Kupovina varaličarske mašinice

Započeo pikeman, 07 Februar 2009, 18:58:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pedro

Orka,ja sam na tvoju preporuku kupio twin.
Tražio sam da uzmem FD pg ali nije bilo tih dana u ponudi pa sam uzeo xd pg .
Sada skupljam pare da kupim i FD pg,iako sam imao stradic FK i pecao na fl i vrteo još par mašina opet ću uzeti twin. Čak i da izbace stradic 4.4 ili 4.8 neće to biti ni blizu twina..
Ps: gde kupujete ležajeve za mašinice i koliko ih plaćate? Imam ultregu ubacio bi još 4-5lezaja ako se može naci

orka

Pa i ja sam na svoju preporuku uzeo twina  :lol:  a imao sam stradica fl u vel 3000 i 4000 .
Stradic i twin u istom prenosu imaju istu snagu na ručici, s tim da se twin lakše i lepše vrti zbog nekoliko ležajeva više. I to je sve. Drugih vidljivih razlika prilikom upotrebe nema. U materijalima ima razlike, ali to je nebitno, jer o tome ne razmišljamo kada smo na vodi, niti to utiče na konačan ishod ribolova.
Da li će twin tajati duže ? Možda, ali i to je po meni manje bitno jer će i jedna i druga normalnom upotrebom potrajati najmanje 5 godina. Da li twin vredi duplo više od Stradica. Po meni ne vredi. Ko ima novca neka kupi twina, ko nema neka uživa u Stradicu .. :cheesy: 

mabog

Da da, i ja sam skapirao da je od ove tri Stradza najbolji izbor, nego sam hteo da potvrdim.
E sad jos jedno pitanjce posto sam nesto planirao za ubuduce da pazarim speedmastera dx 240cm 14-42 (ili neki slican tome) za malo jace pecanje bucka i stuke.
Da li bi bio c3000Fl dobar izbor i za ovaj jaci stap. pa da mogu da masinu koristim za oba? 

vradojicic

I ja cekam novi model da nastavim dinastiju...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

mabog

Kada od prilike treba novi model da izadje?

orka

Citat: mabog poslato 19 Januar 2023, 19:10:21Da da, i ja sam skapirao da je od ove tri Stradza najbolji izbor, nego sam hteo da potvrdim.
E sad jos jedno pitanjce posto sam nesto planirao za ubuduce da pazarim speedmastera dx 240cm 14-42 (ili neki slican tome) za malo jace pecanje bucka i stuke.
Da li bi bio c3000Fl dobar izbor i za ovaj jaci stap. pa da mogu da masinu koristim za oba? 

Može naravno. Uzmi taj 3000C sa prenosom 5,3-1 . Dovoljno brz, a snažan na ručici. Samo s obzirom da nema rezervne špulne moraćeš da napraviš kompromis što se tiče debljine strune. Trebaće ti nešto deblja, da bi mogla i tamo i ovamo .

vradojicic

Citat: mabog poslato 19 Januar 2023, 22:32:55Kada od prilike treba novi model da izadje?

Ne zna se, otprilike izadje na svake 4 godine.
FK 2015.e, FL 2019.e...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Petrovic

Pozz svima :cheesy: moze neka masinica za savage gear sg4 251cm 12-35 gr pecam smudja i bucova da moze da vuce glave do 20gr i voblere do 15g (do 3000 4000)

zemo_fisherman

Cao drustvo,

Porucih u petak sledecu kombinaciju za varalicarenje:

Stap: Daiwa Ninja-X Spin 2.70 15-50gr
Masinica: Daiwa P18 Ninja LT 2000

Da li neko ima iskustva sa ovom masinicom? A mozda i celokupnom kombinacijom...

Nadam se pozitivnim kritikama 🥹

Pedja76a

Premala mašinica za taj štap.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Igor1980

Poz svima , planiram na more ove godine poneti dva kompleta . Jedan je vec spakovan u casting varijanti a imam i jedan lep spining stapic 270 20-80 gr za koji mi treba masina . Dvoumim se izmedju dva modela :KastKing Sharky III 3000 i SeaKnight Brand RAPID II u velicini 4000 ili cak 5000 jer je masa vece neznatno veca . Da li je neko imao pozitivna ili negativna iskustva sa nekom od ove dve masine ?

Mileka

Pozdrav, treba mi preporuka, mesto pecanja Dunav sa obale, štap 28 - 84g, 2,7m, plan bacanje jigova od 30-50g, pecanje smuđa i "soma".

Koju mašinicu preporučujete do 10.000 dinara? Hvala unapred.

Grbo


Mileka

Tek sada vidim odgovor, hvala vam na savetu. Izbor je pao na Okuma Cedros CJ-8000, kolege sa posla mi kupile za rođendan.

Svakako čitao sam za tog penna, kažu samo stare verzije da su ok dok novije imaju problema posle jedne sezone pecanja... Ali nije isključeno da ga ne uzmem ako zatreba.

CostaK

Ja sam do sada bio u potrazi za masinicom, stap SG Titanium spin 30-80, planiram bacanje sa obale na stuku iskljucivo na jezerima.
Izbor masinica je pao na dve Okume Ceymar 35 i Epixor 30.
Zanimaju me iskustva sa ove dve masinice, koliko vidim Ceymar je proveren i dugovecan a i za broj veci od Epixora. Dok je Epixor za broj visa klasa. Kad uporedim karakteristike sve je maltene isto.
Nisam nikada imao nista manje od velicine 4000 ali posto sam zamenio Dunav za jezera mislim da ce mi i 3000 raditi posao.

Dakle Ceymar ili Epixor i zasto?
A Bad Day of Fishing is Better Than a Good Day of Work.

Teme sličnog naslova (10)