Mašina za feeder

Započeo sumadinac, 08 Jul 2009, 21:31:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

mihabg

Prebrza za fider, mada sam ja pecao iz camca na 10 m, pa mi to bilo nebitno.
A bata Munja nije to uzeo za fider, nego sa smudja i stuku dubinkom . U medjuvremenu sam ga preveo u fiderasa, pa sad baguje. Inace, on ne fiderise sa obale i ne zabacuje jer kaze da mu je to smor !

vradojicic

Aernos je veoma dobra masinica, naslednik Seida, sve je isto unutra. Seido je mene sluzio bas dobro, najbolja masina iz tadasnjeg P3 koncepta a ova iz sadasnjeg P4.
Ove Aero mi se nikad nisu svidjale, imao sam pre japanski Aero Symetre, sivi sa zadnjom i borbenom, on je imao 6:1, to nikako nije za feeder, isto se na jezerima mucila sa hranilicama preko 30gr a ta masina je bas dobra ali joj to nije namena.
Feeder zahteva manji prenos, 4.6, 4.8 su najbolji po meni. Rarenium 4000 FA koji sam imao nije osecao ni 60, 70gr a ima jos itekako robusnijih masina.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

dragan2006

 Tako je Vlado,nema Šimano puno makina za fideraj.Ima nekoliko modela a dosta fideraša forsira ovaj brend i peca na mišiće,muči i sebe i makine bespotrebno.Za plovak je totalno druga priča... :wink:

Dva vuka

Kako bre nema, Draganče ... što lepo ne pitate Dva vuka ?  :cheesy: Evo Vam makine za long-distance i težak fideraj  :wink:

U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

dragan2006

Ma daj 2W, mislim na klasičan fideraj i mašine teške do 350 gr.
Ove haubice su za ekstermni fideraj i pre za šaransko iživljavanje,rakete, spejs šatlovi... :tongue:
Ovo stoji na fider štapu ko piletu sise!Gde li ih samo nalaziš :question:



Evo pre ovako nešto za ekstremni fideraj,

LBXT-655 – Dril 9kg / Prenos 4.5:1 / Kapacitet 325m 0.30mm / Težina 403g :wink:

Dva vuka

Pa novi model Super Aero Kisu CI4+ je težak 360 gr. Stari iz 2008 je 390 gr  :cheesy:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

dragan2006

Verujem ali ne pratim Šimana, nekako mi ove što potencijalno imaju snage za fider igru deluju preglomazno!
Više poverenja imam u proverene modele drugih proizvođača, kao npr Okuma, Ryobi,Spro...a o ceni da ne govorim :smiley:

vradojicic

Da vam kazem nesto, prilicna je fizikalija taj fideraj, ko hoce da peca kako treba.
Ljubo, po meni te masine malog tela a velikih rotora nikako ne deluju dugotrajno, gledaj koji je disbalans velicine rotora i tela na ovoj slici.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

dragan2006

Ja i mislim na aktivan fideraj sa 100+ zabačaja u toku pecanja.
Ima puno izletnika koji koriste fider opremu ponekad ili zato što je IN,fensi,moderna...njima svaka može da služi,verujem i da je poželjno da izgleda bombastično!Da ne skrećem puno sa teme ali svega sam se nagledao i načitao ovih par poslednih godina od kako je fider u ekspanziji.Ja fiderom pecam već 7 godina pa sam zaključio da lepota mašine nije bitna,kao ni cena u većini slučajeva (što se pokazalo i sa nekim fensi Šimano modelima), bitno je da nije preteška (zbog aktivnog pecanja), da bez problema vuče hranilice koje koristimo,da ima dobru kočnicu (dril),line clip koji ne seče najlon i da se ne raspadne posle jedne sezone. :wink:

Grof1204

Takve odlike u nekom mom dosadasnjem iskustvu imaju uglavnom odredjene varalicarske masine,  pogotovu ako se radi o aktivnom pecanju sa hranilicama ne laksim od 100gr.
Medjutim i u tom slucaju opet nije jednostavno pronaci masinu koja nije 'pregruba i preteska', a s druge strane ima potrebnu finocu u radu sa tanjim predvezima, manjim udicama, i da moze izdrzati maltretiranje barem dve-tri sezone. smiley033

Uzeo sam Preston PCR 6000,namenjena za sledeću sezonu, onu koju ima Dule, kocnica je stvarno perfektna,da potvrdim pisanja, za vikend je overena ploticom oko kilo i po, na udicu 18-ku i predvez 0,13.
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

pdavor

Prve mašinice koje sam stavio na feeder štapove su bili Twin power 4000FA i 4000 PB , i dan danas su na speed masterima od 110 gr i dužine 3,9 . Ne vidim šta je tu shimano napravio loše na tim mašinicama. Mogu i za izlet, a mogu i za težak rad kako kaže Dragan 2006. To je po meni za nekakav klasičan feederaj.  smiley033

vradojicic

Davore, nije napravio nista lose vec suvise dobro za taj cenovni rang... To su opasne makine, opasne...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

pdavor

Vlado to je nepoderivo takav osećaj imam, a daiwa šta radi. E to je kvantna fizika za shimano i mnoge druge proizvođače, a nije ni isti cenoni razred, mislim na basie . Mogu za izlet  mogu i za baustelle ko šta voli.  :takoje:

no names

Basija izgleda ogromno i nabudženo, pa mnogima ni ne pada na pamet da može biti dobra mašina za teški feeder ili za dugačke zabačaje na jezerima. Pdavor je ima na Rive LC 4,2 i to je tako selo ko du.e na nošu...sela jer je lagana mašina u odnosu na svoje dimenzije. Samo je cena prava sitnica  :lol:
Inače mi nije jasno zašto mnogi stavljaju male mašinice na feeder...kao da je za varaličarac, a ne radna mašina. Ispod recimo 4000 po Šimanu za 3,6m ja ne bih nikad išao...čak je i to malo nekad.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Grof1204

pa i shimano-vci konja za trku imaju :rolleyes:

aero technium XS-B MGS

440gr teska,
4,3:1prenos
105cm namotava


url=https://postimages.org/

Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

Teme sličnog naslova (10)