Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

vlada v

Pozdrav kolege,planiram ovih dana da kupim komplet za belu ribu na DTD,stap ce najverovatnije biti abyss 3.6,ili neki jos laganiji stapic ako nadjem povoljno,pa me samo zanima koja masinica bi mi bila bolji izbor Passion 740M ili Daiwa Ninja 3000,koja je kvalitetnija i bolja za to sto meni treba?

dragan2006


Dušan Silni

I Ninja je ozbiljna makina! :thumbup: Pitaj Lakija, mislim da je on ima, pa će ti najbolje reći... smiley033
Biće kako biti mora, al' će biti kako Dušan kaže!

laki22

ninja mi je nekako predimenzionisana za kanal. ja za kanal koristim 740m i 3.3 stap. drugi komplet je isto 3.3 i dg masinica 4000.

ninja mi ide na tisu, za sarana i te malo jace vode. ni sa jednom neces pogresiti ali zbog tezine i komfora bih pre passion uzeo

vlada v

onda ce najverovatnije biti passion,svidja mi se ta plitka spulna sto ne mora najlon ispod,a o ninji sam razmilsjao zato sto ona ima rezervnu spulnu,a passion nema,al kad razmislim ni ne treba mi rezervna za taj stap

alehandro

Evo jednog pitanja: da li bi masina robinson quartz pro spin 4010 bila dobra za feeder?  Planiram je za abyss 3,6 m. Hranilice do 70 gr. max plus hrana. Prenos je 4,9 prema 1.  Trenutno je na akciji, pa bi to mogla biti dobra kupovina. Ili ako je neko uopste koristio bar da napise par reci. Hvala.

Sent from my E2003 using Tapatalk


SundjerPecanje

Zdravo svima, jel ima neko iskustva sa  Tubertini Concept D masinicom?

ibanezi

Evo, "iskusni odjučerašmji" fideraš i "sveznajući moderator" za mašinice da vas nešto priupita. Naime, na moje Robinson Method feeder-e sam na metalne spulne namotao monofil. Pri rasklipavanju obavezno pukne najlon jer su klipovi tesni i ispod imaju kvačicu sa obe strane. Samo ako malo podignem noktom klip, prvo s jedne, a posle sa druge strane  mogu da rasklipujem bez kidanja. Dotle eventualna krupna riba pokida i pobeže. A na plastičnim spulnama ispod klipa tih kvačica nema i rasklipuje se glatko bez problema, a istovremeno u pri izbačajima klip čvrsto drži najlon. I one su nešto dublje. Da li to znači da su metalne spulne isklučivo za upredenicu, a plastične isključivo za monofil?

dragan2006

Ne znam ko te slagao da Robinson pravi makine za fider...to što piše na njoj-niđe veze :lol: :lol: :lol:
Šalim se malo,ako trpi hranilice i završava posao jednostavno kupi paket,dva onih gumica za pelete pa klipuj sa njima.
Malo jače cimneš i ona puca a riba ostaje.Jedino što moraš da brojiš obrtaje ručice da bi znao na koju daljinu da se vratiš.

djmisha77

Nije to slucaj samo kod Robinsona. Mnoge masine nize a Boga mi i srednje cenovne klase imaju taj problem. Losa zavrsna obrada gde su ivice klipa ostre pa znacajno ostecuju najlon. Plasticne spulne su plasticne pa iz tog razloga ne ostecuju ali ista stvar. I strunu bi se ostetila na tom metalnom klipu. Nema leba nego silikonski prsten.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

ibanezi

 Mišo, nisu oštre ivice klipa, nego baš ispod pločice ima kakčkice sa obe strane, a na plastičnoj ne. Da ima oštre ivice, pucala bi i prilikom izbačaja, a danima sam pecao na istoj daljini ne rasklipavajući je. Kad provučem i sa jedne i sa druge strane, prosto se čuje kako klikne kad prođe ispod te kačkice. I nisu ni one oštre, nego tanki monofil nema snagu da prođe ispod u povratku i pukne jer je pri ulazu zaobljena da prođe, a na izlazu ravna. Valjda da se osigura od rasklipavanja pri pecanju sa ekstra tankim fideraškim upredenicama. Probao sam sa strunom, sa kalema varaličarske mašine, prolazi bez problema i oštećenja. Ništa, namotaću monofil na plastiku, ionako mi je u planu za leto kad budem hranio šaranče tanka struna. Dragi, ovo je klasična fider mašinica sa plitkim long kast spulnama velikog obima, malog kapaciteta. Pogotovo metalna. Ima odličnu vučnu snagu i radi prilično glatko i tiho za mašinu od oko 3500rsd. U veličini 4000 i sa kućištem i sa rotorom pripada klasi 5000 po Šimanu.Kočnica joj se zaista "ne ubija" od preciznosti, ali dosada sam koristio varaličarske mašinice viših klasa, pa ne znam šta da kažem. Meki fideraški dril joj nije problem. Da joj nije tako lep rad i da nema dovoljno snage, ne bih kupio još jednu istu.



dragan2006

Fidernezzi druže stari, verujem ja tebi da si zadovoljan sa svojom fider mašinerijom ali moram malo da se zezam sa tobom!
Bar malko da ti vratim za ono driblanje od sinoć... :lol:
Elem, za onu foru sa gumicom za pelet sam ozbiljan, stvarno radi bez greške proverio sam lično :thumbup:
A što se tiče Robinzonovih makina, skoro sam kod drugara u radnji zagledao jednu i čini mi se da je čak malo ozbiljnija od te tvoje a jeftina do bola.Gledao sam ovu najveću i rekao bih da je otp u veličini 5000, dril sasvim korektan, da ne kažem dobar, debela osovina, plitka špulna,9 ležaja, prenos  4,7:1 i metalni,okrugli line clip. :wink:

Evo da turim sliku, karakteristike... e da, cena je smešnih 3.350 dinara



Kompaktna grafitna mašinica koja ide sa dve špunle,aluminijumska plitka i grafitna duboka.

Opis proizvoda:

- 9 ležaja

- kompijuterski balansiran rotor

- eva drška

- precizna kočnica

Tehničke karakteristike:

VELIČINA   KAPACITET mm/m   BROJ LAGERA   PRENOS
209              0,20/120,d0,20/200   8+1            5,0:1
259              0,25/140,d0,25/200   8+1            5,0:1
309              0,30/140,d0,35/160   8+1            4,7:1

Mislim da je vrlo upotrebljiva za fider početnike, pa eto i moj predlog za ljude koji
tek počinju ili imaju ograničen budžet za makinu.

alehandro

Bas tu sam gledao kod mene u radnji, imala je veliki luft, tesko je okretala i nije mi se svidela, za razliku od ostalih modela tog proizvodjaca koji su radili vise nego korektno.

Sent from my E2003 using Tapatalk


dragan2006

Ova koju sam gledao i vrteo,prede, baš lagano vrti...

alehandro

Kakve sam srece, verovatno sam naleteo na jednu losiju u hiljadu.

Sent from my E2003 using Tapatalk


Teme sličnog naslova (10)