neki malo "ravnopravniji"!

ibanezi

 Nije problem u snazi. Soron stx 40 ima snagu da vuče bilo koje fider opterećenje. Problem je što je to klasična varaličarska mašinica sa malim obimom i malom dužinom spulne naspram spec. fider mašinica sa izduženom plitkom long kast spulnom. Taj manji obim ne dozvoljava ekstremne izbačaje na velike distance i brzo dovlačenje sistema sa njih.Ako treba težak sistem bacati na kraću distancu jakim štapom u jaku vodu, Soron 4000 to može bez problema. Jači je znatno od Ninje 3012 iako lakši 30ak gr. Lagano full metal kućište,  kvalitetniji materijali pogonskog sklopa i mnogo preciznija izrada omogućuju veću snagu uz lakoću u odnosu na nindžu. Jbg i puno je skuplji, skoro 3x. Jači je i od svih spec fider mašinica iste veličine, pa i nešto većih. Ako si sa nindžom  uspevao da postigneš te daljine, onda ti ni sa Soronom neće biti problem jer su slične veličine i kapaciteta. Abu ima drugačiju nomenklaturu i njihove mašinice su znatno manje od Daivinih iste oznake veličine i kapaciteta, tako da je Soron 4ka otprilike kao Daiva 3jka. Riba koju fiderom upecaš ne može biti opterećenje ni za jednu mašinicu bez obzira na veličinu. Najloni male nosivosti i slab dril koji mora biti takav upravo zbog tankih predveza ne predstavljaju opterećenje koje može oštetiti bilo koju mašinicu. A Soron je projektovan za varaličarenje morskih grabljivica, lososa, morske pastrmke, brancina, dakle riba koje znaju da pređu dvocifrene težine i to jakim upredenicama i često na čvrstom zategnutom drilu. Za kvalitetnu varaličarsku mašinicu ni hranilice od 100 gr ne predstavljaju nikakav teret iako to mnogi fideraši misle. Dokaz - drilom podešenim na najmanju vrenost na mašinici na fider štapu koji izvlači hranilicu od 100gr bez otpuštanja se ne može izvući glavinjara sebila od 30ak grama, niti solidan dubokoroneći vobler, jer spulna non stop proklizava i jedva da i privlači varalicu. Bilo mi interesantno baš zbog tog "straha" od teških hranilica o kome sam dosta čitao na forumu sam probao ovo. Mašinicu koju ne skrljaju za kratko vreme glavinjare i dubokoronci, sigurno neće čak ni Duletova (AD Fines) tehnika ekstremnog fidera. A Soron stx je takav.

limovac74

Mašinica iz Shakespeare produkcije :Superteam . Plitka osnovna špulna,dva line clipa-jedan metalni okrugli ,drugi klasični. Metalna rezervna špulnica.... zanimljiva mašinica koja se radi u dve veličine :35 i 40 (isto telo) :ok:



Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

tiki61

Da, zaboravio sam još jednu stvar: i Soron i Ninja imaju obične plastične klipove. Ali, meni to ne predstavlja problem, jer sam se već navikao da "klipujem" pomoću gumice na špulni. Kupio sam jednu unutrašnju gumu za bajs i isekao je na širinu oko 1,5 cm. Kada odredim daljinu, posle prvog zabačaja navučem gumicu i divota. Nema nikakvog rizika.
Svi smo mi ravnopravni, ali su neki malo "ravnopravniji"!

procaster




[/quote]

Da ne otvaram novu temu jel zna neko gde mogu da se ugade ovakvi klipovi na špulni. Zvao sam danas MG servis i dobio odgovor od Mikija da to više ne rade.

pdavor

Probaj da naručiš kao deo preko nekog dilera koji prodaje daiwu.

ribolovacnis

Vukovi, da čujem vaše mišljenje. Passion R 740 ili Ninja 3012a? 

obradmiki

Sta god da uzmes neces pogresiti. Ninja se dokazuje a Pasion je vec dokazao svoju vrednost.  Imam ninju 3012 a uskoro cu da pazarim i passiona smiley033

ribolovacnis

Koja ima širu spunlu? Ninja 3012 ili passion  R740?
Stvar je u tome da sam neodlučan između te dve

obradmiki

Ninja 3012 a ima mec spulnu a model 3000 a ima uzu spulnu. Sto se tice passiona samo stari model 740 m je sa mec spulnom ostali  imaju obicne spulne. I novi passion ima obicnu spulnu. Ako te muci sto moras da motas puno najlona na obicne spulne ,podmeci stari najlon ne bacaj ga smiley033

ribolovacnis

Ma sve to znam nego pitam bas za širinu spunle, zbog zabacaja?
Dvoumim se već duže vreme. Passion je jeftinija a nema rez. Spunlu, ninja skuplja a ima.... I ostajem u dilemi

laki22

passion je bolja masinica, ninja brzo prolupa

vladimir022

Otkud sad to Laki?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk


Teme sličnog naslova (10)