Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dragan2006

Ne znam da li je u hiljadu ali stvarno ovo što sam ja gledao deluje pristojno, ne bih je preporučio nekome da mislim drugačije!
Svakako svu jeftiniju opremu treba detaljno pregledati jer nije džabalesku bez razloga :smiley:

vladap

Jel zna neko nesto vise o masinici Cresta  Advantor,novi model za 2018-u?Model 4000 je tezak 297g,ima prenos 4,6:1 i 5+1 lager.Namena joj je feeder i po podacima deluje kao odlicna za to.Pritom je i lepo dizajnirana.

Pozdrav

jamal


Moram da napisem nesto o ovoj masinici koju vec duze vreme koristim za fider pecanje.Radi se o Abu garcia Soron Stx 40
Masinicu sam kupio prevashodno za varalicarenje ,medjutim kako nesto slabo bacam varke poceh iz zezanja da je koristim  na fideru.
I od kako sam je stavio na fider vise je neskidam.
Masina savrseno slaze najlon,ne cuje se i ne oseca otpor kad se vrte i velike hranilice.
Ima jednu plitku spulnu i jednu duboku.Pa kome je kako volja.
Nije nesto velika ali nije ni mala.Za standardan fider ribolov kod nas je dusu dala.
Ali da spomenem da je najbolje kod ove masinice  njen dril.
Toliko je precizan i lako proklizava da je to jedno savrsenstvo.Dril na ovoj masinici se moze uporediti sa masinama koje kostaju i po par puta vise od nje.
Jedina zamerka je sto ko klipuje njen klip nije bas kao na fider masinicama.Ali to se moze srediti obicnom nitnom.Izvadi se postojeci klip i samo stavi nitna koja je okrugla i bez ostrih ivica.
Ako neko oce ful metal masinu i da vrti godinama ovu bi mu toplo preporucio.
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

SundjerPecanje

Bilo bi mi žao na feeder da je stavim
Volim varalicarenje a nisam nikad cuo za ovu masinicu kao lutka je
Zatrpase mi kolege pitanje za Tubertini concept d masinicu
ali nema veze narucio je pa sta bude

dragan2006

Koncept D u veličini 3500 ja krljam i mogu reći da stoički izdržava, razmišljam da uzmem još jednu... :smiley:
Sad vidim cenu za ovaj Soron,košta kao 2 Koncepta.Bilo bi mi žao da turam neke nitne u njega :takoje:

vladap

Imam Concept D,nisi pogresio sa njom,dovoljno je jaka,lepo slaze najlon i dril joj je dobar...
Slazem se sa draganom.

SundjerPecanje

Odlično, hvala!


Sent from my SM-J530F using Tapatalk


ibanezi

Jamal, , e u varaličarske mašinice se ipak koliko toliko razumem  :lol:. Soron STX je strašna mašinica i pripada visokoj srednjoj klasi Abuovih mašinica. Kočnica je bukvalno savršena, Karbon matrix drag sa 2 ležaja u spulni i superpreciznim karbonskim diskovima. Takvu platformu koćnice dele modeli Rewo, Soron i Orra sx. Po nekim detaljima se ne može meriti sa udarnim modelima Daive i Šimana (Najskuplji Rewo može, ali je isto visoke cene i nedostupan kod nas), ali po kočnici može. Ja kočnicu na još jeftinijoj, ali sa istom takvom kočnicom na Orra-i mogu da naštelujem da pod opterećenjem od 20ak gr slobodnim padom driluje ono - cak, cak u pravilnim istim intervalima 1-2 puta u sekundi. To zaista mogu samo najskuplje Daiwe (exqsist, morethan) i možda Šimano sa Stelom. Sustain koga od skoro imam to ne može iako nemam zamerku na kočnicu!  Soron stx bi i snagom i kočnicom bio savršenstvo za fider, samo je problem premali obim spulne za dovlačenje sa velikih distanci u veličinama do 4000, a u veličini 6000 je ipak preglomazan. Na žalost, idealna veličina od 5000 ne postoji. Za pickere i lakše fidere za manje distance u veličini do 4000 mislim da ubedljivo po svim parametrima šije novokomponovane najskuplje Prestonke i sl fider mašinice iz cenovne grupe. Uz to je morska mašina otporna na slanu vodu. Rasna mašina za varaličarenje, besmrtna za fider.

dragan2006

Evo i mi  federaši nešto da naučimo o makinama,hvala vama dvojici što ste ovako lepo predstavili ovu dobru mašinku! :tongue:

Grof1204

Stvarno je fantasticno kakve sve karakteristike kod Abua imaju masinice do 100e....karbonske diskice, predobro slaganje strune i monofila slow oscillation sistem,onda lagan rad, utegnutost i uglavnom rucice idu direkt u pogonski, sto i nije mozda mnogima bitno al 'ajde...
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

vradojicic

Kada je prica o klipu tu, da kazem da novi Stradic FK HG kog imam u velicinama 1000 i 2500 kao i Ultegra C3000 FB takodje imaju takve klipove. Znam da ove masinice nisu predvidjene za feeder ali npr. ova moja Ultegra C3000 FB ce biti koriscena na feeder stapu koji planiram da kupim uskoro za Paljuve u prolecnoj sezoni. Jaka je i ima prenos od 5 sto je super za motanje tereta. Inace je na bolonjezu od 6m. Cak mi i tu smeta jer kad je masinica razmotirana sa stapa najlon stoji zakacen na klip da se ne bi odmotavao i kad hocu da ga skinem poludim dok to uspem...
Da manjam klip necu, ili cu odustati od nje za feeder ili cu nekako drugacije klipovati.
Inace, verujem da te Abu masine imaju strasan dril, fanatastican dril imaju i Zauber i pandan Spro masine, od Passion-a do ovih Arcova, ja sam svojevremeno bio odusevljen, ali zaista odusevljen. Imam dosta skuplje Shimano masine ali njihovi drilovi nisu ni blizu tako precizni, iako sto kaze Ibanezi nemam zamerku na njihove kocnice.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

SundjerPecanje




Stigao Concept, lepa mašinica i prvi utisci odlični a uz nju i Shimano Beastmaster CX H FDR 13 videćemo kako će da se slože  :cheesy:

tiki61

Dugo sam traži jednu dobru mašinicu za moju Okumu solitron 130 gr. Konačno ste me ubedili da je Abu Soron ono što mi treba. Slučajno, jedan od Vukova rešio da je proda po pristojnoj ceni i za ovu sezonu imaću jedan jako dobar rečni komplet. Hvala na savetima, mnogo ste mi pomogli. :)
Svi smo mi ravnopravni, ali su neki malo "ravnopravniji"!

dragan2006

Srećno i Bistro obojici sa novim i polovnim makinama, 100% sam siguran da su obe dobra kupovina! :clap2:

pdavor

Poštovani moderator pita... Da li to znači da su metale špulne isključivo za upredenice, a plastične špulne isključivo za monofil ???  :eek: Mišljenja sam da jedan običan klip treba izgledati slično ovome jer funkcioniše dobro, neovisno od kog materijala je špulna na mašinici napravljena. Mašinice iz cenovnog razreda od 1000 do 3,500 din kad se čuju(melju) to je dobro ima nešto u njima što je za pohvalu , e sad da se bira i model klipa to bi bilo previše za očekivati.  :tongue:


Teme sličnog naslova (10)